ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Τώρα αρχίζει η τελική μάχη για το Σκοπιανό - Η κυβερνητική προπαγάνδα καταρρέει σιγά σιγά

Ν. Λυγερός

Μπορεί να μας έλεγε η κυβερνητική προπαγάνδα από την αρχή ότι θα περάσει με ευκολία τις θέσεις για το Σκοπιανό και στη συνέχεια το Προσύμφωνο των Πρεσπών, έτσι ώστε να πείσει τους πιο αγαθούς ότι θα ξεπεράσει όλες τις αντιπαλότητες, ακόμα και αν αυτές προέρχονταν από τον ίδιο τον ελληνικό λαό. Αλλά τώρα σιγά σιγά εμφανίζονται όλο και περισσότερα εμπόδια στον ελληνικό χώρο και ιδιαίτερα στον πολιτικό. Διότι είναι όλο και περισσότεροι αυτοί που διάβασαν τα είκοσι άρθρα του Προσυμφώνου και βλέπουν πλέον ξεκάθαρα ότι είναι ενάντια στον Ελληνισμό.
Αντιλήφθηκαν ότι δεν μπορεί μια προπαγάνδα και μόνο να αλλάξει την ιστορία της Ελλάδας, επειδή ακολουθεί μια ιδεολογία της βαρβαρότητας. Οι πολιτικές δυνάμεις έχουν αρχίσει να ενεργοποιούνται από όλες τις πλευρές, για ν’ αντισταθούν στο απαράδεκτο της όλης κατάστασης. Η συγκυβέρνηση δεν έχει λόγο πια να παραμείνει με την κυβέρνηση. Άλλοι μιλούν πλέον για δημοκρατία επιτέλους και επαυξάνουν ότι δεν μπορούν να πάρουν θέση αν δεν υπάρχει ψήφος εμπιστοσύνης. Κι άλλοι ότι δεν μπορεί να χειραγωγηθούν ούτε χρηματικά, ούτε πολιτικά. Επίσης επειδή η κατάσταση στα Σκόπια είναι και πάλι οριακή, κανένας δεν θέλει να εκτεθεί χωρίς λόγο, όλοι περιμένουν την τελική ψηφοφορία κι ανάλογα με αυτή θα αρχίσει ή όχι η τελική μάχη γύρω από το Προσύμφωνο για την ακύρωσή του.


Το αλβανικό στοιχείο εντός Σκοπίων

Ν. Λυγερός

Όσο και να θέλουν να το κρύψουν στα Σκόπια, το αλβανικό στοιχείο είναι προβληματικό για τις τροπολογίες του συντάγματος, διότι θέλει να τις εκμεταλλευτεί έτσι ώστε να πετύχει να κλειδώσει μερικά άρθρα για μειονοτικό όφελος. Έτσι διεκδικεί να είναι πολυεθνικό το κράτος των Σκοπίων και να μην καταγράφεται ότι πρόκειται μόνο για μακεδονικό έθνος. Με άλλα λόγια, πρόκειται για μια διάσπαση του μετώπου που αξιοποιεί με διαφορετικό τρόπο την ύπαρξη του Προσυμφώνου. Θέλει επίσης οι άλλες αναφορές και στο προοίμιο, παραδείγματος χάρη, να εξηγούν ότι υπάρχουν δύο έθνη στα Σκόπια. Διότι αναζητούν έναν τρόπο να έρθουν ακόμα πιο κοντά στην Αλβανία, που είναι ήδη κράτος μέλος του ΝΑΤΟ από το 2009 και βέβαια υποψήφια χώρα για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, και ταυτόχρονα στο Κοσσυφοπέδιο που δεν έχει πια εμπορικά σύνορα με την Αλβανία. Έτσι η κυβέρνηση του Ζάεφ προβληματίζεται από την ίδια την συγκυβέρνηση την ώρα που προσπαθεί να ξεπεράσει τα εμπόδια με την αντιπολίτευση. Και γι’ αυτόν τον λόγο ο πρωθυπουργός ισχυρίζεται ακολουθώντας την προπαγάνδα του ότι το προσύμφωνο θα κυρωθεί με σιγουριά από τις δύο χώρες, ενώ στην ουσία δεν είναι σίγουρος ούτε για το πολιτικό του μέλλον, ειδικά όταν θα ακυρώσουμε αυτό το κείμενο για να απελευθερωθούμε από τα δεσμά της βαρβαρότητας.


