-->

Header Ads

Το Προσύμφωνο και ο ιδεολογικός κομματισμός-Ακολουθούν κατά γράμμα τις αποφάσεις του 1924 και του 1949.

Το Προσύμφωνο και ο ιδεολογικός κομματισμός

Ν. Λυγερός

Το Προσύμφωνο των Πρεσπών όσο και να παρουσιάζεται ως κάτι το πολύ σημαντικό, είναι απλώς το επιφαινόμενο ενός ιδεολογικού κομματισμού που ξεπερνά κατά πολύ το όλο θέμα διότι προέρχεται από τον σκληρό πυρήνα του Σύριζα, ο οποίος είναι έτοιμος να θυσιάσει τα πάντα για να περάσει η πολιτική του γραμμή. Ενώ ο Σύριζα, ως κόμμα που αποτελείται από πολλές συνιστώσες, θέλει πιο πολύ να κρατήσει την εξουσία, όποια και να είναι η πολιτική γραμμή. Μάλιστα το όλο των ψηφοφόρων του, έχει καταλάβει ότι η επιμονή να περάσει το Προσύμφωνο στη Βουλή των Ελλήνων, είναι ο λόγος που έχει πέσει τόσο πολύ το κόμμα στις δημοσκοπήσεις.
Η αντιπαράθεση προέρχεται από τον σκληρό πυρήνα που ξέρει ότι δεν θα βρει ανάλογη ευκαιρία στο μέλλον να περάσει αυτό το απαράδεκτο Προσύμφωνο. Διότι αυτός ακολουθεί κατά γράμμα τις αποφάσεις του 1924 και του 1949. Είναι σε φάση εκδίκησης κατά της ιστορίας του ελληνικού Έθνους και η ήττα των εκλογών δεν αφορά καν τον σκληρό πυρήνα. Το μόνο που έχει πραγματικά σημασία είναι να περάσει το Προσύμφωνο με κάθε τρόπο, αφού θα αποτελεί γι’ αυτόν το πρώτο βήμα μιας βαλκανικής ένωσης έτοιμη να επιτεθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Έτσι πρέπει να πείσουμε τους ψηφοφόρους του Σύριζα να μην θυσιάσουν τα πάντα για να σωθεί ο ιδεολογικός κομματισμός του σκληρού πυρήνα.


Ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα είναι σταλινικός

Ν. Λυγερός

Όλοι οι ψηφοφόροι του Σύριζα δεν είναι του ίδιου τύπου και μόνο ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα είναι σταλινικός γιατί έχει παραμείνει στον παλαιό ιδεολογικό κομματισμό. Αυτός ο σκληρός πυρήνας θέλει να εκμεταλλευτεί την ύπαρξη ψηφοφόρων της Αριστεράς που δεν έχουν καμία σχέση βέβαια με κάποια σταλινική προσέγγιση. Κι είναι λάθος να θεωρούμε ότι ο Σύριζα είναι μονολιθικός όσον αφορά στους ψηφοφόρους του. Άλλωστε στα Συλλαλητήρια για τη Μακεδονία υπάρχουν πάρα πολλοί ψηφοφόροι του Σύριζα που θεωρούν δικαίως ότι η ψήφος τους έχει προδοθεί. Ποτέ δεν ψήφισαν τον Σύριζα για να καταπατήσουν το όνομα της Μακεδονίας. Είναι απλώς πολίτες που έχουν βαρεθεί ή ακόμα και σιχαθεί τα προηγούμενα μεγάλα κόμματα και θέλησαν να δοκιμάσουν μια πολιτική αλλαγή. Όμως τώρα αντιλήφθηκαν τι σημαίνει πραγματικά κόκκινη βαρβαρότητα που δεν σέβεται το Έθνος και την Ιστορία. Βλέπουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι ο σκληρός πυρήνας του Σύριζα έχει εκμεταλλευτεί την ψήφο τους για να περάσει την δική του παράλογη ιδεολογία, δίχως βέβαια να τους προειδοποιήσει ή να τους ενημερώσει για τις κινήσεις του. Διότι ο σκληρός πυρήνας ξέρει ότι δεν υπήρχε περίπτωση να συμφωνήσουν μαζί του. Έτσι η αλλαγή φάσης που βλέπουμε σε πολιτικό επίπεδο δεν προέρχεται μόνο από τη Δεξιά αλλά και από την Αριστερά που εκμεταλλεύτηκε με απαράδεκτο τρόπο μια μορφή σταλινισμού.


