-->

Header Ads

Η Μακεδονία δεν είναι εκλογική αναμέτρηση - Ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί αλλά Έλληνες

Ν. Λυγερός

Δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε να λέει κάθε άσχετος ότι το θέμα της Μακεδονίας είναι εκλογική αναμέτρηση. Είναι θέμα σεβασμού προς την ιστορία και πάλη ενάντια στη βαρβαρότητα. Αλλιώς θα έπρεπε να λέμε ότι ο Σολτζενίτσιν αντιστάθηκε γράφοντας το αρχιπέλαγος του γκουλάγκ για να πάει για εκλογές. Όλοι όσοι παλεύουν για τη Μακεδονία ασχολούνται με την πατρίδα, την ιστορία και τον Ελληνισμό. Αδιαφορούν παντελώς αν άλλοι δεν μπορούν να βγουν από το κομματικό τους πλαίσιο. Η ιστορία της Ελλάδας δεν γράφεται με κομματικές προσεγγίσεις αλλά με εθνικές. Το όνομα της Μακεδονίας δεν είναι μόνο γεωγραφία αλλά ιστορία και πολιτισμός. Και ο καθένας με τον προσωπικό του αγώνα συμβάλλει στην αντίσταση στη λήθη που θέλει η βαρβαρότητα για να χτυπήσει την Ανθρωπότητα. Οι εκλογικές αναμετρήσεις πάντα θα υπάρχουν αφού είμαστε στο πλαίσιο της δημοκρατίας. Έχουμε χρόνια που μας λένε ότι θα πάμε για εκλογές και τι άλλαξε. Δεν μας ενδιαφέρουν αυτές όταν μιλάμε για την ίδια την ιστορία. Οι εκλογές ας ακολουθήσουν την πορεία τους. Εμάς μας ενδιαφέρει να μην περάσει αυτό το απαράδεκτο προσύμφωνο διότι καταπατά τα δικαιώματα μας και μάλιστα σε πολλά σημεία. Γι’ αυτό θα είμαστε ενωμένοι στη Θεσσαλονίκη.


Ούτε δεξιοί, ούτε αριστεροί αλλά Έλληνες

Ν. Λυγερός

Όσοι προσπαθούν να διχάσουν τον ελληνικό λαό με συνθήματα της δεξιάς και της αριστεράς όχι μόνο δεν βοηθούν τον αγώνα για την Μακεδονία αλλά στην ουσία τον υποσκάπτουν με τον δικό τους τρόπο. Για το όνομα της Μακεδονίας πρέπει να είμαστε ενωμένοι γιατί είναι το μόνο που μετρά στο εξωτερικό. Διότι εκεί κανείς δεν αναρωτιέται τι θέλουν οι αριστεροί ή οι δεξιοί αλλά τι θέλει ο ελληνικός λαός διότι μόνο αυτός εκπροσωπεί την Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Στη Θεσσαλονίκη θα βρεθούν οι Έλληνες που δεν ξεχνούν το παρελθόν, γιατί προστατεύουν το μέλλον. Τα κόμματα έχουν το νόημά τους εντός Ελλάδας διότι είμαστε σε πλαίσιο δημοκρατίας, αλλά πρέπει να είναι ενωμένα όταν το θέμα είναι εθνικό και αφορά όλο τον Ελληνισμό. Δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε να περάσει το προσύμφωνο, αφού είναι μία πράξη βαρβαρότητας, ένα έγκλημα ειρήνης κατά της ιστορίας. Δεν μπορούμε να ξεχάσουμε το παρελθόν και να δημιουργήσουμε ένα τεχνητό μέλλον που να έχει ως μοναδικό υπόβαθρο την ιδεολογία, ειδικά όταν αυτή δεν κατάφερε να προσαρμοστεί και συνεχίζει να λέει πράγματα που κάθε φορά που εφαρμόστηκαν σε μια περιοχή του κόσμου, είχαμε εγκλήματα κατά της Ανθρωπότητας και γενοκτονίες.


