-->

Header Ads

Ο επιθετικός εθνικισμός των Τούρκων, των Αλβανών και των Σκοπιανών απειλεί τον Ελληνισμό

Του ΠΑΝΙΚΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ

Έτσι γίνεται για δεκαετίες τώρα. Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Μπορεί να μην είναι επακριβώς, αλλά δεν είναι και απροσδόκητα αυτά που συμβαίνουν σε βάρος του Ελληνισμού.

Μόνιμο χαρακτηριστικό αυτού του φαινομένου είναι η προσπάθεια γειτονικών κρατών να δημιουργήσουν τετελεσμένα σε βάρος της Ελλάδας και της Κύπρου. Και μόνιμη απειλή είναι ο τουρκικός επεκτατισμός.

Φαίνεται όμως ότι και οι ηγεσίες της Αλβανίας και των Σκοπίων ακολουθούν τον ίδιο δρόμο, καταπατώντας διεθνείς κανόνες και ηθικές αξίες που διέπουν τις διακρατικές σχέσεις.

Με συγκεκριμένες ενέργειες, προκλητική ρητορική και απειλές εκφράζουν ανιστόρητες αλυτρωτικές διεκδικήσεις, επιδιώκοντας να δημιουργήσουν τετελεσμένα.

Αλβανική πρόκληση στο Μπρούκλιν
«Ντροπή για την Ελλάδα» ήταν ένα από τα συνθήματα που φώναζαν μερικοί Αλβανοί, οι οποίοι την περασμένη Κυριακή είχαν συγκεντρωθεί έξω από τα γραφεία της Ομοσπονδίας Ηνωμένων Λακωνικών Σωματείων στο Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης, όπου πραγματοποιήθηκε λιτή εκδήλωση στη μνήμη του Βορειοηπειρώτη Κωνσταντίνου Κατσίφα.

Η παρουσία αστυνομικών μάλλον απέτρεψε επεισόδια. Στα πλακάτ της μικρής αυτής ομάδας των Αλβανών αναγραφόταν, μεταξύ άλλων, ότι «η Ήπειρος είναι αλβανική» και «η Ελλάδα είναι ένοχη για γενοκτονία στην Τσαμουριά:100.000 Αλβανοί».

Κραυγή απόγνωσης στο Ευρωκοινοβούλιο
Την επόμενη μέρα, η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους έκανε παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο, μεταφέροντας «την κραυγή αγωνίας και απόγνωσης των Ελλήνων της Βορείου Ηπείρου από τους οποίους το στυγνό, διεφθαρμένο, φασιστικό αλβανικό καθεστώς στερεί όλα τα ανθρώπινα δικαιώματα», όπως τόνισε, προσθέτοντας και τα εξής:

«Οι περιουσίες των Ελλήνων υφαρπάζονται αυθαίρετα και παράνομα από την κυβέρνηση και δίνονται σε εποίκους, οι οποίοι μεταφέρονται μαζικά για να αλλοιώσουν τη δημογραφική σύνθεση του πληθυσμού και να υποχρεώσουν τους Έλληνες να φύγουν από τον τόπο τους».

Δηλαδή, η Αλβανία κάνει ακριβώς ό,τι κάνει η Τουρκία στις κατεχόμενες περιοχές της Κύπρου. Η κ. Θεοχάρους, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (10 Δεκεμβρίου), κάλεσε το Ευρωκοινοβούλιο «να επισπεύσει την αποστολή Ad Hoc Επιτροπής που θα διερευνήσει τις απάνθρωπες συνθήκες μέσα στις οποίες ζουν χιλιάδες Έλληνες στην πατρίδα τους».

Ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών
Την Τρίτη 11 Δεκεμβρίου, το Υπουργείο Εξωτερικών της Ελλάδας εξέδωσε ανακοίνωση σχετικά με την απόφαση της αλβανικής κυβέρνησης να παραχωρήσει τεμάχια γης που ανήκουν σε μέλη της ελληνικής εθνικής μειονότητας.

«Εκφράζουμε την έντονη ανησυχία μας σχετικά με την πρόσφατη απόφαση του υπουργικού συμβουλίου της Αλβανίας να παραχωρήσει αυθαιρέτως στο Υπουργείο Τουρισμού, προς τουριστική αξιοποίηση, τεμάχια γης που συμπεριλαμβάνουν ιδιωτικές περιουσίες Ελλήνων ομογενών» αναφέρθηκε ενδεικτικά και σημειώθηκε ότι «η απόφαση αυτή είναι αντίθετη στην Ευρωπαϊκή Σύμβαση Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, αλλά και σε αλβανικές δικαστικές αποφάσεις».