Το τέλος της ψεύτικης ελπίδας

Ν. Λυγερός

Το σενάριο της ψήφου ανοχής είναι και αυτό ριψοκίνδυνο, όχι μόνο στην ίδια του τη διαδικασία που προβλέπει το άρθρο 84 του Ελληνικού Συντάγματος, αλλά στις πολιτικές εξελίξεις που θα προκύψουν. Διότι δεν υπάρχει κυβέρνηση που αντέχει αυτή την εκδοχή πολύ καιρό και ειδικά για τις επαφές της στο εξωτερικό. Έτσι η ψήφος ανοχής είναι πιο πολύ ένα επιχείρημα που έχει προβάλει η κυβέρνηση, για να καθυστερήσει τη διαδικασία της ψήφου εμπιστοσύνης, επειδή κατά βάθος, ανεξαρτήτως απ’ ότι λέει, δεν είναι σίγουρη ότι θα είναι θετικό το αποτέλεσμά της. Με άλλα λόγια προσπαθεί να κερδίσει χρόνο, τουλάχιστον όσο είναι ανοιχτό το μέτωπο από την πλευρά των Σκοπίων, για να συνεχιστεί η σκοπιανή διαδικασία που θα είχε σταματήσει αν έβλεπε με ξεκάθαρο τρόπο ότι από την πλευρά της Ελλάδας δεν πρόκειται να περάσει το Προσύμφωνο. Έτσι η ελληνική κυβέρνηση δίνει χρόνο στη σκοπιανή, να τελειώσει τις τροπολογίες του Συντάγματος με την εντύπωση ότι δεν είναι άσκοπο. Και στη συνέχεια η ελληνική κυβέρνηση θα έχει το επιχείρημα ότι θα φταίμε εμείς αν δεν περάσει το Προσύμφωνο. Βέβαια δεν μας εξηγεί το αντίθετο, δηλαδή ότι αν περάσει ένα τέτοιο κείμενο που είναι ενάντια στην Ελληνισμό και βέβαια θα φταίμε εμείς που γονατίσαμε από μόνοι μπροστά σε αυτή την πρόκληση.


Τώρα αρχίζει η τελική μάχη για το Σκοπιανό

Ν. Λυγερός

Τώρα που τελείωσε η διαδικασία της ψηφοφορίας στα Σκόπια όσον αφορά στις τροπολογίες του Συντάγματός τους, τώρα που δεν υπάρχουν πια δικαιολογίες για οποιαδήποτε πολιτική αδράνεια και εθνική απραξία, τώρα αρχίζει η τελική μάχη για το Σκοπιανό και για την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Δεν υπάρχει καμία επιλογή για αυτόν τον αγώνα εκτός από την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας. Οι Σκοπιανοί λειτούργησαν όπως το είχαμε προβλέψει, λόγω των οφελών που τους δίνει το Προσύμφωνο και το ίδιο και οι Αλβανοί των Σκοπίων που ζήτησαν να καταγραφεί επίσημα ότι τα Σκόπια είναι πολυεθνικό κράτος. Έτσι ενώ είχαν μόνο την αλβανική γλώσσα ως επίσημη, τώρα θα έχουν και την εθνότητα. Δηλαδή οι Αλβανοί πήραν από τους Σκοπιανούς ό,τι οι Σκοπιανοί πήραν από την κυβέρνηση. Για την συγκυβέρνηση δεν υπάρχει άλλο περιθώριο και θα αποχωρήσει προκαλώντας το θέμα της δεδηλωμένης και της επιλογής της ψήφου εμπιστοσύνης και ψήφου ανοχής με το σενάριο των πρόωρων εκλογών. Κατά συνέπεια ο ελληνικός λαός πρέπει και πάλι να ενεργοποιηθεί μέσω ενός τεράστιου Συλλαλητηρίου ή ακόμα και μέσω γενικής απεργίας αν χρειαστεί, για να πετύχουμε τον κλειδωμένο στόχο της ακύρωσης του Προσυμφώνου των Πρεσπών.