Νέο Μεγάλο Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη

Ν. Λυγερός

Ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά την ιστορία του γι’ αυτό θα δώσει το παρόν στο νέο μεγάλο Συλλαλητήριο στη Θεσσαλονίκη για το όνομα της Μακεδονίας. Όλοι τώρα και όχι μόνο οι νέοι Μακεδονομάχοι, κατάλαβαν ότι αυτό το προσύμφωνο είναι απαράδεκτο για την Μακεδονία και όλο τον Ελληνισμό. Και δεν μπορούμε ν’ αφήσουμε μερικά άτομα να εκμεταλλεύονται την εξουσία για να περάσουν σταλινικές ιδέες στην περιοχή χωρίς να σέβονται τους λαούς και την ιστορία τους. Όλες οι δικαιολογίες του Πρωθυπουργού και του ΥπΕξ ειδικά, ξέρουμε ότι δεν στέκουν και ότι προσπαθούν μάταια να καλύψουν το βάρβαρο ιδεολογικό υπόβαθρο. Και δεν είναι θέμα αριστεράς. Κι ο Καμύ αριστερός ήταν. Αυτό ποτέ δεν τον εμπόδισε να προστατεύσει τους λαούς. Άλλο αριστερά κι άλλο σταλινισμός. Το όνομα της Μακεδονίας δεν αφορά την αριστερά ή τη δεξιά αλλά τον ίδιο τον Ελληνισμό. Ο σεβασμός προς την ιστορία δεν έχει κόμματα. Γι’ αυτό τον λόγο στη Θεσσαλονίκη είναι οι Έλληνες που θα βρίσκονται στο Συλλαλητήριο και όχι τα κόμματα. Διότι τόσους μήνες τα κόμματα περίμεναν να δουν αν η αντίδραση του ελληνικού λαού θα γινόταν αντίσταση για ν’ ακολουθήσουν. Αυτό έγινε. Η αντίσταση του Έθνους είναι που μας οδηγεί στη Θεσσαλονίκη για να φανεί η αλήθεια που δεν ξεχνά την ιστορία.


Τα παράλογα του υπουργού προπαγάνδας

Ν. Λυγερός

Είναι αστείο έως γελοίο να υπογράφεις με την κομμουνιστική Κίνα ενάντια στην κοινή απόφαση των κρατών μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και να λες στη συνέχεια ότι είσαι υπέρ του ευρωπαϊκού προσανατολισμού των Βαλκανίων. Το να είσαι της προπαγάνδας είναι φυσιολογικό όταν έχεις τέτοιο σταλινικό υπόβαθρο. Αλλά το να περιμένεις από τους άλλους να μην εντοπίζουν την έλλειψη συνοχής της σκέψης σου. Η αλήθεια είναι ότι προσπαθείς να καλύψεις ένα μηδενισμό του Ελληνισμού, με κινήσεις που υποτίθεται δεν ταπεινώνουν του γείτονες. Από πότε ένας ειδικός της Κίνας και της Ινδίας ασχολείται με το ευρωπαϊκό ύφος των Βαλκανίων; Κανείς πια δεν πέφτει σε τέτοιες παγίδες της προπαγάνδας, αλλά όταν το μυαλό έχει παγώσει από την εποχή του ψυχρού πολέμου πώς να ενσωματώσει τα νέα δεδομένα και να αποδεχτεί ότι το βαθύ παρελθόν συνεχίζει να επηρεάζει και το παρόν και το μέλλον. Όταν δεν πιστεύεις στην ιστορία, αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει κι ότι δεν λειτουργεί. Αντιθέτως η ζωή της στο μέλλον σε ξαφνιάζει, γιατί συνεχίζει να φέρνει αποτελέσματα που δεν είχες προσέξει με την προσέγγισή σου.

http://lygeros.org
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.