-->

Header Ads

«Μην ξανακουμπήσετε τον Κωνσταντίνο μας»

Να μη γίνει άλλη εξέταση ζήτησαν από τους Αλβανούς οι συγγενείς του Κατσίφα! Μαρτυρίες - σοκ για την εισβολή στο σπίτι

Aίτημα να μην υπάρξει καμία άλλη εξέταση στη σορό του Κωνσταντίνου Κατσίφα, που δολοφονήθηκε από άνδρες των αλβανικών ειδικών δυνάμεων ανήμερα την 28η Οκτωβρίου στο χωριό Βουλιαράτες, υπέβαλε χθες στις Αρχές του Αργυροκάστρου η οικογένεια του 35χρονου. Οι συγγενείς του Κωνσταντίνου ζητούν από τις αλβανικές Αρχές να σταματήσουν κάθε διαδικασία για νέα νεκροτομή στη σορό του, ακόμα και με την παρουσία Ελληνα ιατροδικαστή.

Τα συγγενικά πρόσωπα του αδικοχαμένου 35χρονου δεν έχουν καμία εμπιστοσύνη στις Αρχές της γειτονικής χώρας, ενώ ταυτόχρονα ανεβαίνουν έναν γολγοθά, καθώς ακόμη δεν έχουν πάρει στα χέρια τους το άψυχο σώμα του αγαπημένου τους προσώπου. Η σορός του Κωνσταντίνου παρέμεινε και χθες στα Τίρανα, κάτι που σημαίνει ότι ο εφιάλτης των συγγενών του 35χρονου θα συνεχιστεί και σήμερα... Την ίδια στιγμή, οι αλβανικές Αρχές προσπαθούν να αποκρύψουν όλα τα στοιχεία από τη δολοφονία του Κωνσταντίνου Κατσίφα, να θολώσουν εντελώς τα νερά και να τον παρουσιάσουν απλά ως εξτρεμιστή.

Όπως έγινε γνωστό χθες, οι γονείς του 35χρονου, λίγες ώρες μετά τον θάνατο του γιου τους από τα αλβανικά πυρά, πέρασαν στα ελληνικά σύνορα και έδωσαν κατάθεση σε αστυνομικούς. Το νέο στοιχείο που αποδεικνύει ότι ο Κωνσταντίνος Κατσίφας ήταν στοχοποιημένος από τις αλβανικές Αρχές είναι ότι 48 ώρες προτού πέσει νεκρός στους Βουλιαράτες είχε μεταβεί σε αλβανικό αστυνομικό τμήμα.

Την ίδια στιγμή, σοκάρουν όσα κατήγγειλε η αδελφή του Κωνσταντίνου Ερμιόνη Κατσίφα για τον τρόπο με τον οποίο συμπεριφέρθηκαν άνδρες των ειδικών δυνάμεων στους ηλικιωμένους γονείς της, όταν πήγαν για έρευνα στο σπίτι τους και ενώ ακόμη δεν γνώριζαν ότι το παιδί τους ήταν νεκρό. «Μπήκαν στο σπίτι μας τα κομάντος και ειρωνεύονταν. Ελεγαν: “Τι είναι εδώ, κυρία μου; Ελλάδα;” Εστρεψαν το όπλο στη μάνα μου, έστρεψαν το όπλο στον πατέρα μου. Φέρθηκαν με τρόπο ρατσιστικό, βίαιο, απαράδεκτο...» ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εφυγε» όρθιος

Εξάλλου, λεπτομέρειες που συγκλονίζουν έδωσε χθες και ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Βαγγέλης Σακελλαράκης, ο οποίος είδε τη σορό του για πέντε λεπτά μαζί με τον ιατροδικαστή (τόσο... επέτρεψαν οι αλβανικές Αρχές). «Δεν μας επετράπη κάτι περισσότερο. Κυνηγούσαν έναν άνθρωπο οι ειδικές δυνάμεις. Σίγουρα δεν πυροβόλησε, αλλά ακόμα και αν το δεχτούμε, τα πυρά ήταν άσφαιρα. Αναρωτιέμαι, δεν ακολουθήθηκαν κάποια πρωτόκολλα;» είπε ο κ. Σακελλαράκης. «Ο Κωνσταντίνος πυροβολήθηκε όρθιος και με τα χέρια ανοιχτά» πρόσθεσε, επικαλούμενος τον ιατροδικαστή Ιωαννίνων Θεόδωρο Βουγιουκλάκη που είδε τη σορό του, και σημείωσε: «Ο Κωνσταντίνος είχε αποφασίσει να πεθάνει εκείνη την άγια ημέρα, γι' αυτό το πρόσωπό του ήταν γαλήνιο. Γι' αυτό γύρισε πίσω, είχε χρόνο να φύγει».

Ζητάνε και τα ρέστα τα Τίρανα!