Το Μεγάλο Συλλαλητήριο της Αθήνας

Ν. Λυγερός

Οι Παμμακεδονικές πήραν την ιστορική απόφαση να οργανώσουν Μεγάλο Συλλαλητήριο στην Αθήνα στις 20 Ιανουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος στις 2 μ.μ, για ν’ ανταποκριθούν στις εξελίξεις αφού τελείωσε η όλη διαδικασία στα Σκόπια όσον αφορά στις τροπολογίες του Συντάγματος των Σκοπίων και κατά συνέπεια αρχίζει η τελική μάχη αυτού του νέου Μακεδονικού Αγώνα. Με αυτόν τον τρόπο ο Ελληνικός λαός θα δείξει ενωμένος τη θέληση για να δώσει το στίγμα του σε αυτήν την τελική φάση. Έτσι θα ξέρουν όλοι οι πολιτικοί της Ελλάδας ποια είναι η στάση του και ποια θα είναι η αντίσταση ενάντια στον καθένα τους αν θέλει να διαγράψει την ιστορία του Ελληνισμού με αυτό το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να παραχωρήσει απολύτως τίποτα στη βαρβαρότητα, διότι ξέρει ότι το δίκαιο είναι με το μέρος του και δεν θα αποδεχθεί κανένα πολιτικό συμβιβασμό. Κανένα κόμμα δεν έχει το δικαίωμα να κάνει πίσω μπροστά στις ιστορικές εξελίξεις. Και δεν μπορεί ν’ αφήσει απλώς βουλευτές να ψηφίσουν κατά συνείδηση, διότι ο ελληνικός λαός είναι η συνείδηση της Ελλάδας. Η ιστορία μας δεν είναι μόνο κομμάτι εδάφους που μπορούμε να χάσουμε και να πάρουμε πίσω. Αν η κυβέρνηση παραδώσει την ιστορία μας δεν πρόκειται να την πάρουμε πίσω. Και γι’ αυτό στην Αθήνα θα έρθουμε από όλα τα μέρη της Ελλάδας και όχι μόνο, για να δείξουμε ότι δεν γονατίζουμε και να αποδείξουμε ότι θα είμαστε εδώ ακόμα και μετά όταν θα έχει φύγει η βαρβαρότητα από την πατρίδα μας.


Κυριακή, θα δώσουμε νέα μάχη

Ν. Λυγερός

Την Κυριακή 20 Ιανουαρίου 2019 θα γράψουμε και πάλι ιστορία ως Ελληνικός λαός, διότι θα δώσουμε μία νέα μάχη για αυτόν τον Μακεδονικό Αγώνα που δεν είχε υπολογίσει η κυβέρνηση, διότι πολύ απλά δεν σκέφτηκε ότι θα αντισταθούμε στις παράλογες αποφάσεις της. Όμως ο Ελληνικός λαός δεν είναι μόνο όχλος, είναι και η δράση του Έθνους που έχει δημιουργήσει τον Ελληνισμό που αποτελεί δώρο για την Ανθρωπότητα. Έτσι δεν πρόκειται να αφήσουμε μία βαρβαρότητα όποια και να είναι, όποια κι αν νομίζει ότι είναι, να καταστρέψει την ιστορία μας επειδή δεν πιστεύει σε αυτή. Το Έθνος μας δεν μάς έμαθε να γονατίζουμε, ούτε να σκύβουμε το κεφάλι. Έτσι την Κυριακή θα είμαστε Πλατεία Συντάγματος όρθιοι απέναντι στην εξουσία του κενού, για να αντισταθούμε όλοι μαζί σε αυτό το απαράδεκτο Προσύμφωνο των Πρεσπών, διότι αντιπροσωπεύουμε ταυτόχρονα τους νεκρούς μας που θυσιάστηκαν για να ζήσει ελεύθερη η Μακεδονία, αλλά και τους αγέννητους που περιμένουν από εμάς να κάνουμε το χρέος μας απέναντι στην Ιστορία. Ο κάθε μαχητής του Ελληνικού λαού πρέπει λοιπόν να είναι μαζί μας την Κυριακή στην Πλατεία Συντάγματος, για να πλήξουμε αυτή την εξουσία που προσπαθεί να εκμεταλλευτεί την πολιτική κατάσταση, για να κάνει μία μη αναστρέψιμη κίνηση ενάντια στον Ελληνισμό. Αλλά τώρα θα μάθει με ποιον λαό τα έχει βάλει.


Νέα ιστορική μάχη για τη Μακεδονία

Ν. Λυγερός

Οι Ελληνοαμερικανοί άρχισαν από τώρα να υποστηρίζουν τους Έλληνες σε αυτή την νέα φάση του μακεδονικού αγώνα, διότι ξέρουν όλα τα εμπόδια που μπορεί να βάλει η εξουσία για ν’ αποφύγει την κοσμοσυρροή στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα την Κυριακή 20/01/2019. Έτσι από τώρα έχουν αρχίσει να προμισθώνουν λεωφορεία, για να μπορεί ο Ελληνικός λαός να βρίσκεται εκεί χωρίς να αναρωτιέται πώς θα πάει. Το ίδιο θα γίνει και για όλα τα μέσα που θα χρειαστούμε, για να καλύψουμε αυτό το ιστορικό γεγονός. Όλοι πια έχουμε καταλάβει ότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών αποτελεί πλήγμα για τον Ελληνισμό κι όχι μόνο για τη Μακεδονία, έτσι ενωμένοι θα αποτρέψουμε τις κινήσεις βουλευτών που, είτε νιώθουν εγκλωβισμένοι από το καθεστώς, είτε πιστεύουν σε βάρβαρη ιδεολογία, είναι έτοιμοι να περάσουν αυτό το κείμενο χωρίς καν να το έχουν μελετήσει, μόνο και μόνο επειδή ακολουθούν την κομματική γραμμή. Όμως για ένα τέτοιο εθνικό θέμα δεν υπάρχουν πια οι διαχωρισμοί κομμάτων, διότι ο Ελληνικός λαός θα πάρει σβάρνα όλες αυτές τις απόψεις. Επειδή η θέληση του είναι ξεκάθαρη και δεν πρόκειται να κάνει πίσω, αφού είναι ο μόνος που μπορεί ν’ αντισταθεί και είναι ενισχυμένος από όλους τους Έλληνες του εξωτερικού, που δεν έπαψαν ποτέ να προστατεύουν την πατρίδα μας.


Δεν υπάρχει πια Κυβέρνηση και Συγκυβέρνηση

Ν. Λυγερός

Επιτέλους εμφανίστηκε η διαχωριστική γραμμή που υπήρχε μεταξύ της Κυβέρνησης και της Συγκυβέρνησης. Μετά το τέλος της ψηφοφορίας στα Σκόπια για τις συνταγματικές τροπολογίες, μόνο μερικές μέρες άντεξε η συμμαχία σε επίπεδο εξουσίας. Η κόκκινη γραμμή ερμηνεύτηκε με διαφορετικό τρόπο από την κυβέρνηση και τη συγκυβέρνηση. Αυτή η αλλαγή φάσης προκαλεί το πρόβλημα της δεδηλωμένης και απαιτεί τελικά αυτό που ήθελε να αποφύγει η εξουσία, την ψήφο εμπιστοσύνης που δεν θα είναι τελικά ψήφος ανοχής. Έτσι ξαναμπαίνουμε στο πλαίσιο της πλειοψηφίας με τους 151 αλλά με περισσότερες ξεκάθαρες θέσεις από την πλευρά πολλών κομμάτων που αρχίζουν να προκαλούν ανησυχία και στο κόμμα της κυβέρνησης, διότι βλέπει ότι ακόμα και μερικοί βουλευτές τους δεν είναι τελικά έτοιμοι να θυσιαστούν και να θυσιάσουν το πολιτικό τους μέλλον με τέτοια υποστήριξη του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Διότι πολλοί έχουν αντιληφθεί ότι η θυσία θα πάει τζάμπα, επειδή μόνο η μεθεπόμενη εκλογή θα είναι αναλογική. Άρα το τέλος αυτής της συνεργασίας έχει προκαλέσει μια νέα μορφή διχασμού και εντός του κόμματος, επειδή υπάρχουν οι σκληροπυρηνικοί και αυτοί που έπεσαν στην παγίδα αυτού του κόμματος.


