ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Χαμένες μάχες...

Του Κωνσταντίνου Τριανταφυλλάκη

Επειδή, παιδιόθεν, έχω μάθει να θεωρώ χαμένες μάχες μόνον εκείνες που δεν δίνει ή εγκαταλείπει κανείς, θα μου επιτρέψετε να διαφωνήσω με τρεις κοινοβουλευτικές μάχες που θα μπορούσε να δώσει η Νέα Δημοκρατία για την επαίσχυντη συμφωνία των Πρεσπών.

Και επέλεξε να μην τις δώσει επειδή θα τις "κέρδιζε" η Κυβέρνηση με την παρδαλή πλειοψηφία που συγκυριακά δημιούργησε στη Βουλή.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΌΤΗΤΑΣ:
Με επίκληση του άρθρου 28 του Συντάγματος. Όταν ο κορυφαίος, εν ζωή, συνταγματολόγος της χώρας, o Γ. Κασσιμάτης, σου προσφέρει τα όπλα, ας έβγαιναν οι νάνοι να ψηφίσουν το αντίθετο.

ΠΡΟΤΑΣΗ ΜΟΜΦΗΣ:
Ξέρω η κυβέρνηση με την παρδαλή συγκυριακή πλειοψηφία της πήρε ψήφο εμπιστοσύνης πριν λίγες ημέρες, τι νόημα είχε μια πρόταση μομφής. Είχε και παραείχε γιατί θα έστελνε ένα καθαρό μήνυμα στην κοινωνία και αυτό το 70% που αγωνίζεται κατά της συμφωνίας. Και ας έτρεχαν οι πρόθυμοι να στηρίξουν την ετοιμόρροπη κυβέρνηση!

ΠΡΟΤΑΣΗ ΓΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ:
Το Σύνταγμά μας παρέχει τη δυνατότητα σε 120 βουλευτές να καταθέσουν πρόταση για τη διεξαγωγή δημοψηφίσματος. Ξέρω, για να γίνει δημοψήφισμα η πρόταση πρέπει να εγκριθεί από 180 βουλευτές. Δεν πειράζει. Θα μας έλεγαν δια της ψήφου τους ότι φοβούνται την κρίση του ελληνικού λαού.

Μερικές φορές δεν έχει τόσο μεγάλη σημασία το αποτέλεσμα της μάχης, όσο τα μηνύματα που θέλεις να στείλεις και την αποφασιστικότητα που θέλεις να επιδείξεις.

AntiNews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια