-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Ο φόβος των «μπολσεβίκων»

Πιστός στην τακτική του παραμένει ο σημερινός πρωθυπουργός, αλλά και οι «αυλικοί» του στο Μέγαρο Μαξίμου.
Κάθε βράδυ σκέπτονται προσεκτικά τι θα πει ποιός προκειμένου να ασχολείται ο κόσμος με τα όσα λέει και όχι με όσα πράττει η παρέα στην πατρίδα.

Μοναδική ασχολία είναι, φυσικά οι business (δουλειές) και οι ραδιουργίες. Πολύτιμοι βοηθοί σ αυτές τις ραδιουργίες είναι το «γραφείο τύπου» του Μαξίμου το οποίο διοικείται από έναν άνθρωπο ο οποίος δεν τολμούσε να εμφανιστεί στην αίθουσα σύνταξης οικονομικής εφημερίδας, όταν κλήθηκε κάποτε να την διευθύνει.

Πρωταγωνιστής στο έργο της προπαγάνδας για τους σκληροπυρηνικούς και της πρόκλησης ένας Κρητικός πατούχας που κανένας δεν θα χρησιμοποιούσε στο νησί.

Επειδή, όμως, έχει φόρτο εργασίας, όχι στο Υπουργείο Υγείας, αλλά στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τον ρόλο ανέλαβαν ο ίδιος ο πρωθυπουργός ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και ένας πρώην διευθυντής της κομματικής εφημερίδας Αυγής. Ερωτώμενος ο πρωθυπουργός για τις εκλογές με το γνωστό χαζοχαρούμενο ύφος, μας είπε ότι ψάχνει ημερομηνίες εντός του Οκτωβρίου. Ακολούθησε ο εκπρόσωπος που μίλησε για «κυβέρνηση ανοχής» με άλλη πλειοψηφία, δίχως τον «εργοδηγό» του τραίνου.

Σε μια περίοδο όπου η ελληνική οικονομία δεν μπορεί να βγει με καθαρή έξοδο στις αγορές (έκδοση δεκαετούς ομολόγου) ο πρωθυπουργός επιχειρεί να προκαλέσει για τον χρόνο των εκλογών. Για να έχουν ασχολία τα Μέσα ενημέρωσης ακολούθησε το κακής ποιότητας χιούμορ από έναν πρώην διευθυντή της κομματικής εφημερίδας Αυγή ο οποίος θύμισε ότι, οι εκλογές του 1967 έγιναν τον Νοέμβριο του 1974. Ξέχασε βεβαίως να μας πει τι έγραφε η Αυγή τις παραμονές της δικτατορίας.

Τι σκέπτονται, λοιπόν, οι ραδιούργοι του Μαξίμου; Τις εκλογές ή την τέχνη της επανάστασης του Λένιν;
Όπως έλεγε ο μέγας θεωρητικός «Καμία μεγάλη επανάσταση δεν έγινε χωρίς εμφύλιο πόλεμο». Για να γίνει πιο κατανοητός ο Λένιν πρόσθετε «Όποιος φοβάται τους λύκους, ας μην πηγαίνει στο δάσος». Και στις εκλογές που ακολούθησαν το 1917 οι μπολσεβίκοι (σ.σ πλειοψηφία;)
έλαβαν το 25%, ενώ οι μενσεβίκοι, εσέροι το 62%. Οι σοσιαλεπαναστάτες μενσεβίκοι και οι εσέροι διαλύθηκαν και εδραιώθηκαν τα Σοβιέτ.

Θα μου πείτε εύλογα ότι δεν έχουν σχέση οι Μπολσεβίκοι με το σημερινό συνονθύλευμα των Σύριζα- Ανελ.
Ναι, γιατί φοβούνται να κάνουν εκλογές, τρέμουν την οργή και σίγουρα φοβούνται να πάνε στο δάσος.

Δημήτρης Παφίλας
Πρώτο Θέμα
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.