ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Να καταργηθεί το άσυλο ζητούν τώρα οι πρυτάνεις

Κατάργηση του υφιστάμενου νομοθετικού πλαισίου για το άσυλο ζητά η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών (ΠΟΣΔΕΠ), ενώ την ίδια στιγμή κραυγή αγωνίας για την κατάσταση στα πανεπιστήμια υψώνουν οι πρυτανικές Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ)

Η Σύγκλητος του ΟΠΑ καταγγέλλει ότι συνεχίζεται η παρουσία εμπόρων - διακινητών και χρηστών ναρκωτικών ουσιών στους χώρους γύρω από τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος. Οι πρυτανικές Αρχές του Οικονομικού Πανεπιστημίου ανακοίνωσαν ότι αρχίζουν εκστρατεία ενημέρωσης των αρμόδιων θεσμικών φορέων της Πολιτείας για τη δραματική κατάσταση που επικρατεί γύρω από τις εγκαταστάσεις του ιδρύματος και ότι θα ζητήσουν τη συνδρομή αυτών για την άμεση αντιμετώπισή της.

Παρανομίες

Στο μεταξύ, η ΠΟΣΔΕΠ εκτιμά ότι η επαναφορά του ασύλου είχε ως αποτέλεσμα να πολλαπλασιαστούν φαινόμενα ανομίας στα πανεπιστήμια, όπως διακίνηση και εμπορία ναρκωτικών, αλλά να εμφανιστούν και νέα, όπως καταλήψεις χώρων από εξωπανεπιστημιακές οργανώσεις (Ρουβίκωνας). «Το πανεπιστήμιο δεν μπορεί να είναι ξέφραγο αμπέλι, όπου κάθε “συλλογικότητα” θα αποκτά αυθαίρετα και ανενόχλητα στέγη» τονίζει η ομοσπονδία των πανεπιστημιακών. Η ΠΟΣΔΕΠ ζητά συνάντηση με τον πρωθυπουργό και καλεί όλα τα κόμματα να επιδιώξουν εθνική συνεννόηση για στοιχειώδεις αρχές που θα διέπουν τη λειτουργία των πανεπιστημίων, τασσόμενη υπέρ της αλλαγής αν όχι κατάργησης του υπάρχοντος νομοθετικού πλαισίου για το πανεπιστημιακό άσυλο.

dimokratianews

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια