-->

Header Ads

ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ υπάρχει; Ως πότε η πολιτική αθλιότητα θα καταστρέφει τη χώρα;

Η μέρα που φεύγει ήταν τουλάχιστον συναρπαστική… Για όποιον θέλει να το δει τουλάχιστον και να μην προσποιείται ότι δεν καταλαβαίνει. Τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό επίπεδο. Ας περιοριστούμε στο εσωτερικό, διότι απλά… δεν παιζόμαστε.

Η πρώτη κορυφαία με τα δικά μας μάτια είδηση δεν είναι άλλη από το απίστευτο deal του εφοπλιστή Βαγγέλη Μαρινάκη, ουσιαστικά με τον ίδιο τον υπουργό Εμπορίου των ΗΠΑ, τον Γουίλμπουρ Ρος. Τι να πρωτοπεί κανείς γι’ αυτό και τι να πρωτοπαρατηρήσει. Ας δούμε λίγο τι εστί Βαγγέλης Μαρινάκης με λίγο πιο “ελεύθερη” γλώσσα, σε μια προσπάθεια να περιγραφεί όχι η δική μας άποψη, αλλά αυτό που λέγεται γι’ αυτόν από την κυβερνητική πλειοψηφία.

Έχουμε και λέμε λοιπόν. Αν την είδηση την γράφανε στους ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ βγάζοντας τα εσώψυχά τους, οι τίτλοι θα ήταν κάπως διαφορετικοί. Πριν εικάσουμε όμως, να παρατηρήσουμε ότι η είδηση αυτή δεν είχε “πιασάρικο” τίτλο στο Αθηναϊκό Πρακτορείο. με το ζόρι έβλεπες το όνομα του εφοπλιστή και μόνο αν ήσουν υποψιασμένος και γνώριζες στοιχειωδώς τα της αγοράς θα καταλάβαινες τη σημασία της είδησης.

Έχουμε και λέμε λοιπόν: Ένας “έμπορος ναρκωτικών” συνεργάζεται με τον υπουργό Εμπορίου της “ιμπεριαλιστικής υπερδύναμης”! Να ανασύρουμε σχετικές αναφορές κορυφαίων κυβερνητικών στελεχών (π.χ. του υπουργού Εθνικής Άμυνας) που έβγαλαν καταδικαστική απόφαση για την υπόθεση του Noor 1.

Δεν είναι δικιά μας δουλειά να βγάλουμε απόφαση. Εξάλλου, σε τέτοιες περιπτώσεις για να εκφέρεις άποψη, μάλλον πρέπει να συνδέεσαι με τον υπόκοσμο, ο οποίος ενίοτε όμως τραγουδάει όχι μόνο για όσα σε ενδιαφέρουν, αλλά και για σένα τον ίδιο. Το μόνο βέβαιο είναι ότι στην τόσο περίεργη χώρα που ζούμε, το περίφημο “τεκμήριο της αθωότητας” πάει περίπατο. Απλά δεν ισχύει και κανείς δεν ασχολείται για να προασπίσει αυτό το στοιχειώδες δικαίωμα για κάθε πολίτη.

Αν είναι έμπορος ναρκωτικών ο Μαρινάκης να τον πιάσουν, να το τεκμηριώσουν στη Δικαιοσύνη και να τον στείλουν φυλακή. Άλλο αυτό και άλλο να βγάζεις εσύ δικαστική απόφαση και να μιλάς δημοσίως όπως θα μίλαγες στο καφενείο, επειδή καλύπτεσαι από την ασυλία, παρότι κάποτε κάποιους άλλους που επίσης καλύπτονταν, τους αποκαλούσες ΚΟΤΕΣ, ενώ αποδεικνύεσαι προσωπικά η μεγαλύτερη.

Δεν είναι μόνο αυτό όμως! Τι θα λένε τώρα, καθώς θεωρούν καλό φίλο και σύμμαχο τον Γουίλμπουρ Ρος, ενώ τον Μαρινάκη τον έχουν βαφτίσει λίγο-πολύ και “Ρασπούτιν” της Νέας Δημοκρατίας; Θα φροντίσει ώστε να κόψει ο Κυριάκος τα πολλά χαϊδολογήματα με τους Γερμανούς και να στραφεί στη Ουάσιγκτον; Ας μην επεκτείνουμε τον συλλογισμό.