Εθνική Συνείδηση και Σκοπιανό

Ν. Λυγερός

Έχουν γίνει πολλές αλλαγές σε πολιτικό επίπεδο στην Ελλάδα μετά το τέλος της διαδικασίας των τροπολογιών στα Σκόπια, και όσοι δεν ήθελαν να εκτεθούν από πριν, αναγκάζονται τώρα να πάρουν μια ξεκάθαρη θέση για το όνομα της Μακεδονίας. Επειδή βρισκόμαστε πλέον και σε προεκλογική περίοδο, όλα τα κόμματα έχουν ενεργοποιηθεί, διότι έχουν αντιληφθεί ότι οποιοδήποτε πολιτικό λάθος σε εθνικό επίπεδο θα έχει σοβαρές έως τρομαχτικές επιπτώσεις πάνω στη δομή τους και την οργάνωσή τους. Δεν πρέπει ν’ ασχοληθούμε λοιπόν μόνο και μόνο με την ψήφο εμπιστοσύνης αφού εκεί είναι στημένο το παιχνίδι, αλλά από τώρα να επικεντρωθούμε πάνω στην ψηφοφορία που αφορά το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Μάλιστα το Συλλαλητήριο της Αθήνας θα πρέπει να χτυπήσει κάθε αδύναμο σημείο της εξουσίας, για να φανεί επιτέλους και σε όλους ότι δεν έχει υπολογίσει το κόστος των άρθρων της. Το πρόβλημα δεν είναι μόνο το όνομα, αλλά όλες οι επιπτώσεις που προκαλούν όλα τα άρθρα. Οι αλλαγές σε επίπεδο κομμάτων ήταν και είναι αναμενόμενες. Και δεν θα πρέπει κανένας να τις αγνοήσει σε τέτοια φάση. Βλέπουμε όμως ότι τα κόμματα που αντιστέκονται ξεκάθαρα εναντίον του Προσυμφώνου, ότι ανεβαίνουν όλο και περισσότερο επειδή θωρακίζεται η θέση τους, αλλά κι ότι άλλα κόμματα εξελίσσονται για ν’ ακολουθήσουν τις θέσεις του λαού επειδή κινδυνεύουν να εξαφανιστούν αν συνεχίσουν να λένε τι έλεγαν παλιά. Έτσι κι εμείς αναζητούμε τη συσπείρωση της Εθνικής μας Συνείδησης.


Από την αντίσταση στο Συλλαλητήριο της Αθήνας

Ν. Λυγερός

Όλη η αντίσταση του ελληνικού λαού που αντιστέκεται τόσους μήνες κι έχει παρασύρει την Εκκλησία, τα κόμματα και τις παρατάξεις, αρχίζει να οργανώνεται αποτελεσματικά και στρατηγικά για το Συλλαλητήριο της Αθήνας. Έτσι απέναντι στη Βουλή των Ελλήνων, στη συμβολική και ιστορική Πλατεία Συντάγματος, ο ελληνικός λαός θα δώσει το στίγμα του για το μέλλον της Ελλάδας. Διότι δεν ακολουθεί πια τα κόμματα, κι είναι αυτά που τον ακολουθούν, όπως είχε γίνει και στο σχέδιο Ανάν το 2004. Η ένωση του ελληνικού λαού με ακομμάτιστο τρόπο, θα ενώσει ακόμα και διαφορετικά κόμματα που θέλουν πια και με τον πιο επίσημο τρόπο να αντισταθούν ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών. Ο ελληνικός λαός με την εθνική του συνείδηση δείχνει το μονοπάτι της απελευθέρωσης από τα δεσμά μιας βάρβαρης ιδεολογίας, που ήθελε να μας παγιδέψει με αυτό το απαράδεκτο κείμενο. Έτσι η απόρριψη του Προσυμφώνου έχει γίνει αξιολογία και σημείο αναφοράς της πολιτικής, θέλει δεν θέλει η κυβέρνηση. Η συγκυβέρνηση το αποδέχτηκε και έβαλε τέλος σε μια συνεργασία που έθετε σε κίνδυνο τον ίδιο τον Ελληνισμό. Για αυτόν το λόγο πολλοί βουλευτές αλλά και υποψήφιοι βουλευτές παίρνουν πια το λόγο ενάντια στο Προσύμφωνο και όσο πιο πολλοί θα είναι μαζί μας τόσο το καλύτερο για την πατρίδα. Αυτό θα είναι το στίγμα που θα δώσει το Συλλαλητήριο της Αθήνας.


