-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών για το Σκοπιανό

Ν. Λυγερός

Το Υπουργείο Εξωτερικών ακολουθεί κατά γράμμα ό,τι προβλέπει το Προσύμφωνο των Πρεσπών. Έτσι ανακοίνωσε ότι από σήμερα ξεκινάει η εργασία της Κοινής Διεπιστημονικής Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για τα ιστορικά, αρχαιολογικά και εκπαιδευτικά θέματα που θα υπάγονται στα δύο Υπουργεία Εξωτερικών της Ελλάδας και της FYROM.
Αυτή η διαδικασία προβλέπεται από το Προσύμφωνο ακόμα κι αν δεν έχει επικυρωθεί και αυτό γίνεται για να προλάβουν την επόμενη σχολική χρονιά, η οποία θα πρέπει να έχει αλλάξει όλες τις αλυτρωτικές και αναθεωρητικές αναφορές οι οποίες τυχόν υπάρχουν στα σχολικά εγχειρίδια ή στο βοηθητικό σχολικό υλικό. Βλέπουμε επί του πρακτέου την ενεργοποίηση του Άρθρου 8 εδάφιο 5 του Προσυμφώνου που μπορεί να λειτουργήσει χωρίς την ισχύ της Συμφωνίας. Γι’ αυτό το λόγο είναι σημαντικό να προσέχουμε από τώρα κάθε πρόταση που θα προτείνει αυτή η κοινή επιτροπή διότι δεν θα πρέπει να μείνει τίποτα μετά την ακύρωση του Προσυμφώνου από την Ελλάδα. Κι όσο θα προχωρούν αυτές οι εργασίες θα προσπαθούν να κρατήσουν τις αλλαγές που θα έχουν κάνει ανεξαρτήτως από την απόφαση της ελληνικής Βουλής. Αυτή η επιτροπή που είναι θεμελιακά απαράδεκτη και που είναι ικανή να αλλάξει ακόμα και τους ιστορικούς άτλαντες δεν πρέπει να χαλάσει την ιστορία που διδάσκεται έως τώρα στα σχολεία.


www.lygeros.org

Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.