-->

Header Ads

Ένα απίστευτο πολιτικό ντουέτο σε μια κωμωδία που καταντά τραγωδία - Η προπαγάνδα του Πρωθυπουργού

Ν. Λυγερός

Η προπαγάνδα του Πρωθυπουργού συνεχίζεται σαν να είναι ήδη αντιπολίτευση και να διεκδικεί μια εξουσία που υποτίθεται έχει ήδη. Το παράλογο της υπόθεσης είναι ότι προσπαθεί να είναι πειστικός ενώ κανείς πια δεν πιστεύει στα εθνικά του ψέματα. Το Σκοπιανό είναι ένα χειροπιαστό παράδειγμα για το τι μπορεί να κάνει μια ιδεολογία που δεν πιστεύει στην έννοια της ιστορίας και κατηγορεί για τα πάντα τον Ελληνισμό. Διότι ένας σταλινιστής βλέπει τον Ελληνισμό ως ακραίο στοιχείο που αντιστέκεται στη βαρβαρότητα του και γι’ αυτό θέλει να τον αφοπλίσει αφού δεν μπορεί να τον αφανίσει με τις πράξεις του.
Ο Πρωθυπουργός που εξόντωσε τον Υπουργό Εξωτερικών για να πάρει τη θέση του επειδή το είχε απωθημένο προσπαθεί να προχωρήσει μόνος του σ’ ένα πολιτικό ναρκοπέδιο και παίζει ακόμα θέατρο ενώ φοβάται για κάθε του βήμα. Δεν πείθει πια γιατί λέει συνεχώς τα ίδια με τις ίδιες ατάκες που έμαθε από μικρός σε αυτή την παρέα που δεν κατάφερε ούτε να μεγαλώσει ούτε να ωριμάσει μέσω της εξουσίας. Μιλά ακόμα για κομματικούς αγώνες γιατί δεν μπορεί να εξετάσει τα πράγματα μ’ έναν εθνικό τρόπο, δεν έχει αυτή την εμβέλεια του βλέμματος που είχε ένας Τάσσος Παπαδόπουλος. Συνεχίζει να είναι ρηχός με ελάχιστες γνώσεις και να θεωρεί ότι όλα τα σφάζει όλα τα μαχαιρώνει χωρίς κανένα πρόβλημα ενώ ασχολείται αποκλειστικά με το κενό του μηδενισμού χωρίς ιστορία αφού λείπουν οι αξίες.


Κυβέρνηση και Συγκυβέρνηση

Ν. Λυγερός

Η κυβέρνηση και η συγκυβέρνηση αποτελούν ένα απίστευτο ντουέτο σε μια κωμωδία που καταντά τραγωδία με την πάροδο του χρόνου. Η κάθε μια κρατά την άλλη από εκεί που μπορεί, όχι βέβαια για να τη στηρίξει αλλά για να μην πέσει η ίδια στον γκρεμό της πολιτικής καριέρας. Έχουν προετοιμαστεί για να κρατήσουν όσο μπορούν και ως το τέλος ακόμα και αν αυτό αργεί να φανεί λόγω της οικονομικής κατάστασης. Το θέμα είναι ότι δεν επικοινωνούν πια πάνω στο εθνικό πρόβλημα που αποτελεί το Προσύμφωνο των Σκοπίων διότι η μια το υποστηρίζει φανατικά και η άλλη το θεωρεί άκρως απαράδεκτο. Αλλά βέβαια τα βρίσκουν για να καθίσουν όσο πιο πολύ γίνεται στις καρέκλες διότι ξέρουν ότι μετά δεν πρόκειται να τις ξαναδούν από κοντά. Το πρόβλημα είναι ότι αυτό το ντουέτο αντιπροσωπεύει την επίσημη Ελλάδα, η οποία φαίνεται τόσο υποχωρητική πια που έρχονται ιδέες και στις αλβανικές αρχές και στις τουρκικές αρχές. Αλλά τα προβλήματα άρχισαν να φαίνονται ακόμα και στα εσωτερικά. Διότι οι εκλογές των εκπαιδευτικών για την ανάδειξη των αιρετών μελών στα υπηρεσιακά συμβούλια τόσο σε επίπεδο πρωτοβάθμιας όσο και δευτεροβάθμιας, έδειξαν με ξεκάθαρο τρόπο πόσο έχει πέσει το ποσοστό αποδοχής των κινήσεων αυτής της κυβέρνησης. Σίγουρα το ντουέτο θα περιμένει κι άλλες ήττες αλλά θα κρατήσει τις καρέκλες του όσο αντέξει ακόμα κι αν χρειαστεί να θυσιάσει κι άλλα στελέχη σε όλα τα επίπεδα.


Μεταξύ αστείου και γελοίου

Ν. Λυγερός

Μεταξύ αστείου και γελοίου κυμαίνεται η τωρινή πολιτική της κυβέρνησης με τις δηλώσεις που κάνει τόσο για το Σκοπιανό όσο και για την Βόρεια Ήπειρο. Η επίσημη Ελλάδα απλώς απουσιάζει ή είναι υποχωρητική και τίποτα άλλο. Σε τέτοια εθνικά θέματα όπως είναι και η ΑΟΖ θα έπρεπε να υπάρχει ένας συντονισμός των κομμάτων έτσι ώστε να φαίνεται σε όλους η εθνική μας πολιτική και να ακούγεται η Ελλάδα στην Ευρώπη και στην Ανατολική Μεσόγειο. Όμως η κυβέρνηση κρύβεται από πίσω από ένα κομματικό μηχανισμό που δεν έχει αλλάξει βέβαια από την αρχή μόνο που τώρα έχουμε φλέγοντα θέματα και συνεχίζει να συμπεριφέρεται σαν να μην έχει γίνει απολύτως τίποτα. Έτσι ενώ έχουμε εκκρεμότητες από παντού, συνεχίζει να κάνει αστείες και γελοίες δηλώσεις που υποσκάπτουν τον Ελληνισμό και υποτιμούν τη νοημοσύνη των Ελλήνων. Η κυβέρνηση μιλά σαν να είναι σε κομματική εκδήλωση και απευθύνεται μόνο και μόνο στους ψηφοφόρους της γιατί ξέρει ότι δεν μπορεί πια να επηρεάσει τα άτομα που δεν είναι κομματόσκυλα. Έτσι θεωρεί ότι κάνει κάτι ενώ ακολουθεί απλώς τις ναζιστικές τεχνικές στο τέλος του πολέμου που εξηγούσαν ακόμα και στους κινηματογράφους ότι νικούν τουλάχιστον μέχρι να φτάσει βόμβα των Συμμάχων ακόμα και σε αυτούς τους κινηματογράφους της προπαγάνδας. Ο μακεδονικός αγώνας με τη νέα εκδοχή του έδειξε που μπορεί να φτάσει ο αδίστακτος κομματισμός. Και φτάνει πια.


