-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Πώς ο Soros χρεώνει πρόσφυγες και μετανάστες, μέσω πιστωτικών καρτών


O Soros προτίθεται να «επενδύσει» τα χρήματα σε επιχειρήσεις που ιδρύουν οι μετανάστες


Τη φημολογία ότι, βοηθά στη χρηματοδότηση των μεταναστών που φεύγουν από την Ονδούρα και τη Γουατεμάλα με σκοπό να φθάσουν στις ΗΠΑ μέσω Μεξικού, έχει αρνηθεί επανειλημμένα ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής Geogre Soros.

Ωστόσο ο ιδρυτής της «Ανοιχτής Κοινωνίας», ο οποίος φέρεται να χρηματοδότησε μεγάλο μέρος εκστρατείας κατά του Trump και με την υπόθεση του Brett Kavanaugh, συνεργάζεται τώρα με τη Mastercard για να παραδώσει στους μετανάστες πόρους, υπό τη μορφή «επενδυτικού κεφαλαίου».

Μέσω της συνεργασίας τους, ο Soros παρέχει αποτελεσματική ανοικτή οικονομική στήριξη σε μετανάστες και πρόσφυγες που επιδιώκουν να εισέλθουν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη.

Η συνεργασία μεταξύ Soros και Mastercard, την οποία αποκαλούν «Humanity Ventures», είναι αποτέλεσμα μιας υπόσχεσης που ο δισεκατομμυριούχος έδωσε τον Σεπτέμβριο του 2018 να δαπανήσει 500 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να αντιμετωπιστούν «οι προκλήσεις που αντιμετωπίζουν οι μετανάστες και οι πρόσφυγες».

Soros και Mastercard υποστηρίζουν ότι τα κυβερνητικά προγράμματα βοήθειας δεν είναι επαρκή για την επίλυση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι πρόσφυγες, υποδηλώνοντας πως αυτό είναι ένα πρόβλημα που μόνο ο ιδιωτικός τομέας μπορεί να λύσει.

«Οι μετανάστες συχνά εξαναγκάζονται σε τραγικές συνθήκες διαβίωσης στους χώρους υποδοχής τους επειδή δεν μπορούν να αποκτήσουν πρόσβαση σε οικονομικές, υγειονομικές και κυβερνητικές υπηρεσίες», ανέφερε ο ουγγρικής καταγωγής δισεκατομμυριούχος.

«Η δυνητική μας επένδυση σε αυτήν την κοινωνική επιχείρηση, σε συνεργασία με την ικανότητα της Mastercard να δημιουργεί προϊόντα που εξυπηρετούν ευάλωτες κοινότητες, μπορεί να δείξει πώς το ιδιωτικό κεφάλαιο μπορεί να διαδραματίσει εποικοδομητικό ρόλο στην επίλυση κοινωνικών προβλημάτων», πρόσθεσε.

Αμέσως, ο Soros σχεδιάζει να δαπανήσει 50 εκατομμύρια δολάρια για να προσφέρει λύσεις περίθαλψης και εκπαίδευσης.

Προτίθεται να «επενδύσει» τα χρήματα σε επιχειρήσεις που ιδρύουν οι μετανάστες.
Ο Soros είπε ότι θα προτιμούσε να είναι κερδοφόρα η «Ανθρωπιστική Επιχειρηματικότητα» για να προσελκύσει και «άλλους επιχειρηματίες» αλλά είναι ασαφές πώς σχεδιάζει να κερδίσει οτιδήποτε δίνοντας δάνεια - χωρίς κινδύνους - σε μετανάστες και πρόσφυγες.

Το 2016 ότι παραχώρησε προπληρωμένες χρεωστικές κάρτες σε μετανάστες και πρόσφυγες που ταξιδεύουν στην Ευρώπη, κάτι που έκανε η Mastercard με τις ευλογίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.

www.bankingnews.gr
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.