-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Τι απαντά η ΕΥΠ στις κατηγορίες του Πάνου Καμμένου;


Σκηνικό διάλυσης στην άμυνα της χώρας με ευθύνη της ΕΥΠ κατήγγειλε ο Πάνος Καμμένος...


Γράφει ο Γεωργίου Μιχαήλ

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Καμμένος, μιλώντας στο διεθνές συνέδριο "ΑΘΗΝΑ" του ΓΕΕΘΑ, δήλωσε ότι η ΕΥΠ δεν μοιράζεται πληροφορίες με το υπουργείο Εθνικής Άμυνας τόσο σε ό,τι αφορά το οργανωμένο έγκλημα αλλά και τα θέματα που ενδεχομένως αφορούν στην τρομοκρατία, αφήνοντας σαφέστατες αιχμές για τη διοίκηση της υπηρεσίας και τον τρόπο που λειτουργεί.
«Δεν μοιραζόμαστε πληροφορίες με τις υπηρεσίες πληροφοριών. Οι υπηρεσίες πληροφοριών μοιράζονται πληροφορίες μόνο εάν το επιθυμούν με τους αρχηγούς των κυβερνήσεων» είπε προσθέτοντας μάλιστα ότι χτύπημα δεν είναι «οι τρελοί ισλαμιστές μαχητές στη μέση μιας πόλης». Μεγάλο χτύπημα για τον Πάνο Καμμένο είναι «η χρήση ενός drone 500 ευρώ με βιολογικά ή χημικά όπλα 500 γραμμαρίων τα οποία μπορούν να καταστρέψουν μια ολόκληρη πόλη».

Οι δηλώσεις αυτές αποτελούν την κορυφή του παγόβουνου μιας σχέσης που ποτέ δεν λειτούργησε. Μιας σχέσης μεταξύ του υπουργού Εθικής Άμυνας και του διοικητή της ΕΥΠ, που θα έπρεπε να συνεργάζονται με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Όμως, η σχέση αυτή φαίνεται πως είχε καταστραφεί σχεδόν από το ξεκίνημά της, όταν ο Πάνος Καμμένος είχε απαγορεύσει στον Γιάννη Ρουμπάτη την είσοδο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, χωρίς προηγουμένως να έχει ενημερωθεί ο ίδιος ο Πάνος Καμμένος.

Τι σημαίνει όμως, η δήλωση - καταγγελία πως η ΕΥΠ δεν ενημερώνει το υπουργείο Εθνικής Άμυνας για θέματα που αφορούν την θεσμική λειτουργία του ΥΠΕΘΑ, δηλαδή την ίδια την ασφάλεια της χώρας;
Η καταγγελία αυτή θέτει εκτός των ορίων της θεσμικής λειτουργίας την ΕΥΠ, η οποία συλλέγει πληροφορίες, τις αναλύει και στη συνέχεια τις διανέμει "φιλτραρισμένες" στα υπουργεία που αυτές αφορούν. Μάλιστα, για λόγους ευνόητους, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας και το υπουργείο Εξωτερικών φέρονται να είναι οι κατ' εξοχήν παραλήπτες των πληροφοριών που συγκεντρώνει η ΕΥΠ.

Και όμως, σύμφωνα με τον Πάνο Καμμένο, ο διοικητής της ΕΥΠ φέρεται να μην καλυπτει τα πάγια και βασικά θεσμικά χαρακτηριστικά της Εθνικής Υπηρεσίας Πληροφοριών, αποκρύπτοντας από το αρμόδιο υπουργείο πληροφορίες σχετιζόμενες με την επί των συνόρων ασφάλεια της χώρας. Πράξη, που ο υπουργός Εθνικής Άμυνας καταγγέλλει, αλλά αν αποδειχθεί θα πρέπει να οδηγήσει πάραυτα τον κ. Ρουμπάτη απέναντι στη Δικαιοσύνη.