Το προβληματικό Σύνταγμα των Σκοπίων

Ν. Λυγερός

Φαίνεται όλο και πιο φανερά ότι το Σύνταγμα των Σκοπίων είναι προβληματικό ακόμα και υπό του πρίσματος του Προσυμφώνου των Πρεσπών, πράγμα που σημαίνει ότι είναι όντως πολύ αλυτρωτικό και αναθεωρητικό. Αλλά το πρόβλημα των Σκοπίων έχει σχέση και με το αλβανικό στοιχείο το οποίο είναι φανατικά υπέρ του Προσυμφώνου αφού πλησιάζει η Αλβανία με αυτόν τον έμμεσο τρόπο επειδή είναι ήδη εντός ΝΑΤΟ από το 2009. Προσπαθούν να βρουν μεταξύ τους μια ισορροπία για να μην έχουν τα προβλήματα που έζησαν το 2001. Διότι οι Σκοπιανοί δεν είναι και τόσο σίγουροι για τις προθέσεις του πληθυσμού αλβανικής καταγωγής. Διότι ακόμα και μια κυβέρνηση στην Ελλάδα που υποχωρεί σε όλα τα σημεία δεν μπορούν να λειτουργήσουν ελεύθερα εντός των συνόρων τους διότι δεν υπάρχει συνοχή και θέλουν να βασιστούν πάνω στις πολιτικές συμμαχίες. Αν δεν υπάρχει καμία ανάμειξη από την ελληνική δεν είναι μόνο για να μην παρενοχλήσει τη σκοπιανή κυβέρνηση λόγω Προσυμφώνου Πρεσπών αλλά γιατί δεν είναι καθόλου σίγουρη για τις εξελίξεις και δεν θέλει να της πουν ότι αυτή θα φταίει αν δεν καταλήξουν σωστά οι διαπραγματεύσεις για τις τροπολογίες του Συντάγματος των Σκοπίων και αυτό από μόνο του είναι ενδεικτικό της κατάστασης σε πραγματικό επίπεδο εκτός προπαγάνδας.


Η ήττα της επικοινωνίας

Ν. Λυγερός

Όσο και να προσπαθεί ο Πρωθυπουργός να μας πείσει επικοινωνιακά ότι προετοιμάζεται για τη νίκη του κόμματός του, τόσο η πραγματικότητα έρχεται να τον τραβήξει από τα αφτιά και να του εξηγήσει ότι δεν πιάνουν πια αυτά τα κόλπα αφού ακόμα και τα στελέχη του ετοιμάζονται για την ήττα στις επόμενες εκλογές και ήδη έχουν το ύφος της αντιπολίτευσης. Διότι μετά από τόσα σφάλματα σε εθνικό επίπεδο δεν είναι τα δώρα που θα εξαγοράσουν όλους τους ψηφοφόρους. Διότι βέβαια οι περισσότεροι ακόμα και αυτοί που τον υποστήριξαν άθελά τους και αθώα, δεν είναι πια αθώοι και έχουν πια θέληση για το μέλλον της Ελλάδας. Έτσι βλέπουν ότι ο Πρωθυπουργός δεν ανήκει πια σε αυτό γιατί παρέμεινε εγκλωβισμένος μέσα στο καθυστερημένο παρελθόν λόγω κομματισμού. Ακούν από τώρα ένα πολιτικό που γέρασε δίχως βέβαια να μεγαλώσει λόγω ανικανότητας και αυτός δεν έχει καταλάβει ακόμα ότι έχει γίνει η διάγνωση της πολιτικής του ασθένειας. Μετά το Σκοπιανό και το Μάτι ο ελληνικός λαός έχει γίνει πυρ και μανία κατά του συστήματος που δεν σέβεται τους ζωντανούς και τους νεκρούς. Βλέπει ότι ο Πρωθυπουργός ακολουθεί μόνο και μόνο το κόμμα, του οποίου θέλει να κρατήσει την προεδρία ακόμα και ηττημένος στις επόμενες εκλογές επειδή θεωρεί ότι του χρωστάει τα πάντα. Δεν εξετάζει πια τη διαμονή στο Μέγαρο Μαξίμου, αλλά τη θέση του στο κόμμα και τίποτα άλλο, διότι είδε ήδη το τέλος του σε εθνικό επίπεδο και θέλει να παραμείνει εκεί που ήταν από την αιώνια νεολαία του για να λέει πως θ’ αλλάξει ο κόσμος. Μόνο που ο κόσμος θ’ αλλάξει χωρίς αυτόν διότι πολύ απλά αδιαφορεί πια για τις υποσχέσεις του και το μόνο που θέλει είναι την απελευθέρωση από μία κόκκινη βαρβαρότητα που θέτει σε κίνδυνο όχι μόνο το παρελθόν και την ιστορία της πατρίδας μας, αλλά και το μέλλον και τη στρατηγική της Ελλάδας που θέλει να κλείσει αυτήν την παράλογη παρένθεση της πολιτικής.

www.lygeros.org


Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.