-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Προφάσεις εν αμαρτίαις


«Είναι προδοτική η Συμφωνία των Πρεσπών, σακατεύει τη Μακεδονία, καταστρέφει την Ελλάδα, αλλά εγώ θα συνεχίσω να στηρίζω την κυβέρνηση, διότι θα τιμήσω τη λαϊκή εντολή». Αυτό το απολύτως παρανοϊκό σκεπτικό -σε διάφορες παραλλαγές και λεκτικές αποχρώσεις- λανσάρεται ως αιτιολόγηση και δικαιολόγηση της υπερψήφισης της κατάπτυστης Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι βουλευτές ή τα κυβερνητικά στελέχη που διατυπώνουν τούτη την ουρανομήκη ανοησία νομίζουν ότι δεν απευθύνονται σε εχέφρονες και ενήλικους ανθρώπους, αλλά σε ανοητεύοντες, καταναλωτές σανού, σε νήπια που είναι έτοιμα να πιστέψουν όποιο παραμύθι ακούσουν - αρκεί η εκφώνησή του να είναι καλή και το σερβίρισμά του αρκούντως «δουλεμένο», προβαρισμένο πολλές φορές και σωστά, μέχρι ο υποκριτής να γίνει ένα με τον ρόλο του.

Το «διαφωνώ και ψηφίζω επειδή έτσι μου είπε ο λαός» δεν μπορεί να ισχύει και να γίνεται αποδεκτό για έναν απλούστατο λόγο: Ο λαός εξουσιοδότησε την κυβέρνηση το 2015 για πολύ συγκεκριμένα πράγματα - για την επαναδιαπραγμάτευση του Μνημονίου, την κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, την ελάφρυνση των εξωφρενικών φορολογικών βαρών που έχουν επιβληθεί στους πολίτες, τη μείωση του ποσοστού της ανεργίας, τη διεκδίκηση των πολεμικών επανορθώσεων και του αναγκαστικού δανείου που έλαβαν οι Γερμανοί από την κατεχόμενη Ελλάδα και την επανάκτηση της εθνικής κυριαρχίας.

Οι πολίτες δεν ψήφισαν υπέρ της παράδοσης της Ιστορίας, του πολιτισμού και της γεωπολιτικής υπεραξίας της Μακεδονίας στους Σκοπιανούς για να κάνουν το χατίρι των Αμερικανών και των Γερμανών.

Ο λαός μας, με τα συλλαλητήριά του και τις απαντήσεις του σε μια σειρά δημοσκοπήσεων που έχουν γίνει για αυτό το θέμα, έχει δείξει την κάθετη αντίθεσή του με τη Συμφωνία των Πρεσπών και οι βουλευτές που ισχυρίζονται ότι «τιμούν την εντολή» απλά υποτιμούν τη νοημοσύνη μας.
Φυσικά, πρέπει να καταστεί σαφές προς κάθε κατεύθυνση: Επειδή άπαντες έχουν καταλάβει τι συμβαίνει στη χώρα, στη Βουλή και την ευρύτερη περιοχή, έκαστος φέρει την αποκλειστική ευθύνη για όλες τις πράξεις και τις παραλείψεις του.

Δημοκρατία
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.