Αλλαγή φάσης για το Ποτάμι

Ν. Λυγερός

Το Ποτάμι ενώ είχε υποτίθεται μια σταθερή στάση σε σχέση με το Προσύμφωνο των Πρεσπών, προχωρά σε μια αλλαγή φάσης διότι προσαρμόζεται και στα νέα δεδομένα που έχει προκαλέσει η θέληση του ελληνικού λαού. Έτσι το Ποτάμι ζήτησε πρώτα να δει τις τελικές τροπολογίες των Σκοπίων, για να πάρει την απόφαση του. Στη συνέχεια ζήτησε να υπάρξει ψήφος εμπιστοσύνης για να είναι σίγουρο ότι η κυβέρνηση αντιπροσωπεύει ακόμα τον ελληνικό λαό. Μετά απαίτησε αυτή η ψηφοφορία να μην επηρεάζεται από ένα από τα στελέχη του, αλλιώς θα καταψήφιζε το Προσύμφωνο. Ύστερα διέγραψε επίσημα αυτό το στέλεχος κι ετοιμάζεται να ανοιχτεί προς τον ελληνικό λαό για να δηλώσει επίσημα πια ότι δεν πρόκειται να ψηφίσει αυτό το απαράδεκτο Προσύμφωνο. Αυτή η αλλαγή φάσης είναι το αποτέλεσμα μιας πολιτικής εξέλιξης η οποία βασίζεται στην επιρροή του ελληνικού λαού, ο οποίος ποτέ δεν έκανε πίσω, ούτε γονάτισε, και συνέχισε ακαταμάχητα τον αγώνα του. Με αυτή την έννοια θα καλοδεχτούμε το Ποτάμι σε αυτόν τον Εθνικό Αγώνα για την προστασία του ονόματος της Μακεδονίας, αφού είμαστε η ασπίδα του Ελληνισμού κι αποτελούμε τους Δίκαιους της Ιστορίας που δεν σκύβουν ποτέ το κεφάλι όποια και να είναι η εξουσία που θέλει να τον καταπατήσει. Μαζί λοιπόν θα αντισταθούμε στρατηγικά πλέον.


Η ώρα της δικαίωσης

Ν. Λυγερός

Με τις αλλαγές που κάνουν διάφορα κόμματα για να προσαρμοστούν στις απαιτήσεις του ελληνικού λαού, υπάρχει ένα ρευστό πλαίσιο, το οποίο σιγά σιγά σταθεροποιείται λόγω ανάγκης. Ακόμα και οι βουλευτές έχουν αρχίσει κινήσεις που είναι ενδεικτικές για την πολιτική τους συμπεριφορά. Υπάρχουν όμως και άλλοι που ήταν πάντα σταθεροί και τώρα για αυτούς ό,τι και να έχουν ακουστεί στο ενδιάμεσο, ήρθε η ώρα της δικαίωσης διότι ένας ολόκληρος λαός ακολουθεί τελικά την πολιτική τους σκέψη, για να μην πέσει στις παγίδες του λαϊκισμού, ο οποίος αποδεικνύεται ότι δεν μπορεί να αντεπεξέλθει με τα δεδομένα της πραγματικότητας. Γι' αυτόν το λόγο η αρχική εθνική στρατηγική για το θέμα του ονόματος, αλλά και της σημαίας των Σκοπίων, επανέρχεται και δείχνει το δίκαιο μιας διαχρονικής πορείας πάνω στο θέμα. Αυτές οι σταθερές αξίες μπορεί να είχαν ξεχαστεί ή ακόμα και καταπολεμηθεί, αλλά τελικά παρέμειναν διότι ανήκουν στον πυρήνα του Ελληνισμού εντός της Ιστορίας μας, διότι δεν είναι μόνο πολιτικάντικες κινήσεις που δεν είχαν εθνική εμβέλεια. Τώρα όλοι αναγνωρίζουν την αξία αυτών των ανθρώπων που δεν έπαψαν ποτέ να προστατεύουν την Ελλάδα από τις επιθέσεις που δέχονταν τόσο από τα έξω όσο και από τα έσω.


