ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Και τα εγκλήματα κατά του Ελληνισμού τιμωρούνται

Ν. Λυγερός

Δεν φτάνει στον Πρώην ΥπΕξ να έχει κάνει όλα όσα έκανε στη θέση του. Δεν επαρκεί που τον έδιωξε ο Πρωθυπουργός, θέλει να μας πει ότι αδικήθηκε κι ότι ήταν πάντα πατριώτης. Όμως κανένας δεν του ζήτησε να προσπαθήσει να επιλύσει το Σκοπιανό με το Προσύμφωνο των Πρεσπών που είναι απλά απαράδεκτο και μάλιστα τόσο όσο ήταν το Σχέδιο Ανάν. Κανείς δεν του είπε να σβήσει τη Βόρειο Ήπειρο από την ιστορία του Ελληνισμού. Κανείς δεν του είπε ότι πρέπει να σκοτώσει την ιστορία μόνο και μόνο για να ζήσει η καθυστερημένη ιδεολογία του. Τώρα φαίνεται ότι κοιτάζει με άλλο μάτι τους εκλεγμένους στη Βουλή των Ελλήνων ενώ παλιά θεωρούσε ότι ήταν επίλεκτος της κυβέρνησης. Το άλλο πρόβλημα είναι ότι ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά όσους επιχείρησαν να πληγώσουν τον Ελληνισμό με τις πράξεις βαρβαρότητας. Άρα όσα και να λέει σε όσους θέλουν να τον ακούσουν, δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για όλα όσα έχει προσπαθήσει να κάνει ενάντια στην έννοια του Ελληνισμού. Θα έπρεπε να έχει συνειδητοποιήσει πως τον βλέπει ήδη η ιστορία και να κάνει απλώς πέρα αλλά η αλαζονεία δεν σταματιέται τόσο εύκολα και θα πρέπει να υποστεί άλλη μια ήττα για να καταλάβει ότι δεν βρίσκεται σε μια χώρα που αποδέχεται την κόκκινη βαρβαρότητα διότι η Ελλάδα ζει μόνο με την ελευθερία αλλιώς προτιμά τον θάνατο παρά τη σκλαβοσύνη. Ας το μάθει επιτέλους.


Άλλο Συμφωνία και άλλο Πλαίσιο Συμφωνίας

Ν. Λυγερός

Αυτή η κυβέρνηση λόγω κομματικής προπαγάνδας έχει την τάση να ανακοινώνει συμφωνίες ακόμα κι αν είναι μόνο στο πλαίσιο συμφωνίας. Το έχει κάνει ήδη με το Σκοπιανό για να δώσει την εντύπωση ότι όλα έχουν τελειώσει και τώρα το επιχειρεί με εκκλησιαστικό θέμα. Της αρέσει επίσης η μυστικότητα και το έχει ήδη κάνει με το Προσύμφωνο των Πρεσπών και την Αιγιαλίτιδα Ζώνη. Και τώρα προσπάθησε να κρύψει τα πάντα στο Πατριαρχείο, στην Κρήτη, στα Δωδεκάνησα, αλλά και στις Νέες Χώρες. Μόνο που πάντα ξεχνά αυτούς που αντιστέκονται στα παράλογα. Για το Σκοπιανό, ξέχασε τον ελληνικό λαό. Για την Αιγιαλίτιδα ζώνη, ξέχασε τους ειδικούς. Και για την εκκλησία ξέχασε τον Πατριάρχη, αλλά και τον Αρχιεπίσκοπο της Κρήτης. Δεν υπάρχει ακόμα καμία Συμφωνία, υπάρχει μόνο πλαίσιο που αυτό θα αλλάξει επειδή είναι απαράδεκτο να μην είναι ενημερωμένο το σύνολο της Εκκλησίας. Σε κάθε περίπτωση η κομματική κυβέρνηση βιάστηκε να ανακοινώσει μία ιστορική Συμφωνία που δεν έγινε. Ας την αφήσουμε λοιπόν ν' ανακαλύψει τι σημαίνει πραγματική Εκκλησία και πραγματική Ιστορία μέσω της αντιπαράθεσης που θα έχει με τους ειδικούς και τους πιστούς, διότι κανείς δεν πρόκειται να κάνει πίσω και να αποδεχτεί και αυτό το απαράδεκτο.


Σκοπιανές παρατυπίες και Μακεδονική Ταυτότητα

Ν. Λυγερός

Η σκοπιανή κυβέρνηση για λόγους κομματικούς, έχει αρχίσει να παραβιάζει το Προσύμφωνο των Πρεσπών και να μιλά ανοιχτά περί διασφάλισης της Μακεδονικής Ταυτότητας. Με άλλα λόγια έχει εκφυλίσει εντελώς το erga omnes του ΥπΕξ και του Πρωθυπουργού. Διότι επιδιώκουν μια μακεδονική εθνότητα που δεν είχαν κατοχυρώσει ποτέ πριν. Έτσι οι ενστάσεις του Προέδρου της Δημοκρατίας της Ελλάδας είναι όλο και πιο σεβαστές αφού αποδεικνύεται ότι τα Σκόπια θέλουν κατά πολύ να ξεπεράσουν τα όρια του Προσυμφώνου. Στην αρχή, η ελληνική κυβέρνηση το δικαιολόγησε, ενώ ήταν ήδη απαράδεκτο, λόγω της διεξαγωγής του Δημοψηφίσματος. Όμως τώρα που πέρασε αυτό το προσωρινό δημοψήφισμα η σκοπιανή κυβέρνηση συνεχίζει απολύτως τα ίδια και εντός βουλής των Σκοπίων, πράγμα που ενισχύει και με την απόφαση και του υπουργικού συμβουλίου να μην αλλάξει το Άρθρο 36 του Συντάγματος των Σκοπίων. Με άλλα λόγια, ο Πρωθυπουργός κάνει σαν να μη βλέπει ότι ο ομόλογος του συνεχίζει ανενόχλητος την προπαγάνδα του χωρίς να σέβεται ούτε το προσύμφωνο. Και η πρόταση που έγινε για την ερμηνευτική δήλωση αποδεικνύει ότι το προσύμφωνο δεν είναι πλήρες διότι χρειάζεται άλλα στοιχεία για να δηλώσει κάτι το συγκεκριμένο που να σέβεται επί της ουσίας τις ελληνικές θέσεις.


Η έξοδος των Σκοπίων

Ν. Λυγερός

Τα Σκόπια προσπαθούν να ξεφύγουν με διάφορα τερτίπια από την παγίδα του Προσυμφώνου των Πρεσπών διότι βλέπουν ότι δεν έχει την αποδοχή του λαού εκτός από το αλβανικό στοιχείο. Έτσι δεν μιλούν καν για τη Βόρεια Μακεδονία αλλά επενδύουν πάνω στη μακεδονική εθνότητα και δίνουν την εντύπωση στους ψηφοφόρους ότι θα ενισχύσουν μόνο και μόνο το μακεδονικό πλαίσιο. Βέβαια αν στην Ελλάδα δεν είχαν γίνει τόσα συλλαλητήρια, η διατύπωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών θα ήταν διαφορετική και θα μιλούσαμε αποκλειστικά για τη Μακεδονία σε επίπεδο κράτους, έθνους και γλώσσας. Έτσι βλέπουμε ότι η πρόταση του Πρωθυπουργού για αναθεώρηση του Συντάγματος των Σκοπίων είναι μια έξοδος από το Προσύμφωνο αφού θέλει να διατηρήσει το Άρθρο 36 για λόγους ιστορικούς ενώ αυτό προδίδει ξεκάθαρα το αλυτρωτικό στοιχείο της χώρας. Βέβαια ο Πρωθυπουργός και ΥπΕξ της χώρας μας δεν έχει πει απολύτως τίποτα για αυτήν την παράλογη εκδοχή του απαράδεκτου Προσυμφώνου. Το θέμα είναι ότι θα πρέπει να πάρει θέση όχι μόνο αυτός αλλά η Ελλάδα μέσω κοινοβουλίου και θα πρέπει να αποδεχθεί ή όχι αυτές τις παραλλαγές του Προσυμφώνου που το χειροτερεύουν όλο και περισσότερο.


Το Σκοπιανό δεν έχει λυθεί

Ν. Λυγερός

Όσο δυνατή και παράλογη να είναι η κρατική προπαγάνδα δεν μπορεί να κρύψει ότι το Σκοπιανό δεν έχει λυθεί, ούτε να αποδείξει ότι το Προσύμφωνο των Πρεσπών έχει νόημα για τα Βαλκάνια. Όσοι προσπαθούν να μας πείσουν ότι το πρόβλημα έχει λυθεί, έχουν απλώς νοητική υστέρηση γιατί έχουν επηρεαστεί από ιδεολογίες του παρελθόντος που δεν λειτουργούν πια στις ελεύθερες χώρες. Έχουν ξεχάσει επίσης ότι ο ελληνικός λαός δεν πρόκειται να αποδεχθεί το απαράδεκτο γιατί δεν έχει να κρατήσει καμία έδρα ή καρέκλα. Ακόμα και στα Σκόπια υπάρχει πρόβλημα με το Προσύμφωνο και δεν επαρκεί η προπαγάνδα του Πρωθυπουργού για ν’ αλλάξει όλα τα δεδομένα. Η ιστορική πραγματικότητα είναι πιο ισχυρή από τα τεχνάσματα μιας κομματικής προπαγάνδας. Δεν μπορεί ο Πρωθυπουργός των Σκοπίων να παραβιάζει ανενόχλητα ακόμα και αυτά που έχει υπογράψει ο Υπουργός Εξωτερικών και να μιλά για Μακεδονική Ταυτότητα ή ακόμα και Εθνότητα. Διότι ακυρώνει επί της ουσίας κάθε υποτιθέμενη αξία του απαράδεκτου Προσυμφώνου. Στην πραγματικότητα με την πάροδο του χρόνου αυτό το κείμενο καταρρέει και φαίνεται και από το κόλλημα που υπάρχει για το Άρθρο 36 του Συντάγματος των Σκοπίων. Ας μάθουν λοιπόν όλοι ότι ο κλειδωμένος στόχος είναι απλώς η ακύρωση του Προσυμφώνου των Πρεσπών για να περάσουμε επιτέλους στο επόμενο στάδιο.

www.lygeros.org

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια