-->

Header Ads

Ιδού οι συνέπειες της προδοσίας

Είχε προγραμματιστεί στο Πολεμικό Μουσείο και ακυρώθηκε με... άνωθεν εντολές. Προκαλεί για ακόμα μια φορά το ακραίο Ουράνιο Τόξο

Με παρέμβαση του Μεγάρου Μαξίμου ακυρώθηκε εκδήλωση για την ελληνικότητα της Μακεδονίας που είχε προγραμματιστεί να γίνει στο Πολεμικό Μουσείο.

Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση επιτρέπει με την πολιτική της και τη συμφωνία-προδοσία των Πρεσπών σε ακραία στοιχεία, όπως το σλαβόφωνο κόμμα Ουράνιο Τόξο, να ξεσαλώνουν σε βάρος της χώρας, να προβάλλουν έναν άκρατο αλυτρωτισμό, να θέτουν ζήτημα «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και να αξιώνουν (άκουσον άκουσον) «συγγνώμη για οργανωμένα εγκλήματα σε βάρος του μακεδονικού λαού».

Η προκλητική και απαράδεκτη αυτή δήλωση από το Ουράνιο Τόξο έρχεται σε συνέχεια της μόνιμης αναφοράς περί ύπαρξης «μακεδονικού λαού» και της εμμονής Ζάεφ να αποκαλεί τη χώρα του «Μακεδονία», γράφοντας τη Συμφωνία των Πρεσπών στα παλαιότερα των υποδημάτων του. «Θα θυμίζουμε σε όλους τους τόνους ότι είναι καιρός οι ίδιοι αλλά και η νεοελληνική Πολιτεία να ζητήσουν συγνώμη. Συγγνώμη για τα οργανωμένα εγκλήματα που διέπραξαν εδώ και 120 σχεδόν χρόνια εναντίον του μακεδονικού λαού με στόχο τη φυσική του εξόντωση, τη βίαιη αφομοίωσή του και τον πολιτιστικό του αφανισμό. Συγγνώμη από τους χιλιάδες αθώους που έφυγαν λόγω του Εμφυλίου και ένα βαθύτατα συμπλεγματικό και ρεβανσιστικό κράτος δεν τους άφησε να επιστρέψουν ποτέ» τονίζει το Ουράνιο Τόξο σε μία πρωτοφανή ανακοίνωση από απόψεως θράσους, στοχοποιώντας τον πρώην βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Γιώργο Λιάνη και τον δήμαρχο Φλώρινας, που πρωτοστατεί στις εκδηλώσεις για την ελληνικότητα της Μακεδονίας.

Μία τέτοια εκδήλωση είχε προγραμματισθεί να γίνει χθες το απόγευμα στο Πολεμικό Μουσείο, με διοργανωτές το International Hellenic Association και τις Ενώσεις Αποστράτων των Ενόπλων Δυνάμεων, υπό την αιγίδα των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου.
Μία ημέρα πριν, και αφού οι διοργανωτές είχαν εκδώσει και τοιχοκολλήσει αφίσες, είχαν δημοσιοποιήσει πρόγραμμα και ομιλητές και είχαν τυπώσει και διανείμει προσκλήσεις, η ηγεσία του μουσείου ενημέρωσε την Ενωση Αποστράτων Αξιωματικών Στρατού, όπως ανέφερε ο πρόεδρός της αντιστράτηγος ε.α. Βασίλειος Ροζής, ότι η εκδήλωση δεν μπορεί να γίνει. Επισήμως αιτιολογία δεν υπάρχει.

Ανεπισήμως ειπώθηκε πως ακυρώνεται η εκδήλωση με θέμα «Μακεδονία μία και Ελληνική» για να μην προκληθούν επεισόδια ανάλογα με αυτά που έγιναν στη Θεσσαλονίκη. Οι οργανωτές καταγγέλλουν παρέμβαση από την κυβέρνηση, ενώ η ΕΑΑΣ συγκαλεί εκτάκτως γενικό συμβούλιο για να ζητηθεί εγγράφως από το Πολεμικό Μουσείο ο λόγος ακύρωσης της εκδήλωσης. Το αίτημα διάθεσης αίθουσας στο Πολεμικό Μουσείο είχε αποσταλεί στις 9 Ιανουαρίου και είχε γίνει δεκτό.

dimokratianews
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.