-->

Header Ads

Τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν κυρώσει με την υπογραφή την συμφωνία των Πρεσπών;

Ο παραλογισμός των Σκοπιανών σχετικά με τον Μακεδονισμό

Τι θα συμβεί στην Ελλάδα αν ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν κυρώσει με την υπογραφή του τον νόμο που θα φέρει στην Βουλή η κυβέρνηση της Ελλάδας;

Κρίνοντας με μεγάλη προσοχή τη Συμφωνία των Πρεσπών, δεν μπορείς παρά να αναγνωρίσεις πως δεν βρίσκεις ποιο είναι το θετικό στοιχείο για την Ελλάδα, που δίνει την αφορμή στους Τσίπρα-Κοτζιά και συντρόφους τους να επιχαίρουν.

Επί πλέον, δεν είναι μόνον επαίσχυντη η Συμφωνία για την Ελλάδα, αλλά και αυτήν ακόμη οι Σλάβοι των Σκοπίων την ερμηνεύουν με τον δικό τους τρόπο και παρουσιάζουν ένα υποτιθέμενο αναθεωρημένο Σύνταγμα, που βρίθει αλυτρωτικών στοιχείων. Και το πράττουν, επειδή η κυβέρνηση της Ελλάδας στρουθοκαμηλίζει, αφενός επειδή δεν μπορεί να παραδεχθεί την αποτυχία της, την οποία παρουσιάζει ανερυθριάστως ως επιτυχία, αφετέρου πρέπει να δείξει την προθυμία τους στους ισχυρούς που την στηρίζουν.

Και με αυτά να συμβαίνουν, οι μακεδονίζοντες Σλάβοι των Σκοπίων, αποθρασυθέντες, ενώ έχουν πάρει τα πάντα, τους ενοχλεί το… προθετικό Βόρεια στον όρο "Μακεδονία"! Φυσικώ τω λόγω, οι μακεδονίζοντες πολιτικοί, που επί χρόνια παραπλανούσαν τους Σλάβους συμπατριώτες τους ότι είναι γνήσιοι απόγονοι των Μακεδόνων, δεν μπορούν να δηλώσουν ότι αποδέχονται μια συμφωνία, η οποία προσθέτει πόντους στο αντίπαλο κόμμα.

Πρόκειται βεβαίως, περί παλαιοκομματισμού για συγκράτηση ψηφοφόρων, σύνηθες όμως φαινόμενο σε χώρες όπως και η δική μας, με στρεβλωμένο το πολίτευμα, όπου η κυβέρνηση αυθαιρετεί, αδιαφορώντας για τις αποφάσεις των ανωτάτων δικαστηρίων, ή για υπηρέτηση της πολιτικής ηθικής.

Εχθές, στη Voria.gr, δημοσιεύθηκε μέρος της ομιλίας του απερχομένου προέδρου των Σκοπίων, Γκιόργκι Ιβάνοφ, ο οποίος κάλεσε τους βουλευτές της σκοπιανής συμπολίτευσης «να αντλήσουν δυνάμεις και να απορρίψουν τη Συμφωνία». Ο Γκιόργκι Ιβάνοφ ανέφερε ότι το κείμενο της Συμφωνίας των Πρεσπών ετοιμάστηκε χωρίς εθνική συναίνεση και χωρίς τη συγκατάθεσή του ίδιου, ως Προέδρου της χώρας.

Υποστήριξε, επίσης, ότι «στο δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου η σιωπηρή πλειοψηφία των πολιτών, δια της αποχής, έλαβαν την ηχηρή απόφαση ότι κανείς δεν διαθέτει τη λαϊκή εντολή να αλλάξει το Σύνταγμα με στόχο την αλλαγή του συνταγματικού ονόματος και να διαπραγματεύεται για θέματα ταυτότητας».

Θα συμβεί δε το εξής, κατά παράβαση του Συντάγματος, χωρίς όμως κάποια επίπτωση αφού εξυπηρετεί τους ισχυρούς που επέβαλαν την Συμφωνία, να ισχύσει η δήθεν αναθεώρηση χωρίς την κύρωση του προς τούτο νόμου. Ο πρόεδρος του κοινοβουλίου των Σκοπίων, Ταλάτ Τζαφέρι, δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι ο νόμος για την επικύρωση της Συμφωνίας με την Ελλάδα και ο νόμος Περί των Γλωσσών, θα δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως χωρίς την υπογραφή του προέδρου της χώρας, Γκεόργκι Ιβάνοφ.

«Ο Ιβάνοφ έχει τη συνταγματική υποχρέωση να τους υπογράψει. Όταν εγκριθούν οι συνταγματικές τροποποιήσεις, οι δύο νόμοι τους οποίους θα υπογράψω θα δημοσιευθούν στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, γιατί κανείς δεν θα μπορεί να εμποδίσει τη βούληση του Κοινοβουλίου», δήλωσε ο Ταλάτ Τζαφέρι.

Και όχι μόνον αυτό. Αλλά η κυβέρνηση του Ζόραν Ζάεφ απειλεί τον πρόεδρο Ιβάνοφ με παραπομπή στη Δικαιοσύνη για παράβαση καθήκοντος, με την Εισαγγελία των Σκοπίων να μελετά τα σχετικά στοιχεία.

Αναρωτιέμαι, τι θα συμβεί στην Ελλάδα, αν ο πρόεδρος Προκόπης Παυλόπουλος, μείνει πιστός στις συνεχείς δηλώσεις τους, καυτηριάζοντας τις παρασπονδίες των Σκοπιανών, και δεν κυρώσει με την υπογραφή του τον νόμο που θα φέρει στην Βουλή η κυβέρνηση της Ελλάδας. Επειδή η "παλικαριά" είναι να γίνονται πράξεις οι δηλώσεις, και να μη τις παίρνει ο αέρας.

Αν το λησμόνησε ο κύριος Πρόεδρος, του θυμίζω μόνον το άρθρο 36 του δήθεν αναθεωρημένου σκοπιανού Συντάγματος, όπου τα περί Μακεδόνων και μακεδονικού λαού, παραμένουν αμετάβλητα. Θα το δεχθεί;

Ο Μακεδών
Voria
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.