-->

Header Ads

Η Τουρκία είναι καζάνι έτοιμο να εκραγεί και ο κίνδυνος εμφυλίου δεν είναι θεωρία

Της Λιάνας Μυστακίδου

Συνεχίζονται ακόμα οι αντιδράσεις για την εκδήλωση των προσφύγων στην Πλατεία Ταξίμ. Ως γνωστόν οι Σύριοι που ζουν στην Κωνσταντινούπολη συγκεντρώθηκαν εκεί ,την παραμονή της Πρωτοχρονιάς για να γιορτάσουν την έλευση του νέου έτους. Μεταξύ αυτών υπήρχαν φανατικοί αντικαθεστωτικοί και μέλη του ISIS, οι οποίοι φώναξαν συνθήματα εναντίον του Άσαντ , έβγαλαν τις σημαίες τους και προκάλεσαν την τουρκική κοινή γνώμη.

Οι αντιδράσεις στα κοινωνικά δίκτυα ήταν τρομακτικές . Η πλειοψηφία των πολιτών ζητούν την άμεση απομάκρυνση των προσφύγων από τη χώρα τους. Ο Τύπος επίσης διχασμένος. Ελάχιστοι υποστηρίζουν ότι πρέπει να συμπαρασταθούν στους δυστυχισμένους ανθρώπους που αναγκάστηκαν να φύγουν από τα σπίτια τους.

Πολλοί υποστηρίζουν ότι την ώρα που οι Τούρκοι επιστήμονες, διανοούμενοι αναγκάζονται να εγκαταλείψουν την χώρα τους η εγκατάσταση αυτού του “αλλοπρόσαλλου” πλήθους είναι απαράδεκτη.

Η φυγή των Τούρκων πολιτών εξαιτίας του αυταρχισμού του Ερντογάν αποτέλεσε πρόσφατα βασικό θέμα στους New York Times, όπου τονίστηκε ότι για πρώτη φορά από την εποχή της ίδρυσης της Δημοκρατίας άνθρωποι του πνεύματος και των επιχειρήσεων εγκαταλείπουν μαζικά, μαζί με τις οικογένειες τους την Τουρκία. Οι περισσότεροι επιλέγουν να ζήσουν στην Ελλάδα, στην Πορτογαλία, στην Ισπανία και στη Μάλτα, όπου αγοράζουν ακίνητα και αποκτούν την κάρτα του Ευρωπαίου πολίτη.

Ο δημοσιογράφος Φατίχ Αλταϊλί επικρίνοντας αυτούς που υποστηρίζουν την παραμονή των δύστυχων ανθρώπων στην χώρα του αναρωτιέται αν θα έδειχναν την ίδια επιείκεια, ανοχή και κατανοήση σε 4 εκατομ Έλληνες ή Αρμένιους που θα ζητούσαν να εγκατασταθούν στην Τουρκία…

Οι πρώτες επίσημες αντιδράσεις σημειώθηκαν στην πόλη Καχραμάν- μαράς, όπου η δημοτική αστυνομία ξήλωσε όλες τις πινακίδες των καταστημάτων που ήταν γραμμένες στα αραβικά.

Οι Τούρκοι φαίνονται εξαγριωμένοι με τους ανθρώπους που έφυγαν από τη Συρία για να γλυτώσουν τη φρίκη του πολέμου. Κανονικά θα έπρεπε να είναι εξοργισμένοι με αυτούς που προκαλούν τους πολέμους για τα συμφέροντα τους και κυρίως με την κυβέρνηση Ερντογάν που αγωνιά για να αποκτήσει οφέλη από αυτή τη φρίκη.

Η ατμόσφαιρα μυρίζει μπαρούτι. Εάν σε αυτό το κλίμα προσθέσουμε και τον αγώνα των Κούρδων αντιλαμβανόμαστε ότι το καζάνι είναι έτοιμο να εκραγεί.

Militaire
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.