-->

Header Ads

Η μακεδονική εκστρατεία στην Αμερική

Ν. Λυγερός

Η Παμμακεδονική άρχισε την εκστρατεία ενημέρωσης γα το Σκοπιανό και ειδικά για το Προσύμφωνο των Πρεσπών από τη Βοστώνη, συνέχισε στη Φιλαδέλφεια, πέρασε από την Ουάσιγκτον, έφτασε στη Νέα Υόρκη για να ακολουθήσει το Σικάγο και το Πίτσμπεργκ. Όλες οι επαφές που γίνονται τόσο μέσα στην ομογένεια όσο και με τους γερουσιαστές, τους βουλευτές αλλά και την Εκκλησία σε επίπεδο Αρχιεπισκοπής δείχνουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι ο Ελληνισμός έχει συντονιστεί εντός και εκτός Ελλάδας για να παλέψει ενάντια στη βάρβαρη ιδεολογία που θέλει να μας επιβάλλει αυτό το απαράδεκτο Προσύμφωνο. Τώρα είναι όλο και περισσότεροι αυτοί που είναι ενημερωμένοι για τα βάρβαρα άρθρα που εμπεριέχει το Προσύμφωνο και όλοι κατανοούν ότι δεν υπάρχει πρόβλημα για το θέμα του ονόματος, της ταυτότητας και της γλώσσας αλλά και για το erga omnes, τις πινακίδες, τις μάρκες, τις εκδηλώσεις, την ιστορία, την αρχαιολογία, την παιδεία, την αλιεία, τα ενεργειακά, το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση, τους περιφερειακούς και διεθνείς θεσμούς. Η αγωνιστικότητα της Ομογένειας είναι όντως εντυπωσιακή και χάρη στην ενημέρωση η αγανάκτηση και ο θυμός μετατρέπονται σε αντίσταση και αντεπίθεση ενάντια στο κατεστημένο που έχει δημιουργήσει η εξουσία για να προσπαθήσει να περάσει τα παράλογα μιας καθυστερημένης ιδεολογίας που χρησιμοποιεί μια σοβιετική γλώσσα για να εκφραστεί ένα μίσος κατά του Ελληνισμού. Όμως δεν είχε προβλέψει ότι ειδικά οι Ελληνοαμερικανοί θα έμπαιναν σε αυτόν τον νέο μακεδονικό αγώνα παρόλο που προσπάθησαν να τους αφοπλίσουν για να μην βοηθήσουν τους Έλληνες της Ελλάδας. Τώρα όμως οι Έλληνες ενωμένοι σε πολλές πολιτείες της Αμερικής παλεύουν στρατηγικά στο πλευρό των Ελλήνων της Ελλάδας για να ανατρέψουν τα δεδομένα που έχει προκαλέσει η εξουσία που δεν πιστεύει στο Έθνος και την Ιστορία, για ν’ ακυρώσουμε τo Προσύμφωνο των Πρεσπών.


Η γενίκευση του αγώνα στην Αμερική

Ν. Λυγερός

Τώρα δεν ασχολούνται μόνο οι Μακεδόνες με το Σκοπιανό, στην Αμερική ο αγώνας έχει γενικευτεί και αγγίζει πλέον όλους τους Έλληνες ανεξαρτήτως καταγωγής. Έτσι στις εκδηλώσεις και στις διαλέξεις που έχουν οργανωθεί για ν' αποκαλυφθούν τα κρίσιμα σημεία του Προσύμφωνου των Πρεσπών βλέπουμε Έλληνες από παντού. Ανάμεσά τους υπάρχουν ακόμα και Πόντιοι, Κύπριοι, Βορειοηπειρώτες. Διότι όλοι έχουν καταλάβει ότι πρέπει να γίνουν Μακεδόνες σε αυτόν τον νέο αγώνα αφού είναι ο μόνος τρόπος για ν΄ ακυρώσουμε επί του πρακτέου το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Στη Βοστώνη, στη Φιλαδέλφεια, στην Ουάσιγκτον βρήκαμε Έλληνες από παντού και διαφορετικών γενεών, όλοι ευαισθητοποιημένοι με το θέμα της ονομασίας και του Σκοπιανού. Έτσι μετά την ενημέρωση για τα κρίσιμα σημεία του Προσυμφώνου ακολούθησαν ιδέες για νέες δράσεις και διαφορετικούς τρόπους αντιμετώπισης αυτής της ιδεολογικής προπαγάνδας της εξουσίας. Το καλό στην Αμερική όπου δεν έχουν επηρεαστεί από τη σοβιετική γλώσσα της κυβέρνησης, όλοι καταλαβαίνουν ότι κινδυνεύει η ίδια η ελευθερία των Ελλήνων με αυτό το Προσύμφωνο. Η αντίσταση που προβάλλει η ομογένεια στην Αμερική είναι απλώς φανταστική για τα ελληνικά δεδομένα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες κανένας δεν έχει ξεχάσει τι σημαίνει Ελληνισμός και έχουν όλοι αντιληφθεί ότι η πατρίδα κινδυνεύει διότι πολλοί άφησαν περιθώριο έκφρασης σε μία κομματική παρέα που δεν ξέρει ακόμα τι είναι τα χαρακτηριστικά μιας κυβέρνησης. Στην Αμερική κανένας δεν επηρεάζεται από τα τοπικά μέσα κι όλοι οι Έλληνες ασχολούνται με τον Ελληνισμό και την Ιστορία γιατί αυτό τους χαρακτηρίζει, έτσι παλεύουν πιο άμεσα και βέβαια πιο αποτελεσματικά ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών.