Θέλουμε όμως κι εδώ δηλώσεις τεκμηρίωσης των αναφορών της κυβερνητικής πλειοψηφίας για τον συγκεκριμένο, ή να περιοριστούμε να διαπιστώσουμε πόσο γελοίος μπορείς να γίνεις εάν δεν πατάς ο ίδιος φρένο στη γλώσσα σου; Μεγάλος παίκτης αποδείχθηκε άλλη μια φορά ο Μαρινάκης για τα δόντια τους. Ακόμα μεγαλύτερος βέβαια ο Αμερικανός…

Μια άλλη καταπληκτική είδηση ήταν η αναφορά του πρωθυπουργού στη Βουλή στον ενεχυροδανειστή Ριχάρδο, τον οποίο έπιασε η αστυνομία μαζί με μερικές δεκάδες άλλους. Δεν μπορούσε να μην επιχειρήσει πολιτική σπέκουλα ο Αλέξης Τσίπρας όλων των Ελλήνων.

Ρε μάγκα, όλοι καταλαβαίνουμε πάνω κάτω τι παίζει. Τι το πιάνεις το θέμα και τον κάνεις λάστιχο για να μας πείσεις ότι εσείς οι καλοί εργάζεστε για τα συμφέροντα του κοσμάκη, άρα πρέπει ΚΑΙ γι’ αυτό να σου ξαναρίξει την ψήφο; Πόσο ηλίθιο τον περνάς;

Βέβαια, στα επιμέρους θα γελάσουμε κατά πάσα πιθανότητα προσεχώς, καθώς στην ανάγκη του να μεγιστοποιήσει το επικοινωνιακό αποτέλεσμα με το πόπολο, ο Τσίπρας αναφέρθηκε στην πρώτη περίοδο των Μνημονίων κατά την οποία ο συλληφθείς… ρούφηξε το αίμα του κοσμάκη. Το να του πεις ότι αν έκανε τη μπίζνα και απλά δήλωνε τον χρυσό πληρώνοντας φόρους και δασμούς, θα ήταν νομιμότατος, μάλλον στερείται νοήματος.

Δηλαδή, η κυβέρνηση θεωρεί ότι εκδικήθηκε για λογαριασμό του κοσμάκη ή εξάρθρωσε ένα κύκλωμα λαθρεμπορίας; Ποιο είναι το αδίκημα; Ότι έκανε τον ενεχυροδανειστή ή ότι έκανε λαθρεμπόριο; Διότι αν ισχύουν όσα μας λέει ο Αλέξης, τότε θα πρέπει να πάει να πιάσει και τους υπόλοιπους με ενεχυροδανειστήρια διότι έκαναν ακριβώς την ίδια δουλειά!

Καταληκτικά όμως, υπάρχει ο ίδιος παρονομαστής. Η ξεδιάντροπη καταπάτηση και εδώ του δικαιώματος του τεκμηρίου της αθωότητας, για λόγους πολιτικής σπέκουλας. Πόσο έχουμε εθιστεί την εποχή των Πολάκηδων να τα θεωρούμε όλα φυσιολογικά…

Αυτό ισχύει ασχέτως του αν όλοι μπορεί να σκεφτόμαστε τα ίδια. Άλλο όμως τα σκέφτομαι και άλλο τα λέω μεγαλόφωνα. Διότι αν ο πρωθυπουργός της χώρας πετάει τέτοιες κουβέντες που συνιστούν ασέβεια απέναντι στη Δικαιοσύνη, πώς ακριβώς θα καταδικαστεί ένα “μικρό ψάρι” που θα μηνυθεί για την καταπάτηση του ιδίου δικαιώματος (τεκμήριο αθωότητας) κάποιου άλλου;

Παρεμπιπτόντως, η Δικαιοσύνη δεν οφείλει να πει μια κουβέντα γι’ αυτό; Αυτή δεν θα μπορεί να καταδικάσει,διότι αν το κάνει θα πρέπει να απαντήσει γιατί δεν παρενέβη όταν ασχημονούσαν τα μεγάλα αφεντικά… Άρα θα έχει παίξει τον ρόλο της με την -ύποπτη;- ανοχή που επιδεικνύει στην καταπάτηση του δικαιώματος όποτε βολεύει την πολιτική ρητορική.

Ο απλός κοσμάκης κύριοι και κυρίες, από τη Δικαιοσύνη περιμένει να αισθανθεί ότι υπάρχουν κάποια δικαιώματα που δεν μπορούν να τα αγγίξουν οι κάθε λογής και απόχρωσης πολιτικοί σαλτιμπάγκοι και ότι υπάρχουν κάποια όρια που προστατεύονται από την πολιτική αυθαιρεσία.

Να πάμε στον πανικό που τους έχει πιάσει με τις καταλήψεις των σχολείων; Να υποστηρίξουμε ότι τους πληρώνουν με το ίδιο νόμισμα; Ότι με τη στάση τους κάνουν πλάτες στη Χρυσή Αυγή διότι ευελπιστούν να κόψει ψήφους από τον Koulis; Ότι πάντα έτσι γινόταν, διότι Ολυμπιακός χωρίς τον Παναθηναϊκό – ισχύει ασφαλώς και το αντίθετο – δεν είναι το ίδιο πράγμα, άρα ο αριστερούλης αντλεί πολιτική νομιμοποίηση από τον δεξιούλη στις πλάτες της κοινωνίας;

Το ίδιο θα ήταν κάποτε το ΚΚΕ χωρίς τη βασιλεία; Σκεφτείτε, διότι όποιος ελεύθερα συλλογάται, συλλογάται καλά… Μην το ξεχνάμε. Ποιος νουνεχής αμφιβάλει ότι ο “παρανοϊκός ΣΥΡΙΖΑ” της δεκαετίας του 1990 που έλεγε τα απίστευτα σχεδόν σε όλους τους τομείς, συνάβαλλε τα μέγιστα στη γιγάντωση του φαινομένου της Χρυσής Αυγής;

Όταν πείστηκε η κοινωνία ότι όσα έλεγε ήταν εφικτά, δεν υπήρχε περίπτωση να περάσει οποιοδήποτε σκληρό μέτρο που θα μας γλίτωνε από την πλήρη εκτροπή και ήρθε η καταστροφή. Αυτοί βέβαια, υποκριτικά, φωνασκούν “δεν κυβερνούσαμε εμείς”. Δεν είδαν την kolotoumba μόλις κυβέρνησαν και είδαν τη γλύκα;

Προσπαθούν να πείσουν ότι οι άλλοι ήταν κλέφτες και αυτοί τίμιοι. Πολλά μπορεί να πει κανείς περί αυτού και ακόμα περισσότερα για το “βαθύ ΠΑΣΟΚ” που συντάχθηκε μαζί τους και συνέχισε τα κόλπα διαθέτοντας την “τεχνογνωσία”. Θέλει αποδείξεις όμως. Η “πιάτσα” όμως βοά… Το μεγάλο πλιάτσικο είναι στον κόσμο της εργασίας που χρηματοδοτεί τις αθλιότητές τους στο Δημόσιο. Αυτό είναι το μεγάλο έγκλημα κατά της χώρας και δεν το αντιλαμβάνονται πολλοί. Έπεται η παραμύθα των πλεονασμάτων, για τα οποία κάποτε έβριζαν τον Σαμαρά.

Πάμε πίσω όμως στους βίους παράλληλους του ΣΥΡΙΖΑ με τη Χρυσή Αυγή. Αμφιβάλει πλέον κανείς πως με το τρέχων κλίμα σε όλη την Ευρώπη, αν δεν είχε τους μισοπάλαβους νοσταλγούς των Ναζί και τους φονιάδες που την έκαναν να τρέχει στα δικαστήρια, όλα θα ήταν διαφορετικά; Ότι θα τους είχε πάρει και τα σώβρακα και τώρα θα έπαιζε υποψήφια για να σχηματίσει ακόμα και κυβέρνηση;

Δεν μας φταίει κανείς αδέρφια… τουλάχιστον όσο μας φταίει το κακό μας το κεφάλι, ασχέτως απόχρωσης… από ολόμαυρο, μέχρι ολοκόκκινο. Πάταξον μεν, άκουσον δε. Σκεφτείτε… δε μας έμεινε κάτι άλλο. Δεν υπάρχει ισχυρότερο όπλο από την εκ νέου κινητοποίηση – αφύπνιση του εγκεφάλου.

defence-point
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.