Τελείωσε η παράσταση των 151

Ν. Λυγερός

Επιτέλους τελείωσε η παράσταση των 151 και μπορεί πλέον να αρχίσει ο σοβαρός αγώνας, γιατί δεν θα έχουμε πια ούτε τους πολιτικούς ούτε τους δημοσιογράφους ότι μπορεί στη συνέχεια να ψηφίσουν και διαφορετικά. Όλες οι δικαιολογίες έχουν τελειώσει και μπαίνουμε τώρα στην τελική φάση που αφορά αποκλειστικά στο Προσύμφωνο των Πρεσπών, όπου ο καθένας ξέρει ποιες είναι οι ευθύνες του, όχι μόνο για το όνομα της Μακεδονίας αλλά για το ίδιο το μέλλον της Ελλάδας. Διότι αυτό είναι το διακύβευμα. Όσο διπλωματικά και με όποιους τόνους να θέλουν να το παρουσιάσουν, το ζήτημα είναι καθαρά εθνικό και δεν δέχεται τεχνητούς συμβιβασμούς. Τώρα όλοι ξέρουν ποια είναι τα κρίσιμα σημεία του Προσυμφώνου, όπως ξέραμε και ποια ήταν στο Σχέδιο Ανάν. Μάλιστα πολλοί ενοχλούνται από αυτά και προσπαθούν να τα παρουσιάσουν με ανώδυνο τρόπο, για να συνεχίσουν την πορεία τους εντός της εξουσίας με την κυβέρνηση. Όμως αυτό δεν αλλάζει τίποτα. Η οργή του ελληνικού λαού είναι δεδομένη, διότι βλέπει τώρα με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τι πήγαν να περάσουν χωρίς τη θέληση του. Έτσι θα εκφραστεί ελεύθερα στο Συλλαλητήριο της Αθήνας απέναντι στη Βουλή, για να ξέρει και αυτή ποια είναι η θέση του αφού δεν πρόκειται ν’ αλλάξει κι ότι είναι έτοιμος για όλα αν αυτή δεν συμμορφωθεί εγκαίρως για να διορθώσει το εθνικό λάθος, αυτό το έγκλημα ειρήνης.


Φτάνει πια με την Αριστερά και τη Δεξιά

Ν. Λυγερός

Φτάνει πια με την Αριστερά και τη Δεξιά. Ο Ελληνικός λαός δεν πρόκειται να μπει σε αυτό το παιχνίδι, παρόλο που το θέλουν τα κόμματα. Ο Ελληνικός λαός αδιαφορεί πλέον για αυτόν τον διαχωρισμό. Το μόνο που θέλει πραγματικά είναι την ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών, διότι λειτουργεί ενάντια στην Ελλάδα και τον Ελληνισμό. Δεν υπάρχει κανένα άρθρο σε αυτό το Προσύμφωνο που να είναι θετικό για την Ελλάδα και τα άρθρα 1, 2, 4, 6, 7, 8, 12, 13, 14, 18 και 20 είναι απλώς απαράδεκτα για την πορεία της πατρίδας μας. Δεν θέλουμε να παραχωρήσουμε θεμέλια της Ελλάδας μόνο και μόνο επειδή μερικοί αδιαφορούν για την ιστορία. Είμαστε λαός ιστορίας και αυτή είναι ακόμα πιο σημαντική κι από τα σύνορά μας, διότι αν παραχωρηθεί δεν παίρνεται πίσω και το πλήγμα είναι οριστικό, αφού θα πρόκειται για μη αναστρέψιμη κίνηση. Η Βουλή των Ελλήνων δεν έχει μόνο το χρέος και το καθήκον ν' ακολουθήσει τη θέληση του Ελληνικού λαού, αλλά πρέπει και η ίδια ν' αντισταθεί ενάντια σε όσους δεν σέβονται την έννοια της Δημοκρατίας. Τελείωσαν τα τεχνάσματα των πολιτικάντηδων, τώρα ακόμα και οι πολιτικοί θα πρέπει να γράφουν ιστορία με τη σύμφωνη γνώμη του λαού. Ο Ελληνικός λαός δεν θα υπολογίσει κανένα κόστος, για ν' αντισταθεί έως το τέλος ενάντια στη βαρβαρότητα, όποια μορφή και να έχει αυτή. Και τώρα θα φανεί ποιοι αξίζουν να ονομάζονται Έλληνες.

Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Προσύμφωνο των Πρεσπών στο Hellas FM με τον Δ. Φιλιππίδη
Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Σκοπιανό στο GrTimes.gr με την Μ. Σαμολαδά
Συνέντευξη Ν. Λυγερού για το Σκοπιανό. Δημοτικό Ραδιόφωνο Ξάνθηςhttp://lygeros.org

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια