-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

ΓΥΡΝΑΜΕ ΣΤΟ ΚΡΥΦΟ ΣΧΟΛΕΙΟ;

Οι αλλαγές στη φιλοσοφία και στη μεθοδολογία του μαθήματος της Ιστορίας είναι ριζικές
«Ξηλώνεται» ολόκληρη η αρχαία ελληνική ιστορία.

Τέλος στην έμφαση που δινόταν στους Περσικούς Πολέμους, στους 300 του Λεωνίδα, στην Μάχη του Μαραθώνα. Θα μαθαίνουμε απλά για «πολέμους των αρχαίων» ανθρώπων.
Η Ιφιγένεια φεύγει από τα Αρχαία Ελληνικά.
Τέλος στην μνήμη των γενοκτονιών των Ελλήνων.

Αντ’ αυτών τι θα μαθαίνουν τα παιδιά;

Πως η γη είναι στρογγυλή (δεν το ξέραμε άραγε; Αυτό είναι ιστορικό δεδομένο ή επιστημονικό;)
Οικογενειακή και τοπική ιστορία
Πρόσκληση σε Βυζαντινό Γεύμα
Παιδική εργασία
Από νοικοκυραίοι… πρόσφυγες
Αποικιοκρατία και Τρίτος Κόσμος
Τι οφείλουμε στον Αραβικό Πολιτισμό
Δικαίωμα Ψήφου
Η ελληνική ιστορία συνδέεται με την ευρωπαϊκή και την παγκόσμια και κυρίως με την ιστορία των βαλκανικών και μεσογειακών λαών, με τους οποίους οι Έλληνες διαχρονικά βρίσκονταν σε συνεχή αλληλεπίδραση.

Οι νέοι Έλληνες δεν θα γνωρίζουν πια αρχαία ελληνική ιστορία, αλλά θα τους εμφυτευτεί εντέχνως στο μυαλό η ψευδοθεωρία του Φαλμεράυερ πως δεν υπάρχουν πια Έλληνες και πως είμαστε ένα «βαλκανικό κράτος» απογόνων Σλάβων, Αλβανών και Τούρκων.

Παράλληλα, με τις αλλαγές στα Θρησκευτικά τα παιδιά θα ξεχάσουν πως είμαστε χριστιανοί, ενώ ήδη υπάρχει πρόταση να μειωθεί η διδασκαλία των Αρχαίων Ελληνικών, τα οποία χαρακτηρίζονται «νεκρή γλώσσα».

Το «δόγμα» Κίσινγκερ, υπό την παρούσα κυβέρνηση, εφαρμόζεται στην τέλεια μορφή του.

Πίστη, ιστορία και γλώσσα εξαφανίζονται από την εκπαίδευση των Ελλήνων.

Οι Έλληνες δεν θα γνωρίζουν πως το έθνος τους πάντα πολεμούσε για την ελευθερία και την αυτοδιάθεση, κόντρα στα όποια «αφεντικά» του πλανήτη.

Θέλουν τον Έλληνα σε «καλούπι» και αυτό μπορεί να συμβεί μόνο σβήνοντας την ιστορία του. Αν μπει ο Έλληνας θα μπουν όλοι!

Η πιο απογοητευτική και συγχρόνως η πιο θλιβερή πραγματικότητα που βιώνουμε το τελευταίο διάστημα ειναι η περίεργη και ακατανόητη σιωπή της ΑΚΑΔΗΜΊΑΣ ΑΘΗΝΩΝ για το συστηματικό ξεχαρβάλωμα της ελληνικής παιδείας, της Ελληνικής Ιστορίας απο μερίδα πανεπιστημιακών! Αδυνατώ να πιστέψω οτι οι άνθρωποι του πνεύματος ενεργούν με δόλο και ποταπά συμφέροντα!

Που ειναι το μανιφέστο τους για αυτά που συμβαίνουν με την παραποίηση της Ιστορίας, της προδοσίας της Μακεδονίας, της αναγνώρισης δηθεν τουρκικών και μακεδονικών μειονοτήτων και τόσων άλλων? Το ιδιο συμβαίνει και με την ιεραρχία της Αρχιεπισκοπής ! Σιωπά ως μία πλήρως υποταγμένη ιεραρχία στα κελεύσματα της ΝΤΠ, των ανθελληνικών ΜΚΟ και των ιδρυμάτων τυπου Soros, Open society κλπ! Αξιοθρήνητοι και οι δυο φορείς!

Michail Christodoulidis
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.