Οι Μακεδόνες και οι Βορειοηπειρώτες στην Αμερική

Ν. Λυγερός

Λόγω επικαιρότητας τόσο με το απαράδεκτο Προσύμφωνο των Πρεσπών και της δραματικής κατάστασης της Βορείου Ηπείρου, οι Μακεδόνες και οι Βορειοηπειρώτες αποτελούν πλέον την αιχμή του δόρατος του Ελληνισμού της Αμερικής που αντιστέκεται στις πράξεις βαρβαρότητας. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Μακεδόνες και οι Βορειοηπειρώτες έχουν έρθει πιο κοντά ο ένας από τον άλλον. Και δεν μπορεί κανείς να πει ότι ο ένας αγώνας είναι πιο σημαντικός από τον άλλο. Αντιθέτως υπάρχει μια συνέργεια και όχι μόνο μια συνεργασία για την ταυτόχρονη προώθηση των προβλημάτων αυτών. Για τη Βόρειο Ήπειρο, ο νέος μακεδονικός αγώνας αποτελεί εφαλτήριο για νέες δράσεις που δεν είχαν επινοήσει στο παρελθόν. Η ένωση των Μακεδόνων με τους Βορειοηπειρώτες έχει τεράστια σημασία για το μέλλον σε διάφορους τομείς αλλά ακόμα και σε θέματα που αφορούν την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη. Μπορεί η κυβέρνηση να μην είχε υπολογίσει με σοβαρότητα, πόσο μπορούν να επηρεάσουν με τις αξιόλογες δράσεις τους αλλά τώρα πρέπει ν’ αποφασίσουν πώς θα συντονιστούν για να αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά τα εργαλεία της προπαγάνδας. Έτσι κάθε βήμα, γίνεται μαζί στο πλαίσιο των ελληνικών σωματείων και γι’ αυτό πρέπει να αποτελεί και πράξη ενάντια στη βαρβαρότητα. Οι πρωθυπουργοί που επινόησαν το Προσύμφωνο, οι υπουργοί εξωτερικών που περιορίζουν την ΑΟΖ της Ελλάδας, θα ήταν καλό να μας αφήσουν ήσυχους, διότι δυσκολευόμαστε να κρατήσουμε μια σοβαρή στάση απέναντι στην προπαγάνδα των Σκοπίων που δεν κρύβεται. Δεν πρέπει να συνεχίζονται οι απαράδεκτες κινήσεις χωρίς να αξιοποιούμε την καινοτομία της ένωσης των Μακεδόνων και των Βορειοηπειρωτών.


Το Σκοπιανό και ο Αρχιεπίσκοπος της Αμερικής

Ν. Λυγερός

Σπάνια βλέπουμε σε υψηλό εκκλησιαστικό επίπεδο μαχητές για το όνομα της Μακεδονίας. Ένας από αυτές τις σημαντικές εξαιρέσεις είναι ο Αρχιεπίσκοπος της Αμερικής που από την πρώτη στιγμή του νέου μακεδονικού αγώνα εμφανίστηκε στο πλευρό μας χωρίς να υπολογίζει κανένα κόστος. Οι θέσεις του ήταν και παραμένουν ξεκάθαρες και η βοήθεια του η έμπρακτη ένα ουσιαστικό στήριγμα για τους Ελληνοαμερικάνους αγωνιστές. Είναι επίσης ο ίδιος που μας ενημέρωσε για τις συζητήσεις που έγιναν σε εκκλησιαστικό επίπεδο στην Εκκλησία της Αγίας Τριάδος στην Κωνσταντινούπολη τον Σεπτέμβριο που μας πέρασε όπου εκφράστηκαν με πολύ έντονο τρόπο οι Επίσκοποι των Νέων Χωρών ενάντια στο Προσύμφωνο των Πρεσπών αντιπροσωπεύοντας με το ύφος τούς τους πολίτες της Μακεδονίας που ήταν ήδη εξοργισμένοι από τις εξελίξεις εκείνης της εποχής. Το θέμα είναι γιατί τα μέσα μαζικής ενημέρωσης δεν κάλυψαν αυτό το γεγονός ενώ πολλοί αναρωτιούνται τι κάνει η Εκκλησία σε επίσημο επίπεδο. Έτσι ο Αρχιεπίσκοπος της Αμερικής δεν δίνει μόνο το παράδειγμα της επίσημης αντίστασης της Εκκλησίας αλλά εξηγεί ότι υπάρχουν και άλλοι πολλοί που αντιστέκονται κατά του Προσυμφώνου των Πρεσπών επειδή έχουν εντοπίσει τα απαράδεκτα στοιχεία που εμπεριέχει πέρα από το θέμα του ονόματος, της ταυτότητας και της γλώσσας. Είναι καλό λοιπόν να εξετάσουμε με μεγαλύτερη προσοχή αυτά που δημοσιεύονται ειδικά όταν ξέρουμε ότι υπάρχει ένας μεγάλος αγώνας που εξελίσσεται.

http://lygeros.org
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Από το Blogger.