-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Η Attica Βank εκτίμησε το σπίτι Πολάκη 3,5 φορές πάνω (€2.000/τ.μ.) από την αντικειμενική τιμή

Το σπίτι βρίσκεται στο ορεινό χωριό Αργουλές των Σφακιών

Στην αρμόδια επιτροπή εποπτείας της Τράπεζας της Ελλάδος προσήλθαν στελέχη της Διοίκησης της Attica bank, προκειμένου να παράσχουν εξηγήσεις για το καταναλωτικό δάνειο των 100.000 ευρώ που ενέκριναν στον αναπληρωτή υπουργό κ. Παύλο Πολάκη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα στελέχη της Attica bank υποστήριξαν:
- Δεν έχει δοθεί σε κανένα άλλο πολιτικό πρόσωπο πλην του κ. Πολάκη ανάλογο δάνειο
- Η Attica Bank έστειλε για επιτόπια εκτίμηση της αξίας του ακινήτου, δικό της μηχανικό ο οποίος στην έκθεση εκτίμησης ανέφερε πως η σημερινή εμπορική αξία του ακινήτου ανέρχεται στις 350.000 ευρώ και η αξία της άμεσης ρευστοποίησης 290.000 ευρώ.

Κατά συνέπεια η Επιτροπή δανείων της τράπεζας έκρινε πως η Τράπεζα καλύπτεται η έκδοση του καταναλωτικού δανείου των 100.000 ευρώ με τη δεύτερη υποθήκη

-Στην περίπτωση του κ. Πολάκη έγινε χρήση των τραπεζικών προϊόντων που έχει στη διάθεση της η τράπεζα για τους πελάτες και ενέγραψε δεύτερη υποθήκη σε ακίνητου του υπουργού στο χωριό Αργουλές των Σφακίων.

Στο σημείο αυτό αξίζει να αναφερθεί πως η αντικειμενική αξία του εν λόγω ακινήτου του κ.υπουργού με βάση τη δική του δήλωση στο πόθεν έσχες του 2014 ήταν 87.175 ευρώ , η οποία μετά τις τελευταίες αυξήσεις των αντικειμενικών αξιών έχει ανέλθει στις 95.000 ευρώ.

Κατά συνέπεια ο μηχανικός της Attica Bank εκτίμησε το ακίνητο του κ. Πολάκη 3,5 φορές πάνω από την αντικειμενική.

Επιπροσθέτως επισημαίνεται πως η Eurobank η οποία είχε χορηγήσει το στεγαστικό δάνειο των 300.000 ευρώ το 2008,έχει την πρώτη υποθήκη και στην οποία το υπόλοιπο δανείου είναι 201.000 ευρώ, στο φάκελλο του δανειολήπτη αναπροσάρμοσε την σημερινή εμπορική του αξία στις 230.000 ευρώ.

protothema
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.