Πολιτικές επιπτώσεις Προσυμφώνου

Ν. Λυγερός

Ενώ η κυβέρνηση θεωρούσε ότι η επίλυση του Σκοπιανού μέσω του Προσυμφώνου των Πρεσπών, θα της επέτρεπε να έχει το προβάδισμα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές, τώρα αναγκάζεται να αποδεχτεί ότι έκανε ένα τεράστιο στρατηγικό λάθος αλλά προσπαθεί να καλύψει το κενό που έχει δημιουργηθεί μέσω της τακτικής δίχως να μπορεί να καταλάβει ότι αυτό δεν γίνεται. Μπορεί να θεωρεί ότι οι περισσότεροι έχουν ξεχάσει τους εκατό νεκρούς στο Μάτι κι ότι θα γίνει το ανάλογο για τον νέο Μακεδονικό αγώνα, αλλά είναι πάλι ένα τρομερό λάθος για το κόμμα της κυβέρνησης. Βέβαια το κόμμα της συγκυβέρνησης βλέπει τα πράγματα με άλλο μάτι κι επιδιώκει να πάρει τα ρέστα από την πόλωση που έχει δημιουργηθεί λόγω της ύπαρξης του Προσυμφώνου. Και τώρα βλέπουμε πολιτικούς που ελπίζουν σε επίπεδο Βουλής των Ελλήνων να μην έρθει καν το Προσύμφωνο για να μην εκτεθούν. Επίσης αν μπορούσε η κυβέρνηση να σταματήσει την όλη διαδικασία θα ήταν το τέλειο για αυτούς. Όμως η κυβέρνηση που θεωρεί ήδη από τώρα ότι θα χάσει τις εκλογές λόγω της όλης αντιμετώπισης του ελληνικού λαού, επιθυμεί να συνεχίσει τη διαδικασία της κύρωσης του Προσυμφώνου γιατί ελπίζει ότι μπορεί να την πετύχει στο τσακ αφενός κι ότι αποτελεί κομματικό στόχο αφετέρου. Κατά συνέπεια η μάχη θα δοθεί έως το τέλος λόγω ιδεολογίας ακόμα κι αν χαθούν οι εκλογές στη Βουλή.


Η προπαγάνδα καταρρέει μπροστά στην πραγματικότητα

Ν. Λυγερός

Οι φανατικοί του Προσυμφώνου χρησιμοποίησαν από την αρχή το επιχείρημα της σταθερότητας και της σταθεροποίησης για να περάσουν τις βάρβαρες ιδέες τους. Όμως από τότε που υπέγραψαν το Προσύμφωνο υπάρχουν μόνο προβλήματα. Οι Αλβανοί δεν θέλουν να ονομάζονται Μακεδόνες. Η Αλβανία θέλει να ενωθεί συνοριακά με το Κοσσυφοπέδιο. Η Τουρκία θέλει να βάλει τα αλβανικά στην πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Οι μαχητές του Κοσσυφοπεδίου θέλουν στρατό. Οι Σέρβοι θέλουν ανταλλαγή εδαφών με το Κοσσυφοπέδιο. Η Εκκλησία των Σκοπίων θέλει αυτοκεφαλία. Η Εκκλησία του Μαυροβουνίου θέλει την αυτοκεφαλία για να ξεφύγει από την επιρροή της Σερβίας. Η Εκκλησία της Ουκρανίας πήρε από το Οικουμενικό Πατριαρχείο για να ανεξαρτητοποιηθεί από την επιρροή της Ρωσίας. Βλέπουμε ότι αντικειμενικά η περιοχή είχε χρόνια να δει τέτοια αστάθεια. Και αυτό χωρίς να υπολογίσουμε και τα προβλήματα που υπάρχουν με την ελληνική εθνική μειονότητα στην Αλβανία. Έτσι τώρα όλοι αντιλαμβάνονται ότι η προπαγάνδα της κυβέρνησης δεν άντεξε ούτε τα δεδομένα των επόμενων μηνών κι ότι δεν έχει κανένα μέλλον.


Boston, Philadelphia, Washington, New York, Chicago, Pittsburgh

Ν. Λυγερός

Με τον Πρόεδρο της Παμμακεδονικής, Δημήτρη Φιλιππίδη και τον πρώην Δημήτρη Χατζή και με τη δυναμική ενίσχυση της Στέλλας Γώγου-Παπαδοπούλου οργανώθηκε η πρώτη εκστρατεία ενημέρωσης στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής για την στρατηγική ανάλυση του Προσυμφώνου των Πρεσπών. Βέβαια βοήθησαν και άλλοι τοπικά για κάθε πόλη και κάθε πολιτεία και δεν πρόκειται να ξεχάσουμε τον Νίκο, τον Χρήστο, τη Γιάννα, τον Πέτρο, τον Αντώνη, τον Ευδόξιο, τον Γρηγόρη που ο καθένας ενίσχυσε με τον δικό του τρόπο αυτόν τον νέο μακεδονικό αγώνα. Διότι η απόφαση αυτού του πυρήνα ήταν ιστορική, γιατί μπόρεσε να υλοποιήσει ένα όραμα που ξεπέρασε τους αρχικούς στόχους. Ο συντονισμός όλων αυτών των κινήσεων που αποτέλεσε πράξη, είναι κάτι πρωτόγνωρο για τα ελληνικά δεδομένα της Αμερικής. Επίσης το γεγονός ότι έγιναν οι πρώτες επαφές με τον Αρχιεπίσκοπο, με Γερουσιαστή και με Βουλευτές στο ίδιο πλαίσιο, για ν’ αρχίσουμε τον αγώνα για ένα νέο ψήφισμα που να υπερασπίζεται τη Μακεδονία ενάντια σε μια παράλογη ιδεολογία που στηρίζεται πάνω στη βαρβαρότητα της λήθης. Έτσι οι άνθρωποι που αντιστάθηκαν από την αρχή στις πιέσεις του Υπουργείου Εξωτερικών, είναι ακόμα εδώ μαζί για την προστασία της Μακεδονίας.


