-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Reuters: Προς το τέλος του οδεύει το τραπεζικό απόρρητο στην Ελβετία

Η εποχή των απόρρητων δεδομένων για τους τραπεζικούς λογαριασμούς στην Ελβετία πλησιάζει προς το τέλος της, αφού το μεγαλύτερο κέντρο στον κόσμο για τη διαχείριση του υπεράκτιου πλούτου, άρχισε να μοιράζεται αυτόματα στοιχεία πελατών με φορολογικές αρχές σε δεκάδες άλλες χώρες, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Το τραπεζικό απόρρητο συνεχίζει να ισχύει σε κάποιους τομείς – για παράδειγμα, οι ελβετικές αρχές δεν μπορούν αυτόματα να δουν τι έχουν οι πολίτες στους εγχώριους τραπεζικούς τους λογαριασμούς. Ωστόσο, παρήλθαν οι ημέρες που οι καλοπληρωμένοι Ευρωπαίοι μπορούσαν να αποταμιεύουν πλούτο εκτός συνόρων κάτω από τη μύτη των φοροογικών αρχών.

Η Ομοσπονδιακή Φορολογική Διοίκηση της χώρας (FTA) ανακοίνωσε την Παρασκευή ότι προχώρησε για πρώτη φορά στην ανταλλαγή δεδομένων λογαριασμών σύμφωνα με τα παγκόσμια πρότυπα που αποσκοπούν στην εξάλειψη των φορολογικών απατών. Περίπου 7.000 τράπεζες,και άλλα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα που είναι εγγεγραμμένα στην Ομοσπονδιακή αυτή αρχή συλλέγουν στοιχεία για εκατομμύρια λογαριασμούς και τα αποστέλλουν στην ελβετική φορολογική υπηρεσία, η οποία με τη σειρά της αποστέλλει πληροφορίες για περίπου δύο εκατομμύρια λογαριασμούς στα κράτη εταίρους.

Οι πληροφορίες περιλαμβάνουν το όνομα, τη διεύθυνση, τη χώρα διαμονής και τον αριθμό φορολογικού μητρώου του ιδιοκτήτη καθώς και το ίδρυμα παροχής στοιχείων, το υπόλοιπο του λογαριασμού και το εισόδημα κεφαλαίου. Αυτό επιτρέπει στις αρχές να ελέγχουν εάν οι φορολογούμενοι έχουν δηλώσει σωστά τους ξένους χρηματοοικονομικούς τους λογαριασμούς.

Η αρχική συμφωνία ανταλλαγής δεδομένων αφορούσε την Ευρωπαϊκή Ένωση και εννέα ακόμα περιοχές ανάμεσα τους, η Αυστραλία, ο Καναδάς, το Γκέρνσεϊ, η Ισλανδία, η Νήσος Μαν, η Ιαπωνία, η Νορβηγία και η Νότια Κορέα. «Η Κύπρος και η Ρουμανία αποκλείονται, καθώς εξακολουθούν να μην πληρούν τις διεθνείς απαιτήσεις για εμπιστευτικότητα και ασφάλεια των δεδομένων», δήλωσε η αρχή.

AP Photo
liberal
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.