-->

Header Ads

Συμφωνία των Πρεσπών: Παραχώρηση και Υποκρισία

Του Παναγιώτη Παστουσέα*

Όταν ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην χώρα μας, το 2009,παρά τα επώδυνα μέτρα που έφερε στον Ελληνικό λαό ,υπήρχε στο πίσω μέρος του μυαλού μας και μια ελπίδα ότι έστω και με θυσίες ,αυτή η χώρα ,οι ταγοί της και η κοινωνία της ,θα άρχιζαν σιγά -σιγά να αποκτούν άλλη νοοτροπία , να ενεργούν με ορθή λογική  και επιτέλους, προσδοκούσαμε, αυτή η χώρα να πορευόταν με γνώμονα τα συμφέροντα του λαού της  εθνικά ,οικονομικά ,πολιτιστικά, πολιτικά ,κοινωνικά . Δυστυχώς μετά από τόσα χρόνια η κατάπτωση συνεχίζεται.


Η Ελλάδα υποχωρεί σε όλα τα μέτωπα ακόμη και σ' αυτά που διατηρούσε κάποια ψήγματα υπεροχής όπως αυτό των Σκοπίων ,με ένα αδύνατο  κράτος που δημιουργήθηκε  με φορέα άλλοτε τον πανσλαβισμό και άλλοτε  τον υπαρκτό σοσιαλισμό, με στόχο  την  διεκδίκηση «κληρονομικών δικαιωμάτων» στην «Μακεδονία του Αιγαίου» και το οποίο  εξαρτάται για την επιβίωση ,κατά ένα μεγάλο μέρος,  από την χώρα μας και ιδιαιτέρως από το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Παρόλα αυτά το αδύναμό αυτό κράτος κατάφερε, με την δική μας υπογραφή, να διατηρήσει ζωντανό τον αλυτρωτισμό του. Η συμφωνία των  Πρεσπών, που έρχεται για κύρωση στην ΒτΕ προκαλεί κατάθλιψη στους Έλληνες πιστεύω ακόμη και σε αυτούς που στήριξαν ή στηρίζουν τους ΣΥΡΙΖΑ –ΑΝΕΛΛ..


Η κατάθλιψη και η  απογοήτευση δεν αφορά μόνο την παραχώρηση της ιστορίας ενός κομματιού της χώρας μας άλλα και την κρίση αξιών  και την υποκρισία που ξεδιπλώνεται μπροστά στα μάτια της κοινωνίας την οποία δηλητηριάζει, την κάνει να αναρωτιέται αν υπάρχουν αρχές και αξίες και την διδάσκει: «μπορούμε να κάνουμε τα πάντα προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τα ιδιοτελεί συμφέροντα μας»


 Ένα κόμμα που έκανε σημαία τα εθνικά θέματα ,όχι μόνο συνεργάστηκε με τους διεθνιστές του ΣΥΡΙΖΑ και όχι μόνο ξεπέρασε όλες τις κόκκινες γραμμές που έθεσε ο αρχηγός του αλλά   στην  ουσία  έθεσε την ταφόπλακα οποιασδήποτε προσπάθεια ευνοϊκής επίλυσης, για την χώρα μας, του Σκοπιανού προβλήματος.  . Δυστυχώς η υποκρισία αυτή διαπερνά όχι μόνο τον κόσμο της πολιτικής αλλά και μεγάλο μέρος της Ελληνικής κοινωνίας Βλέπουμε δεξιούς καιροσκόπους οπορτουνιστές  που βρέθηκαν σε αυτόν τον πολιτικό χώρο χωρίς αρχές ,με ιδιοτελείς λόγους και οι οποίοι δεν έχουν κανένα πρόβλημα να κάνουν οτιδήποτε αρκεί να μην χάσουν τις καρέκλες τους μικρές ή μεγάλες 


Προς όλους αυτούς  αριστερούς και «δεξιούς»(υποτίθεται) ,που θα ψηφίσουν υπέρ της κύρωσης της συμφωνίας των Πρεσπών, θα ήθελα να τους θέσω υπόψη τους  τα εξής:


Πρώτον: όταν ερωτώνται οι γείτονες μας:

α) ποια είναι η χώρα σας;    θα  απαντούν Βόρεια Μακεδονία
β) ποιο είναι το Έθνος σας;  θα απαντούν Μακεδονικό (όχι Βορειομακεδονικό) 
Ασφαλώς  μην περιμένετε να σας διευκρινίζουν ότι  «η Ιθαγένεια δεν καθορίζει και δεν προκαταλαμβάνει την Εθνότητα». Αυτό είναι το αστείο επιχείρημα που προβάλουν οι δικοί μας  υποστηρικτές της συμφωνίας
γ) ποια είναι η γλώσσα σας; θα απαντούν Μακεδονική (όχι Βορειομακεδονική) 
Ασφαλώς μην περιμένετε να σας διευκρινίζουν, ότι σε κάποιο έγγραφο του ΟΗΕ, με αστερίσκο, η γλώσσα αυτή έχει χαρακτηριστεί ως Νοτιοσλαβική 
Δεύτερον: αναρωτηθήκατε  γιατί η πανίσχυρη Τουρκία των 100 εκατομμυρίων κατοίκων δεν θέλει την δημιουργία Κουρδικού κράτους στα σύνορά της; 
Ασφαλώς δεν φοβάται τους φτωχούς, ανίσχυρους  δίχως χώρα Κούρδους. Τρέμει όμως ότι οι Κούρδοι με την ομπρέλα και την προστασία κάποιων άλλων δυνάμεων μπορεί να προκαλέσουν τον διαμελισμό της χώρας τους.
 Από το δικό σας μυαλό δεν περνά ότι η μικρή Β. Μακεδονία με τον σφετερισμό της ιστορίας και του ονόματος  μέρους της χώρας μας μπορεί να διεκδικήσει και την «Νότια Μακεδονία» κάτω από την προστασία και βοήθεια   κάποιων άλλων δυνάμεων; (έχει επιχειρηθεί  στο παρελθόν) 
Τρίτον Τελικά   είναι αλήθεια ή  ψέματα η ύπαρξη Μακεδονικού Έθνους και Μακεδονικής γλώσσας; Αν είναι πράγματι ψέματα τι σας σπρώχνει να αποδεχθείτε την συμφωνία;
Η χώρα μας θα ήταν σε πολύ καλύτερη κατάσταση, αν οι ηγέτες της και η κοινωνία της ήταν περισσότερο ειλικρινείς και υπερτερούσαν αυτοί  που έχουν αρχές και ιδεολογία τις οποίες αφού  εφαρμόσουν στην  πράξη πρώτα στον εαυτό τους και στον καθημερινό τους βίο, τότε θα ήταν  αποδεκτή η φιλοδοξία τους για την εφαρμογή της πολιτικής ιδεολογίας τους στο σύστημα διακυβέρνησης του κράτους.

*ο Παναγιώτης Παστουσέας είναι Αντιναύαρχος ε.α –Επίτιμος Υπαρχηγός Γενικού Επιτελείου Ναυτικού


infognomonpolitics
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.