Ο κάθε λαός έχει τον αγώνα του

Ν. Λυγερός

Οι λαοί για ν’ ανήκουν στο Έθνος πρέπει να αγωνιστούν αλλιώς θα παραμείνουν μέσα στην κοινωνία και θα θεωρηθούν μόνο και μόνο ως ψηφοφόροι ενός πολιτικού κατεστημένου. Έτσι κάθε λαός έχει και τον αγώνα του για να μπορέσει να κάνει την αναγκαία του υπέρβαση. Ακόμα και αν δεν το είχε προβλέψει η κυβέρνηση, ο ελληνικός λαός αποφάσισε ότι αυτός ο αγώνας δεν θα είναι εκείνος της ελληνικής ΑΟΖ, διότι υπάρχει το έκτακτο και το επείγον του νέου μακεδονικού αγώνα. Με άλλα λόγια ακολουθεί το ανάλογο που είχε γίνει το 2004 στην Κύπρο για την ακύρωση του Σχεδίου Ανάν. Έτσι το 2018 άρχισε με αυτόν τον αγώνα και είδαμε ότι ο ελληνικός λαός όντως μεγάλωσε μέσα σε αυτούς τους συνεχόμενους μήνες και τώρα ετοιμάζεται να τον πάει έως το τέλος και έως τα άκρα αν χρειαστεί εντός του 2019. Και το πρόβλημα για την κυβέρνηση που εξετάζει μόνο ψηφοφορικά το λαό είναι τώρα ότι μπορεί να εκφραστεί και με αυτόν τον τρόπο. Επειδή ο ελληνικός λαός έχει μάθει το αληθινό περιεχόμενο του Προσυμφώνου των Πρεσπών δεν μπορεί πια να πέσει στις κομματικές παγίδες που προσπαθούν να αφοπλίσουν τα εθνικά θέματα για να παρουσιαστούν τα κοινωνικά ως θεμελιακά ενώ η ουσία αφορά πάντα την ιστορία του Έθνους.


Σκοπιανό και Balkanexit

Ν. Λυγερός

Όσο παράδοξη και παράλογη να είναι η σκέψη της εξουσίας για το θέμα του Σκοπιανού, πρέπει να την αναλύσουμε για να φανεί ξεκάθαρα η αστοχία της. Η κυβέρνηση παρουσιάζεται ως εχθρός της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά κάνει τα πάντα για να ενταχθούν τα Σκόπια. Όμως η εξήγηση είναι απλή. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι μπορεί να κάνει να καταρρεύσει το σύστημα το ευρωπαϊκό εκ των έσω. Μάλιστα θεωρεί ότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών είναι η επίλυση του Σκοπιανού που επιτρέπει μια γενίκευση στα Βαλκάνια. Λειτουργεί ακόμα με καθυστερημένα νοητικά σχήματα και θεωρεί κατά βάθος ότι το δορυφορικό σύστημα των Βαλκανίων που κατασπάραξε τους ανθρώπους τόσες δεκαετίες, έχει επιζήσει κι ότι υπάρχει μια νοσταλγία στη Σερβία, στην Αλβανία, στα Σκόπια, στη Βουλγαρία και στη Ρουμανία. Βέβαια δύσκολα η Ελλάδα και ο Ελληνισμός μπαίνουν σ’ αυτό το πλαίσιο λόγω ελεύθερου υπόβαθρου αλλά υπολογίζει ότι θα μπορεί να τους λυγίσει μέσω της δικτατορίας του προλεταριάτου. Και αυτή η βαλκανική ένωση ως Δούρειος Ίππος θα μπορέσει να χακάρει την υπερδομή της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Το πρόβλημα της κυβέρνησης είναι ότι άρχισε με τους Έλληνες πιστεύοντας ότι θα ακολουθήσουν την κόκκινη βαρβαρότητα επειδή είχαν ψηφίσει μαζικά γι’ αυτήν αλλά οι Έλληνες έχουν κόκκινες γραμμές που προσέχει και προστατεύει το Έθνος εδώ και αιώνες.

http://lygeros.org
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.