-->

Header Ads

Autonomous Warrior: Η μεγαλύτερη βρετανική άσκηση στρατιωτικών ρομπότ

REUTERS/HANDOUT
Το πείραμα «Autonomous Warrior» θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες, και περιλαμβάνει τη δοκιμή σειράς πρωτοτύπων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και αυτόνομων οχημάτων εδάφους, που έχουν ως σκοπό να μειωθεί ο κίνδυνος που διατρέχουν οι στρατιώτες στα πεδία μαχών (φωτ. αρχείου).

Οι ένοπλες δυνάμεις του Ηνωμένου Βασιλείου άρχισαν τη Δευτέρα τη μεγαλύτερη άσκηση στρατιωτικών ρομπότ στην ιστορία τους, με τον υπουργό Άμυνας, Γκάβιν Τσάμπερλεν, να δηλώνει πως δοκιμάζονται «πάνω από 70 παραδείγματα φουτουριστικής τεχνολογίας, περιλαμβανομένων drones ενισχυμένης παρακολούθησης και μη επανδρωμένα οχήματα, στο πεδίο ασκήσεων της Πεδιάδας του Σάλσμπερι (Salisbury Plain).

Το πείραμα «Autonomous Warrior» θα διαρκέσει τέσσερις εβδομάδες. Περιλαμβάνει τη δοκιμή σειράς πρωτοτύπων μη επανδρωμένων αεροσκαφών και αυτόνομων οχημάτων εδάφους, που έχουν ως σκοπό να μειωθεί ο κίνδυνος που διατρέχουν οι στρατιώτες στα πεδία μαχών. Η άσκηση θα ολοκληρωθεί με ένα πείραμα ομάδας μάχης (battlegroup), όπου οι καλύτερες ιδέες και τα καλύτερα μέσα θα δοκιμαστούν στα σκληρότερα δυνατά προσομοιωμένα επιχειρησιακά περιβάλλοντα.
Ένας από τους τομείς που θα εξεταστούν ιδιαίτερα είναι ο αυτόνομος ανεφοδιασμός κατά το «τελευταίο μίλι» (την επικίνδυνη τελική προσέγγιση στο πεδίο της μάχης), έτσι ώστε να διασφαλίζεται πως οι στρατιώτες θα έχουν τα απαραίτητα τρόφιμα, καύσιμα και πυρομαχικά.

«Τα στρατεύματά μας τώρα έχουν την ευκαιρία να δοκιμάσουν ένα μεγάλο εύρος ρομποτικών εργαλείων, σε αυτό που θα είναι η μεγαλύτερη άσκηση του είδους της στην ιστορία μας. Πάντα συνεργαζόμαστε με τα καλύτερα μυαλά στη Βρετανία και τον κόσμο, για να δούμε πώς θα μπορούσαν να υποστηρίξουν τις ένοπλες δυνάμεις μας στο μέλλον, αλλά τώρα οι πρωτοπόροι έχουν την ευκαιρία να αποδείξουν τι μπορούν να κάνουν πραγματικά στο πεδίο της μάχης. Αυτός ο εξοπλισμός θα μπορούσε να φέρει επανάσταση στις ένοπλες δυνάμεις μας, κρατώντας τες ασφαλείς και δίνοντάς τους πλεονέκτημα σε έναν όλο και πιο ασταθή κόσμο» είπε ο Βρετανός υπουργός Άμυνας.

Μεταξύ των στόχων της άσκησης είναι η δοκιμασία τεχνολογιών παρακολούθησης, στόχευσης ακριβείας σε μεγάλες αποστάσεις, βελτιωμένης κινητικότητας/ευκινησίας, ανεφοδιασμού δυνάμεων, πολεμικών επιχειρήσεων σε αστικά περιβάλλοντα και ενισχυμένης αντίληψης περιβάλλοντος. Πέραν των βρετανικών δυνάμεων, στην άσκηση θα συμμετέχει και ο στρατός των ΗΠΑ, η βρετανική Βασιλική Πολεμική Αεροπορία (RAF), το Defence Science and Technology Laboratory (Dstl), καθώς και εταιρείες και πανεπιστήμια που δραστηριοποιούνται στον κλάδο, πειραματιζόμενοι με πάνω από 70 προϊόντα και συστήματα.

Η εν λόγω άσκηση έρχεται μετά την άσκηση «Umanned Warrior» του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού, όπου επιδείχθηκαν αυτόνομα θαλάσσια και εναέρια μέσα παρακολούθησης, συλλογής πληροφοριών και αντιμετώπισης ναρκών.

Ναυτεμπορική
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.