-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Εάν η Unicredit δανείζεται με 7,83%, οι ελληνικές τράπεζες για tier 2 θα δανειστούν με 15%

Η περίπτωση της Unicredit επιβεβαιώνει γιατί οι ελληνικές τράπεζες είναι αδύνατο να δανειστούν από τις αγορές σε αυτή την συγκυρία.

Η περίπτωση της Unicredit της μεγάλης ιταλικής τράπεζας που είναι περίπου 4 φορές μεγαλύτερη από το σύνολο των ελληνικών τραπεζών αποδεικνύει ότι οι αγορές δεν εμπιστεύονται τις τράπεζες που βρίσκονται εν μέσω οικονομικής κρίσης.
Η Unicredit δανείστηκε για 3 δισεκ. senior bond δηλαδή κύριο ομόλογο, όχι για κεφάλαια για να ενισχύσει την ρευστότητα της με επιτόκιο 7,83%.Το επιτόκιο χαρακτηρίστηκε όχι ιδανικό αλλά όπως ανέφερε η διοίκηση στόχος της κίνησης αυτής είναι να αποδείξει ότι μπορεί να δανειστεί το Ιταλικό τραπεζικό σύστημα.
Αναφέρεται ότι η Pimco αγόρασε τα senior bond της Unicredit.
Όμως εάν η Unicredit δανείζεται με επιτόκιο 7,83% για senior bond αυτό σημαίνει ότι για ομολογιακό tier 2 θα πρέπει να δανειστεί με επιτόκιο 15%.
Η περίπτωση της Unicredit επιβεβαιώνει γιατί οι ελληνικές τράπεζες είναι αδύνατο να δανειστούν από τις αγορές σε αυτή την συγκυρία.

www.bankingnews.gr
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.