Οι Αλβανοί ζητούν και τα ρέστα μετά την εν ψυχρώ δολοφονία του Ελληνα ομογενούς Κωνσταντίνου Κατσίφα. Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ώρες η Ελληνίδα πρέσβειρα στα Τίρανα Ελένη Σουράνη κλήθηκε στο υπουργείο Εξωτερικών της Αλβανίας προκειμένου να της επιδοθεί διάβημα διαμαρτυρίας για το «κάψιμο αλβανικής σημαίας, το τηλεφώνημα για τοποθέτηση εκρηκτικού μηχανισμού στην πρεσβεία στην Ελλάδα, εμπρηστικές επιθέσεις σε αλβανικές επιχειρήσεις, συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μπροστά από την πρεσβεία και το προξενείο της Αλβανίας». Ζήτησαν μέσω της Ελληνίδας πρέσβειρας η Αθήνα να καταδικάσει αυτές τις πράξεις «που επηρεάζουν το κλίμα φιλικών σχέσεων μεταξύ των δύο γειτόνων», τη στιγμή που αυτοί είναι που αφαίρεσαν μία ανθρώπινη ζωή χωρίς λόγο, όπως αποδεικνύεται.

Πού χάθηκαν οι δικηγόροι;

Είναι γνωστό στους παροικούντες την Ιερουσαλήμ ότι υπάρχει μια ευαισθησία δικηγόρων και δικηγορικών συλλόγων στα θέματα αστυνομικής βίας απέναντι σε πολίτες. Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η ευαισθησία αυτή δεν είναι, ούτε πρέπει να είναι επιλεκτική και να αφορά μόνο συγκεκριμένες ομάδες συνανθρώπων μας.

Το γράφω αυτό διότι μου έχει κάνει εντύπωση ότι ουδείς ευαισθητοποιημένος (σύλλογος ή άτομο) σε άλλες υποθέσεις αντέδρασε εναντίον στην αστυνομική βία εναντίον Ελληνα (τον οποίο δολοφόνησαν) από Αλβανούς αστυνομικούς.

Ούτε φυσικά για όσα έπραξαν σε βάρος της μητέρας του, παραβιάζοντας, εκτός των άλλων, και το οικογενειακό άσυλο. Γι’ αυτό αναρωτιόμαστε: Πού χάθηκαν οι ευαίσθητοι στα ανθρώπινα δικαιώματα δικηγόροι για να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους;

Ν. Ελευθερόγλου
Δημοκρατία

Επιτέλους, σεβασμός στο νεκρό παλικάρι από τους Βουλιαράτες


Η αλβανική πλευρά δεν σέβεται, που δε σέβεται το νεκρό παλικάρι από τους Βουλιαράτες, ούτε βέβαια κατά διάνοια δείχνει στοιχειώδη ευαισθησία για τα ανθρώπινα δικαιώματα. Αν έδειχνε, δεν θα έφτανε στη δολοφονία του. Και δικαιολογεί τα αδικαιολόγητα...
Το παράξενο, όμως, είναι αλλού. Δημοσιοποιούνται ανακοινώσεις από ελληνικής πλευράς, που αναφέρονται στο παρελθόν του δολοφονημένου, ίδιες σχεδόν, με αυτές που διακινούνται στην Αλβανία.

Πραγματικά, προκαλεί οργή, να έχει δολοφονηθεί ένας 35χρονος ομογενής επειδή πίστευε, με τον τρόπο του, στην ιδέα του Ελληνισμού, άσχετα αν ακόμη δεν έχουν διευκρινιστεί τα ακριβή αίτια και οι συνθήκες της δολοφονίας, αφού στη γειτονική χώρα όχι απλά συγκαλύπτεται η έρευνα, αλλά δεν υπάρχει ειλικρινής πρόθεση για έρευνα, και στην Ελλάδα να εμφανίζονται τέτοιου είδους αναφορές.

Πάνω στο πτώμα ενός δολοφονημένου, δεν επιτρέπονται ασέλγειες κανενός είδους. Το ζήτημα δεν είναι η προσωπική ζωή του Κωνσταντίνου Κατσίφα, αλλά η προκλητική και ανεξέλεγκτη συμπεριφορά του αλβανικού κράτους, που θέλει να έχει ευρωπαϊκή προοπτική, απέναντι σε μια αναγνωρισμένη με διεθνείς συνθήκες μειονότητα.

Και αυτή η επιθετική στάση του αλβανικού πολιτικού συστήματος απέναντι στους Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, μπορεί να κορυφώθηκε, αλλά δεν αποκαλύφτηκε, με τη δολοφονία ενός Βορειοηπειρώτη.

Εκδηλώνεται σταθερά στην μετά το χοτζικό καθεστώς εποχή, με αποτέλεσμα οι Έλληνες της Βορείου Ηπείρου, ανεξάρτητα από τα δικά τους λάθη και την τακτική της Ελλάδας, να συμπιέζονται και να συρρικνώνονται.

Το κεντρικό θέμα είναι να υπάρξει σωφροσύνη και ψυχραιμία και να αντιληφθεί η Αλβανία ότι με ακραίες ενέργειες όχι μόνο δεν οικοδομεί σχέσεις φιλίας, συνεργασίας και εμπιστοσύνης με την Ελλάδα, αλλά αποδομείται και εσωτερικά, όσο δεν οργανώνεται δομικά, όσο παραμένει αναξιόπιστη, όσο συντηρεί μια ελλειμματική δημοκρατία και όσο στηρίζεται σε ανώφελους και επιζήμιους μεγαλοϊδεατισμούς.

π. Ηλίας Μάκος
Πρώτο Θέμα

Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.