Ισχυρισμοί Ζάεφ για «Μακεδόνες του Αιγαίου»
Λίγες μέρες προηγουμένως, στη διπλανή χώρα, ο πρωθυπουργός Ζόραν Ζάεφ, μιλώντας στη Βουλή των Σκοπίων, αναφέρθηκε σε «Μακεδόνες του Αιγαίου», υποστηρίζοντας για τη Συμφωνία των Πρεσπών ότι «η χώρα θα παραμείνει η ίδια, η γλώσσα θα αναγνωρίζεται από όλους και η Μακεδονία θα γίνει μέρος όλων των διεθνών οργανισμών».

Επίσης, ο «μετριοπαθής» Ζάεφ ισχυρίστηκε ότι δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για διδασκαλία της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα, ενώ στις 6 Δεκεμβρίου μιλώντας στο Πανεπιστήμιο των Σκοπίων, υπογράμμισε ότι «δεν πρέπει να ανησυχεί κανείς για το θέμα της ταυτότητας, καθώς αναγνωρίζεται (στο πλαίσιο της Συμφωνίας με την Ελλάδα), η μακεδονική γλώσσα και ο αυτοπροσδιορισμός. Η μακεδονική ταυτότητα και η μακεδονική γλώσσα προστατεύονται όσο ποτέ άλλοτε».

Άραγε πρόκειται για αυθαίρετες ερμηνείες της Συμφωνίας των Πρεσπών από πλευράς των Σκοπιανών ή τελικά αξιοποιούν στο έπακρο κάποιες «λεπτομέρειες» της Συμφωνίας επειδή εκεί μέσα κρύβεται ο διάβολος;

Το ίδιο σκηνικό επικρατεί ανέκαθεν για κάθε συμφωνία ή κοινό ανακοινωθέν στο Κυπριακό, με τους Τούρκους να δίνουν πάντα διαφορετικές ερμηνείες σε σχέση με αυτά που υποστηρίζει η ελληνοκυπριακή ηγεσία.

Φαίνεται όμως ότι όπου υπάρχει καπνός, υπάρχει και φωτιά. Όπως επισημάναμε ξανά, βρίσκουν και τα κάνουν οι ηγεσίες σε Άγκυρα, Τίρανα και Σκόπια, οι οποίες εμφανίζονται όλο και πιο πολύ, όλο και πιο συχνά, με παράνομες και επεκτατικές ενέργειες.

Κλέφτες εδαφών και Ιστορίας
Οι προαναφερθείσες αλβανικές και σκοπιανές προκλήσεις, μαζί με τις πάγιες μεθοδεύσεις και πρακτικές της Τουρκίας σε Θράκη, Αιγαίο, Κύπρο και Ανατολική Μεσόγειο, αναδεικνύουν την ωμή πραγματικότητα για την απαράδεκτη συμπεριφορά τους. Βασικά, πρόκειται για κλέφτες εδαφών και Ιστορίας.

Συνήθως, δεν έχουν μόνο την ανοχή της διεθνούς κοινότητας και την στήριξη μιας μερίδας της, αλλά σε αρκετές περιπτώσεις, δυστυχώς, διευκολύνονται είτε εξαιτίας της ενδοτικής αντιμετώπισής τους από μέρους ελληνικών ηγεσιών είτε λόγω έλλειψης συγκροτημένης στρατηγικής του Ελληνισμού (Ελλάδας, Κύπρου και Ομογένειας).

Ο επιθετικός εθνικισμός είναι αυτή την στιγμή ο κοινός παρανομαστής της πολιτικής σε Τουρκία, Αλβανία και Σκόπια. Ονειρεύονται σουλτανάτα, μεγάλες Αλβανίες και Μακεδονίες του Αιγαίου.

Ο Ελληνισμός δεν θα απαντήσει ούτε με το ίδιο νόμισμα ούτε με πανομοιότυπες συμπεριφορές. Άλλωστε, όποτε λειτούργησε με εθνικιστικές διαθέσεις υπήρξαν εθνικές τραγωδίες.

Οι παράνομες όμως πράξεις τους θα πρέπει να αντιμετωπιστούν δραστικά. Οι ανακοινώσεις και οι διαμαρτυρίες δεν αποτρέπουν τη δημιουργία τετελεσμένων σε βάρος των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων. Απαιτείται αρραγές εσωτερικό μέτωπο στα εθνικά ζητήματα, ισχυρή άμυνα αποτρεπτικής ισχύος και στοιχειοθετημένος σχεδιασμός, με ανάληψη διπλωματικής και νομικής δράσης σε κάθε επίπεδο.

Να μην αφεθούν σε χλωρό κλαρί…

www.apopseis.com
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.