Το ερώτημα όμως που πρέπει να τεθεί είναι στο κατά πόσο συλλέγονται και υπάρχουν κρίσιμες πληροφορίες που οφείλει η ΕΥΠ του κ. Ρουμπάτη να προωθήσει στο ΥΠΕΘΑ. Σύμφωνα με τα όσα έχουν δημοσιοποιηθεί τα τελευταία χρόνια, ο κ. Ρουμπάτης φέρεται να έχει "κλείσει" τις ροές πληροφοριών από το εξωτερικό προς την Ελλάδα, ενώ στο εσωτερικό της χώρας διέλυσε ολόκληρους σχηματισμούς (π.χ. στη Θράκη) με ενέργειες που χαρακτηρίστηκαν επιεικώς ως "άφρονες", διοικώντας την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ως manager ραδιοφωνικού σταθμού ή διευθυντής εφημερίδας...!

Υπό φυσιολογικές συνθήκες, σε μια φυσιολογική χώρα, οι συγκεκριμένες δηλώσεις του υπουργού Εθνικής Άμυνας, κ. Πάνου Καμμένου, θα οδηγούσαν σε άμεση κυβερνητική σύσκεψη, αλλαγή του διοικητή της ΕΥΠ κ. Ιωάννη Ρουμπάτη ή στην απομάκρυνση του κ. Π. Καμμένου από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας. Και αυτό, επειδή οι δηλώσεις του ΥΕΘΑ έγιναν δημοσίως, παρουσία μελών διπλωματικών αντιπροσωπειών, υψηλόβαθμων στρατιωτικών ξένων χωρών, Ακόλουθων Άμυνας, εκπρόσωπων Διεθνών Οργανισμών και Ινστιτούτων κ.λ.π.

Δεν γνωρίζουμε εάν στο προηγούμενο διάστημα ο κ. Πάνος Καμμένος είχε ενημερώσει το υπουργικό συμβούλιο και τον ίδιο τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα για τα όσα ο ίδιος διαπίστωσε να μην συμβαίνουν από την πλευρά του διοικητή της ΕΥΠ κ. Ιωάννη Ρουμπάτη. Σε κάθε περίπτωση, όμως, ο κ. Καμμένος κατόρθωσε να κάνει δημοσίως γνωστό ένα ρήγμα άμεσα συνδεδεμένο με την στρατιωτική άμυνα της Ελλάδας! Ενέργεια που δεν μπορεί να δικαιολογηθεί, ακόμη και αν χαρακτηριστεί ως "πράξη απελπισίας" προκειμένου να εξαναγκαστεί ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας να προχωρήσει σε αυτονόητες πράξεις για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα, δηλαδή ο διοικητή της ΕΥΠ, κ. Ιωάννης Ρουμπάτης.

Κλείνοντας πρέπει να τονίσουμε πως σύμφωνα με όσα δημοσιεύονται, η σημερινή κυβέρνηση φαίνεται να έχει διαλύσει την οικονομία, το υπουργείο Εξωτερικών, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, την ΕΥΠ και την ΕΛ.ΑΣ. Και μπορεί ο Πάνος Καμμένος να κινείται τους τελευταίους μήνες σαν να έχει μια δική του κυβέρνηση απέναντι στην κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα και να μίλησε για επικείμενο οριστικό πολιτικό του τέλος, οφείλει όμως, για λόγους αξιοπρέπειας να αποχωρήσει άμεσα από την κυβέρνηση, εκλεκτό στέλεχος της οποίας είναι ο κ. Ιωάννης Ρουμπάτης, οι ευθύνες του οποίου ίσως θα έπρεπε να αναζητηθούν κάποια στιγμή και για την υπόθεση της εκτέλεσης του Κωνσταντίνου Κατσίφα στο χωριό Βουλιαράτες της Βορείου Ηπείρου...

ΠΗΓΉ: kostasxan
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.