-->

Header Ads

Παιζάκι πάει άτα χωρίς γραβάτα

Μα, είναι δυνατόν; Ο πλανήτης αδιαφορεί για τον λαιμοδέτη του Τσίπρα και δεν τον έχει ενημερώσει κανείς;

Ποιο θα μπορούσε να είναι το κομπαρσιλίκι της χρονιάς; Ποιος γνωστός πολιτικός θα δικαιούνταν -με απευθείας ανάθεση και απονομή, άνευ διαγωνιστικής διαδικασίας- το ξύλινο βατόμουρο και το χρυσό γαϊδουράγκαθο για εκτεταμένη αναφορά σε υφασμάτινη λωρίδα (γραβάτα) που ΔΕΝ φοράει σε επίσημες συναντήσεις και αυτό το θεωρεί κατάκτηση;

Η κατάσταση στην Ελλάδα χαρακτηρίζεται από αφθονία ακούσιου βρετανικού χιούμορ. Εκείνοι που θα όφειλαν να είναι σοβαροί και να συμπεριφέρονται σοβαρά, όταν το αποπειρώνται, βγάζουν περισσότερο γέλιο απ’ όσο δύναται να αντέξει η αξιοπρέπεια της χώρας μας. Ο μονόλογος του Τσίπρα που ακολουθεί είναι απόσπασμα σε συνέντευξη και θα μπορούσε να θυμίζει κάτι ανάμεσα σε επεισόδιο των Monty Python ή σκηνή από τη «Μαύρη Οχιά» («Black Adder»), τις θρυλικές σειρές που ειδικεύονταν στην παραγωγή αδιανόητων, εξωφρενικών και ανείπωτα κωμικών καταστάσεων.

Και είπεν ο Τσίπρας αυτοθαυμαζόμενος σε Ρώσο δημοσιογράφο: «Πρέπει να γνωρίζετε ότι τη φόρεσα τη γραβάτα. Τη φόρεσα όταν πετύχαμε μια πολύ σημαντική συμφωνία με τους Ευρωπαίους εταίρους μας, που ουσιαστικά εξομαλύνει τη δυνατότητα αποπληρωμής αυτών των χρεών... Τη φόρεσα, αλλά την έβγαλα την ίδια μέρα και στην ίδια ομιλία, λέγοντας ότι για μένα αυτή η εμφάνιση αποτελεί μια στολή εργασίας. Eχω καταφέρει να είμαι ίσως ο μοναδικός Eυρωπαίος ηγέτης που έχει μπει στα πιο σημαντικά, αν θέλετε, φόρα και στις πιο σημαντικές έδρες κυβερνήσεων, από το Κρεμλίνο μέχρι τον Λευκό Οίκο, και από το Βατικανό έως την Ντάουνινγκ Στριτ, και σε όλον τον κόσμο, και στο Πεκίνο και παντού, χωρίς γραβάτα. Συνεπώς, νομίζω ότι αυτή είναι μια κατάκτηση».

Κατάκτηση θα ήταν να βρίσκουν οι Eλληνες αξιοπρεπείς και καλά αμειβόμενες δουλειές στη χώρα τους, να μην κινδυνεύουν οι πολίτες από τα ντόπια και τα ξένα ορκ που εγκληματούν και αποφυλακίζονται ελέω νόμων τύπου Παρασκευόπουλου, και να σταματήσει ο ισλαμικός εποικισμός της χώρας. Κατάκτηση είναι η εφαρμογή εθνωφελούς πολιτικής. Oταν πολιτικοί κομπάζουν για το ντύσιμο στιλ Ταμτάκου, γίνονται αντικείμενο χλεύης - μαζί, φευ, και η χώρα τους.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία

Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.