-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Σε καταγραφή όλων των ΜΚΟ προχωρά η Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Καταγραφή όλων των ΜΚΟ που υπάρχουν στην Ελλάδα επιχειρεί να κάνει η Αρχή Προστασίας κατά του Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος μέσω της δημιουργίας Ενιαίου Μητρώου Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, προκειμένου να οργανωθεί το “χάος” που επικρατεί στη χώρα μας. Παράλληλα θα πραγματοποιηθεί και συλλογή στοιχείων για όλες τις αγορές ακινήτων που έγιναν από αλλοδαπούς στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με το dikastiko.gr, η Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος ξεκίνησε δύο σημαντικές «χαρτογραφήσεις», στο πλαίσιο της καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες.

Στόχος της Αρχής είναι η χαρτογράφηση όλων ανεξαιρέτως των ΜΚΟ, οι οποίες δεν έχουν ένα κεντρικό μητρώο, αλλά κάθε υπουργείο έχει τις δικές του ΜΚΟ ανάλογα με το αντικείμενο των δραστηριοτήτων τους.

Μέσα από την χαρτογράφηση σκοπός είναι να καλυφθεί το κενό που υπάρχει στον έλεγχο των δραστηριοτήτων των ΜΚΟ και στη χρήση ή μη των κονδυλίων που τελικά τους χορηγούνται, αλλά και των πηγών χρηματοδότησης που μπορεί να έχουν.

Ανοιχτή έρευνα για ενδεχόμενη κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το προσφυγικό

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της κατάστασης είναι το γεγονός πως υπάρχει ανοιχτή έρευνα σχετικά με ενδεχόμενη κακοδιαχείριση στα κονδύλια για το προσφυγικό – μεταναστευτικό στην χώρα μας, έπειτα από εντολή της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου.

Τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης προκειμένου διαπιστωθεί η τυχόν διάπραξη αυτεπαγγέλτως διωκομένων αδικημάτων ζήτησε η Ξένη Δημητρίου από την επικεφαλής των Οικονομικών Εισαγγελέων Μαριάννα Ψαρουδάκη. Μάλιστα, σύμφωνα με το dikastiko.gr, οι πρώτοι μάρτυρες φέρεται να έχουν ήδη καταθέσει για το θέμα.

Η Αρχή θα χαρτογραφεί και τις αγορές ακινήτων από αλλοδαπούς

Επίσης, η Αρχή θα χαρτογραφεί και τις αγορές ακινήτων από αλλοδαπούς που ζουν στην Ελλάδα – φυσικά, νομικά πρόσωπα ή άλλες νομικές οντότητες, που έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν εμπράγματες αξίες σε ακίνητα με σκοπό να ελεγχθούν κυρίως οι μεγάλες αγορές, που αφορούν σε χορήγηση «χρυσής βίζα» και να διαπιστωθεί αν προκύπτουν ενδείξεις τέλεσης για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

liberal
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.