-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Το Υπερταμείο θέλει όλα τα μνημεία με παρέμβαση στο ΣτΕ

Και... ξαφνικά, εκεί που υπήρχαν διαβεβαιώσεις ότι ο Λευκός Πύργος, η Κνωσσός και άλλα σχεδόν 2.300 μνημεία δεν βγουν στο... σφυρί για “αξιοποίηση”, έρχεται το λεγόμενο Υπερταμείο να παρέμβει στο ΣτΕ κατά της αίτησης ακύρωσης της σχετικής απόφασης.

Το Υπερταμείο μάλλον βλέποντας ότι τίθεται σε κίνδυνο η απόφαση να περάσουν στην κατοχή του τα 10.119 ακίνητα του Δημοσίου προς αξιοποίηση μπαίνει σφήνα στο ΣτΕ ζητώντας την απόρηψη της αίτησης ακύρωσης της μεταβίβασης.

Το ερώτημα που τίθεται πλέον είναι εάν αυτό είναι μια κίνηση που δείχνει ότι υπάρχει βούληση να περάσουν τα ακίνητα στο σύνολό τους στο υπερταμείο. Αν δηλαδή θα περάσει η πλήρης διαχείριση ιστορικών χώρων και μνημείων στην Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας ΑΕ όπως θέλουν οι δανειστές…

Ως τώρα υπήρχε διαβεβαίωση από το υπουργείο Πολιτισμού ότι δεν θα μεταβιβαστεί κανένα από τα 2.329 μνημεία και πως θα είναι καθολική η εξαίρεση κυριότητας και διαχείρισης. Η κίνηση του υπερταμείου στο ΣτΕ δείχνει όμως ότι το υπουργείο Οικονομικών ίσως έχει άλλη άποψη…

Στις 22 Ιανουαρίου θα εκδικαστεί στο ΣτΕ η αίτηση ακύρωσης της υπουργικής απόφασης για τη μεταβίβαση των 10.119 ακινήτων του Δημοσίου. Ως τότε θα φανεί εάν το υπερταμείο διεκδικεί και τα μνημεία ή μόνο τα υπόλοιπα, αν και με την παρέμβασή του δεν φαίνεται, τουλάχιστον προς το παρόν τα τα εξαιρεί.

newsit
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.