-->

Header Ads

Ναρκέμποροι πουλάνε ναρκωτικά στην αυλή του ΑΠΘ

Δόσεις θανάτου με 5-10 ευρώ παζαρεύουν οι έµποροι των ναρκωτικών στο ΑΠΘ µέρα µεσηµέρι, µπροστά στα µάτια φοιτητών και διδασκόντων, ενώ έχουν στήσει τα «µαγαζιά» τους σε τουλάχιστον τρία σηµεία της πανεπιστηµιούπολης. Αδίστακτοι πλησιάζουν τους περαστικούς και διαφηµίζουν τα ναρκωτικά και τις χαµηλές τιµές τους. Και όταν δεν βρίσκουν ανταπόκριση επιτίθενται, χτυπούν, αρπάζουν κινητά, τσάντες και πορτοφόλια…

«Οι διακινητές µπαίνουν µέσα στο πανεπιστήµιο για άγρα πελατών. Πλησιάζουν τους φοιτητές, ειδικά τους νέους, για να αγοράσουν. Οι υπόλοιποι χρήστες εισέρχονται από µόνοι τους και το έχουν κάνει στέκι» τονίζουν χαρακτηριστικά καθηγητές. Τα τελευταία χρόνια η εγκληµατικότητα στους χώρους του ΑΠΘ έχει εξελιχθεί στη µεγαλύτερη µάστιγα για την πανεπιστηµιούπολη, ένας καθηµερινός εφιάλτης που είναι υποχρεωµένοι να βιώνουν χιλιάδες φοιτητές, διδάσκοντες και εργαζόµενοι όλες τις ώρες και ηµέρες του χρόνου…

Παρά τις προσπάθειες της Αστυνοµίας, το πρόβληµα έχει πάρει εκρηκτικές διαστάσεις. Οι συνεχείς επιχειρήσεις που καταλήγουν συνήθως σε συλλήψεις για πληµµελήµατα δεν φαίνεται να έχουν αποτελέσµατα, αφού στις περισσότερες περιπτώσεις οι συλληφθέντες αφήνονται ελεύθεροι και επιστρέφουν στη… δουλειά τους. Οι αριθµοί που έχει στη διάθεσή της η Εισαγγελία Θεσσαλονίκης συγκλονίζουν και δείχνουν το µέγεθος του προβλήµατος.

Από το 2916 που άρχισε να παίρνει διαστάσεις επιδηµίας το πρόβληµα της διακίνησης ναρκωτικών στους χώρους του ΑΠΘ αλλά και στη γειτονική περιοχή της Ροτόντας, την οποία χρησιµοποιούν για τη διαφυγή τους οι έµποροι, έχουν συλληφθεί από την Αστυνοµία πάνω από 1.725 άτοµα, ενώ κατασχέθηκαν περίπου 60 κιλά χασίς και άλλες ναρκωτικές ουσίες.

Φοιτητές, καθηγητές και παράγοντες της πόλης έχουν ξεσηκωθεί για να αλλάξει αυτή η οδυνηρή πραγµατικότητα. Η Αστυνοµία παίρνει κάποια µέτρα, και οι έµποροι ναρκωτικών και όλο το κύκλωµα που αναπτύσσεται µαζί τους, χρήστες ουσιών, τσιλιαδόροι και τσαντάκηδες, παίρνουν τις προφυλάξεις τους, αλλάζουν στέκια, περιορίζουν τη δραστηριότητά τους, ενισχύουν την… περιφρούρησή τους. Υστερα από λίγες ηµέρες όµως τα πάντα επανέρχονται στους γνωστούς ρυθµούς και οι έµποροι στις καταγεγραµµένες πιάτσες τους.

Όπως προκύπτει από την ενηµέρωση της Αστυνοµικής ∆ιεύθυνσης Θεσσαλονίκης προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών, από το 2016 έως τον Σεπτέµβριο οι αστυνοµικοί πέρασαν χειροπέδες σε 738 Ελληνες και 937 αλλοδαπούς. Η Αστυνοµία επεµβαίνει, αλλά οι περισσότερες παραβάσεις που βεβαιώνονται αφορούν πληµµελήµατα και οι συλληφθέντες αφήνονται ελεύθεροι και επιστρέφουν στο ΑΠΘ. To 2016, κατά τις αστυνοµικές επιχειρήσεις στην περιοχή της πανεπιστηµιούπολης, συµπεριλαµβανοµένων και άλλων γειτονικών περιοχών όπως η πλατεία Αγίου Γεωργίου δίπλα στη Ροτόντα και η οδός Μελενίκου, συνελήφθησαν 576 άτοµα, ενώ κατασχέθηκαν 26,5 κιλά χασίς, 6 γραµµάρια ηρωίνης, 9,5 γραµµάρια κοκαΐνης και 166 ναρκωτικά χάπια.

Μέσα στο 2017 συνελήφθησαν περισσότερα από 679 άτοµα, ενώ κατασχέθηκαν πάνω από 24 κιλά χασίς, 17,5 γραµµάρια ηρωίνης, 182 γραµµάρια κοκαΐνης και 242 ναρκωτικά χάπια. Στη χρονιά που διανύουµε, µέχρι τον περασµένο Σεπτέµβριο, είχαν συλληφθεί συνολικά 470 άτοµα. Από τις 513 παραβάσεις που βεβαιώθηκαν, οι 470 ήταν σε βαθµό πληµµελήµατος και οι 43 σε βαθµό κακουργήµατος. Μέσα στο 2018‚ στις επιχειρήσεις της Αστυνοµίας έχουν κατασχεθεί συνολικά 7,5 κιλά χασίς, 240 ml υγρής µεθαδόνης, 9 γραµµάρια ηρωίνης, 114 ναρκωτικά χάπια, 0,5 γραµµάρια MDMA (έκσταση), 2 γραµµάρια αµφεταµίνης, µικροποσότητα 0,4 γραµµάρια κοκαΐνης και 1.314 ευρώ.

fimotro
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

loading...
Από το Blogger.