ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Το 2018 ήταν ένα έτος πατριωτικής αφύπνισης

Συνειδητοποιήσαμε ότι οι νέοι μας ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του Ελληνισμού περισσότερο από ό,τι νομίζαμε

Από τον Κωνσταντίνο Χολέβα

Tο 2018 που φεύγει ήταν μια χρονιά η οποία έδωσε την ευκαιρία στη συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων να αντιληφθούμε τα μείζονα εθνικά ζητήματα, να αντιδράσουμε πατριωτικά και δημοκρατικά σε κακές λύσεις και να συνειδητοποιήσουμε ότι οι νέοι μας ενδιαφέρονται για τα προβλήματα του Ελληνισμού περισσότερο από ό,τι νομίζαμε. Ο Ερντογάν και οι συνεργάτες του κατά τη διάρκεια της χρονιάς έκαναν τα πάντα για να πειστούμε ότι η Τουρκία είναι επιθετική και απρόβλεπτη ανεξαρτήτως κυβερνήσεων. Κάποιοι στη χώρα μας έγραφαν ότι οι απειλές των Τούρκων ιθυνόντων οφείλονταν στο προεκλογικό κλίμα λόγω των εκλογών του Ιουνίου. Όμως οι προεδρικές και βουλευτικές εκλογές ανήκουν στο παρελθόν, και η τουρκική προκλητικότητα συνεχίζεται. Ας μην αυταπατώμεθα: Η Τουρκία αποτελεί πραγματική απειλή στην Κύπρο και στο Αιγαίο. Αμφισβητεί συνθήκες, σύνορα και συμφωνίες, διότι αυτή είναι η κοινή αντίληψη και των ισλαμιστών και των κεμαλικών.

Το μακεδονικό ζήτημα και η απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών αφύπνισαν την εθνική ευαισθησία μας και οδήγησαν σε εντυπωσιακές μαζικές αντιδράσεις του λαού μας. Κάποιοι ίσως πίστευαν ότι λόγω της οικονομικής κρίσης οι Έλληνες είχαμε αποκοιμηθεί και αδιαφορήσει. Να, λοιπόν, που έρχονται οι Πρέσπες και αποδεικνύουν το αντίθετο. Οι τρεις στους τέσσερις Έλληνες απορρίπτουν άνευ άλλης συζητήσεως την παραχώρηση ονόματος, γλώσσας, εθνότητας και ταυτότητας στους ψευδομακεδόνες των Σκοπίων. Τα επιχειρήματα της συριζαϊκής κυβερνήσεως καθιστούν προφανή την έλλειψη ιστορικής γνώσεως και την εμμονή σε αποτυχημένες μαρξιστικές και διεθνιστικές παρερμηνείες.

Είναι πολύ ευχάριστο ότι η χρονιά κλείνει με τη διακήρυξη των 22 μητροπολιτών της Μακεδονίας μας υπέρ της ιστορικής αλήθειας και κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Οι ορθόδοξοι ιεράρχες των βορειοελλαδικών επαρχιών καλούν τους βουλευτές μας να μην υπερψηφίσουν τη συμφωνία, για να μην αμαυρώσουν το όνομά τους.

Ο φόνος του Κωνσταντίνου Κατσίφα από την αλβανική αστυνομία ήταν η θρυαλλίδα που ξανάναψε την πατριωτική φλόγα και ανανέωσε το ενδιαφέρον μας για τον χειμαζόμενο Ελληνισμό της Βορείου Ηπείρου. Το κομμουνιστικό αθεϊστικό καθεστώς κατέρρευσε το 1990, αλλά οι δήθεν δημοκρατικές κυβερνήσεις των Τιράνων μιμούνται πολλές από τις καταπιεστικές μεθόδους του. Προβλέπω ότι ο Ράμα θα γίνει πιο επιθετικός το 2019, ενώ δεν μας αφήνουν αδιάφορους οι προκλήσεις των Τσάμηδων και οι δηλώσεις περί «μεγάλης Αλβανίας». Στα θετικά του 2018 καταγράφω και την ψύχραιμη και τεκμηριωμένη αντίδραση πολλών ιστορικών και φιλολόγων απέναντι στην προσπάθεια του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής να εισαγάγει νέα προγράμματα σπουδών στη σχολική Ιστορία, με επίκεντρο την αμφισβήτηση της συνέχειας του Ελληνισμού και τη συρρίκνωση σημαντικών γεγονότων, όπως είναι η Επανάσταση του 1821. Ας αξιοποιήσουμε αυτή την πατριωτική αφύπνιση με πνεύμα ορθόδοξο χριστιανικό και δημοκρατικό.

Δημοκρατία

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια