ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Προσύμφωνο των Πρεσπών, η μεγαλύτερη προδοσία στην νεότερη ιστορία μας. Η Ελλάδα “παιχνίδι” ρητορικής και αλυτρωτισμού

Με τον πλέον αποκαλυπτικό τρόπο επιβεβαιώνονται στο βίντεο που δημοσίευσε το τηλεοπτικό δίκτυο ΣΚΑΙ οι προκλητικές αλυτρωτικές δηλώσεις του πρωθυπουργού της ΠΓΔΜ στην Βουλή της γειτονικής χώρας για την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα και την δυνατότητα διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας» στην Ελλάδα ως συνέπεια της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Πιο αναλυτικά μετά τον θόρυβο που προκλήθηκε από την δημοσίευση των παραπάνω δηλώσεων του Ζόραν Ζάεφ και την προσπάθεια που έγινε να υποβαθμιστεί το θέμα και να περάσει στα «ψιλά» έρχεται η δημοσίευση του βίντεο με τις επίμαχες δηλώσεις να μας ταρακουνήσει…

Έρχεται να αποδείξει ότι ο Πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ ουσιαστικά αποδέχεται πανηγυρικά τις θέσεις των ακραίων Εθνικιστών της ΠΓΔΜ για την ύπαρξη «μακεδονικής μειονότητας» στην Ελλάδα για την διασφάλιση των γλωσσικών τους δικαιωμάτων στην Ελλάδα, ως αποτέλεσμα της Συμφωνίας των Πρεσπών.

Στην πραγματικότητα ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ έχει δίκιο να ισχυρίζεται τα παραπάνω, αφού η ελληνική κυβέρνηση, με τη Συμφωνία των Πρεσπών αναγνωρίζει την ύπαρξη «μακεδονικής γλώσσας» και «μακεδονικού έθνους».

Επομένως, από τη στιγμή που η Αθήνα αναγνωρίζει τα παραπάνω, δεν προκύπτει από πουθενά εμπόδιο για κάποιον ιδιώτη Έλληνα ή ξένο πολίτη να ιδρύσει ένα ιδιωτικό σχολείο (φροντιστήριο) διδασκαλίας της μακεδονικής γλώσσας στην Φλώρινα, την Πτολεμαΐδα, την Αριδαία, τις Σέρρες όπου ήδη έχουν ξεφυτρώσει οργανώσεις, οι οποίες έχουν ως στόχο την προώθηση της «μακεδονικής γλώσσας».

Επιπρόσθετα, στην ομιλία του ο Ζόραν Ζάεφ επισημαίνει ότι με τη Συμφωνία των Πρεσπών είναι η πρώτη φορά που η ΠΓΔΜ θα βοηθήσει τα μικρά παιδιά (προφανώς της «μακεδονικής μειονότητας») στην Ελλάδα να μάθουν τα «μακεδονικά».

Αξίζει να σημειωθεί ότι στο τέλος της ομιλίας του, ο Ζόραν Ζάεφ επισημαίνει ότι σήμερα με τη Συμφωνία των Πρεσπών η κυβέρνηση του έχει την ευκαιρία να βοηθήσει πραγματικά την «μακεδονική μειονότητα» στην Ελλάδα μέσα από την νομιμοποίηση της διδασκαλίας της «μακεδονικής γλώσσας».

Αφαιρώντας τα σύνορα… έτσι είπε. Πολύ διπλωματική αναφορά, στους δικούς του θα πει ότι εννοεί την επικοινωνία με τη μητέρα-πατρίδα, την άμεση επαφή με τη διεκδικούμενη περιοχή και στον φίλο του τον Αλέξη αυτό που θα ήθελε να ακούσει, καθώς ταιριάζει με την ιδεολογία του: Τα σύνορα να μην εμποδίζουν τη φιλία. Όποιος είναι κορόιδο ας το χάψει…

Τώρα τι πραγματικά σημαίνει η τελευταία αυτή αποστροφή του Ζόραν Ζάεφ για αφαίρεση των συνόρων μεταξύ Ελλάδας και ΠΓΔΜ, μόνο οι αρχιτέκτονες της Συμφωνίας των Πρεσπών, Σκοπιανοί και Έλληνες ξέρουν να μας πουν. Θα μας εξηγήσουν όμως δημόσια, υπεύθυνα και αναλυτικά ή πάλι θα μάθουμε τα νέα κατά τύχη και από τρίτους…

defence-point.gr

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια