-->

Header Ads

Οι παπάδες καμία εμπιστοσύνη σε κανέναν πολιτικό

Έτσι νομίζουμε.
Όμως έτσι δεν είναι.
Έτσι μας βολεύει να είναι.
Όμως καθόλου έτσι. Ούτε γιουβέτσι.
Το εξηγώ...

Μητροπολίτες και παπάδες δεν είναι μόνο εναντίον Αλέξη Τσίπρα. Αυτό είναι το οφθαλμοφανές. Το διαδεδομένο. Ομως, αν σκαλίσετε λιγάκι την επιφάνεια αυτής της ιστορίας, θα αντιληφθείτε ότι άπαντες οι κληρικοί, όλων των βαθμών και όλων των βαθμίδων, βάλουν εναντίον όλων των πολιτικών. Και ολόκληρου του πολιτικού προσωπικού. Μα πως;

Δεδομένου ότι ο Τσίπρας, με την επερχόμενη εκλογική αναμέτρηση, θα αποκαθηλωθεί.
Δεδομένου ότι θα χρειαστεί αρκετό χρονικό διάστημα να εφαρμοστεί αυτή η κυβερνητική εντολή, κι αν αυτός ο νόμος ψηφιστεί στη Βουλή.
Και δεδομένης της σχεδόν σίγουρης “ενθρόνισης” του Κυριάκου Μητσοτάκη στο πρωθυπουργικό γραφείου στου Μαξίμου.

Τότε ο Κυριάκος και η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας θα διαχειριστούν τα διακόσια δέκα εκατομμύρια μισθοδοσίας των κληρικών. Τότε δηλαδή είτε η νέα κυβέρνηση θα καταργήσει το νόμο που θα προβλέπει την ¨μετακίνηση” των κληρικών από τον κορβανά μισθοδοσίας των Δημοσίων Υπαλλήλων. Είτε θα συνεχίσει όπως ο ΣΥ.ΡΙΖ. Α να εκχωρεί ετησίως στην Αριχιεπισκοπή και την Ιερά Σύνοδο το ισοδύναμο ποσό για την μισθοδοσία των ιερέων.

Με απλά λόγια. Είτε Αλέξης Τσίπρας. Είτε Κυριάκος Μητσοτάκης. Είτε Φώφη Γεννηματά. Είτε ο οιοσδήποτε πρωθυπουργός. Ουδείς, μα κανένας δεν εκλαμβάνεται ως φερέγγυος και αξιόπιστος, ώστε να εγγυηθεί την απρόσκοπτη μισθοδοσία των κληρικών.

Με απλά λόγια. Ολοι οι παπάδες, με ένα στόμα και με μια φωνή λένε και υπογραμμίζουν ότι το ελληνικό κράτος και η δημόσια κρατική μηχανή πάσχουν από βαριά αναξιοπιστία και αθεράπευτη ανυποληψία. Στη θέση του το ίδιο θα πίστευα.

Γι αυτό αρνούνται κατηγορηματικά κάθε συζήτηση και κάθε συναλλαγή με την σημερινή κυβέρνηση. Και γι αυτό δεν εξαιρούν από τον κανόνα ούτε τον Κυριάκο, ούτε την Φώφη, ούτε τον θεοσεβούμενο Βασίλη Λεβέντη, ούτε τον κυρ Νίκο τον Μιχαλολιάκο. Κανένα. Ακόμα και ο Ελληνας θεός να κατέβαινε από τον ουρανό πάλι Οχι θα έλεγαν.

Που πάει να πει ότι όλη αυτή η φασαρία γίνεται για τα μπικικίνια.

Που πάει να πει ότι η ιδιότητα του Δημοσίου Υπαλλήλου εν Ελλάδι αποτελεί αθεράπευτη, ακατάβλητη, αναντικατάστατη “προίκα” Μοναδική στα ευρωπαϊκά χρονικά.

Που πάει να πει ότι ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος τα βρήκε με τον Τσίπρα, επειδή ακριβώς με τα διακόσια δέκα εκατομμύρια που θα ελάμβανε ετησίως από τον δημόσιο κορβανά θα δυνάμωνε ακόμα περισσότερο η εξουσία της εκκλησίας.

Που πάει να πει ότι το χρήμα, η μονιμότητα, η ασφάλεια, η ασυλία είναι τα εικονίσματα και οι ¨θεοί” που πιστεύουν άπαντες στη σημερινή εποχή.

Που πάει να πει ότι ακόμα και ένας άθεος μπορεί να τα βρει με τον ηγέτη της εκκλησίας, κάτω από την κοινή στέγη που λέγεται χρήμα, μισθοδοσία και μονιμότητα.

Και που πάει να πει ότι η μπλόφα του Αλέξη Τσίπρα κατέπεσε, όχι επειδή είναι άθεος. Ούτε επειδή μερικοί ιεράρχες είναι δεξιοί και αντισυριζαίοι. Ουδεμία σημασία.

Μου δίνεις, με τροφοδοτείς, με συντηρείς, με εξασφαλίζεις; Ε τότε ακόμα και Deal with the Devil θα κάνω προκειμένου τα μπικικίνια να λάβω!

Πρώτο Θέμα
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.