-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Καλικατζαραίοι παντού...

Γράφει ο Κώστας Μαντατοφόρος 

"Φεύγετε να φεύγουμε, κι έρχεται ο τουρλόπαπας με την αγιαστούρα του και με την μαγκούρα του"
Παππούλη με την αγιαστούρα σου, να μη σε στενοχωρήσουμε, ούτε να σε απογοητεύσουμεαλλά τίποτα δεν έκανες.
Οι καλικατζαραίοι είναι ακόμη εδώ.
Και εκτελούν διατεταγμένη υπηρεσία.
Οι μισοί κάνουν θόρυβο για να μην ακούγεται το ροκάνισμα του στύλου που κρατάει την γη (εν προκειμένω τα εθνικά θέματα της χώρας), που κάνουν οι άλλοι μισοί.
Δηλαδή όλοι μαζί κάνουν το ίδιο πράγμα: μας καταστρέφουν.

Ο ένας απ' τους καλικάτζαρους -που έχει μάλιστα και την μορφή καλικάτζαρου- ο πιό βορβορώδης και σιχαμερός εκτελεί την αποστολή του, αυτή του αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης από το δυνητικά επικίνδυνο για την ακεραιότητα της χώραςαλλά και επικίνδυνο για την ίδια την εξουσία του συγκεκριμένου καλικατζαραίικου κόμματος, θέμα της συμφωνίας των Πρεσπών, επιτιθέμενος στην εξουσία τού 3ο πυλώνα της δημοκρατίας, την Δικαιοσύνη.

Επιτελεί παρέμβαση στην δικαιοσύνη καταγγέλλοντας πράγματα και καταστάσεις και δημοσιοποιώντας-εκβιάζοντας πρόσωπα δικαστικώνχωρίς ωστόσο να τον ενδιαφέρει  η πραγματική θεραπεία της κατάστασης, όσο αυτός καθε-αυτός ο θόρυβος και η αναμπουμπούλα.


Αν τον ενδιέφερε πραγματικά η πράγματι υπαρκτή διαδικαστική δυσλειτουργία της Δικαιοσύνης (κωλυσιεργίες, αρνησιδικίες, παθητική αντίσταση, και πάει λέγοντας)είχε στα χέρια του ο ίδιος ως λειτουργός της 2ης εξουσίας, της Εκτελεστικής, πλούσιο θεσμικό οπλοστάσιο για να χρησιμοποιήσει (πειθαρχική αναφορά σε όσους κατονομάζει, αίτημα προς τον αρμόδιο υπουργό Δικαιοσύνης για επίσπευση της διαδικασίας κλπ, κλπ) και όχι αναρτήσεις σε φατσοβιβλία και "τιτιβίσματα" (άκου τιτιβίσματα ο καλικάτζαρος!) στο τουίτερ.

Βεβαίως καλικάτζαροι υπάρχουν παντού, σε όλες τις τρείς εξουσίες του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Έτσι και στην Δικαιοσύνη καλικαντζαραίοι υποστηρικτές αυτού ή του άλλου κόμματος καλικαντζάρων, φροντίζουν να ροκανίζουν και να προσβάλλουν-ξεφτιλίζουν την ίδια τους την εξουσία, μη χρησιμοποιώντας το δικό της πλούσιο θεσμικό οπλοστάσιο (π.χ. άσκηση αυτεπάγγελτης δίωξης εναντίον του καλικάντζαρου που επιτελεί θεσμική εκτροπή)παρά παρακαλώντας τον αρχικαλικάτζαρο-πρωθυπουργό να τραβήξει το αυτί του πραξικοπηματίαπαραδίδοντας οικειοθελώς δικές τους αρμοδιότητες και την δική τους υποχρέωση προάσπισης της ακεραιότητας του πολιτεύματος στην δεύτερη -εκτελεστική- εξουσίαεπιτελώντας κι αυτοί με την σειρά τους κι άλλο πολιτειακό πραξικόπημα.

Εν τέλει εκτελεστική και δικαστική εξουσία καταλύουν από κοινού Σύνταγμα και Πολίτευμακόβοντας η μία (ροκανίζοντας με διαπραγματεύσεις και συμφωνίες τύπου Πρεσπών την εθνική κυριαρχία και ενδεχομένως και ακεραιότητα) και ράβοντας η άλλη (αρνούμενη να υπεισέλθει στο θέμα της επίμαχης συμφωνίας με αίτημα την ακύρωσή της, ή την απαίτηση αυξημένης πλειοψηφίας κύρωσής της στην Βουλή ως Εθνικό θέμα)ζημιώνοντας εξ ίσου τον τόπο σε επίπεδο -δυστυχώς- εσχάτης προδοσίας.

Βλέπεις παππούλη (και λαέ) η αγιαστούρα δεν φτάνει για τους καλικάντζαρους.
Χρειάζεται και η μαγκούρα!...

Ουδέν Σχόλιον
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.