-->

Header Ads

Ο Ν. Λυγερός για τα Σκόπια και την Ελληνική πολιτική απέναντί τους

Ευάλωτα Σκόπια και Ελληνική Στρατηγική

Ν. Λυγερός

Μετά το Δημοψήφισμα τα Σκόπια είναι ευάλωτα και η ελληνική στρατηγική μπορεί να αναδιπλωθεί. Διότι τώρα ξέρουμε επίσημα ότι ο Σκοπιανός λαός δεν ακολουθεί τα λεγόμενα της κυβέρνησης, η οποία τα παρουσιάζει σαν να ήταν δεδομένα. Τώρα η κυβέρνηση των Σκοπίων πρέπει να κάνει διορθωτικές κινήσεις γιατί η στρατηγική της κατέρρευσε αφού η προπαγάνδα δεν άντεξε μπροστά στην πραγματικότητα του Δημοψηφίσματος. Έτσι η Ελλάδα μπορεί να ενεργοποιήσει τη στρατηγική της και να αποφύγει τις παγίδες της κυβέρνησης που ήθελε να το προωθήσει.
Τώρα η Ελλάδα μπορεί να αξιοποιήσει την τεράστια αποχή για να πει ανοιχτά ότι αυτό το Προσύμφωνο καταπατά τους λαούς και αυτό γίνεται από τις δύο πλευρές άρα δεν έχει να υποστεί κάποιες συνέπειες αφού επί της ουσίας το Προσύμφωνο είναι άκυρο. Με αυτήν την έννοια θα πρέπει να προετοιμαστούμε ακόμα και πριν την επίσημη ακύρωση της Συμφωνίας για μια άλλη διαπραγμάτευση με βάση όλα όσα έχουν ξεπεραστεί και να αποδείξουμε έμπρακτα ότι δεν έχουμε τίποτα εναντίον αυτού του κράτους κι ότι μπορούμε να βοηθήσουμε σε όλα τα επίπεδα για ν' αναπτυχθεί αλλά αυτό να γίνει μόνο και μόνο αφού δεν καταπατηθεί η ιστορία και ο πολιτισμός. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δούμε εντελώς διαφορετικά το όλο πλαίσιο της επόμενης Συμφωνίας που δεν θα πρέπει να εμπεριέχει ύπουλα άρθρα σαν το Προσύμφωνο.

Τι θα πάρει το Ποτάμι

Ν. Λυγερός

Μερικοί είχαν σίγουρα τη θέση του Ποταμιού για το θέμα του Προσυμφώνου παρόλο που δεν εκτιμά τη θέση της κυβέρνησης σε πολλά επίπεδα κι έδινε την εντύπωση ότι θα λειτουργούσε συμπληρωματικά σε σχέση με τους ΑΝΕΛ. Όμως επειδή το Ποτάμι είναι θεμελιακά δημοκρατικό κόμμα είναι δύσκολο να κάνει κανείς τέτοιου τύπου εκτιμήσεις διότι το όλο πλαίσιο είναι ακόμα ρευστό. Και η καλύτερη απόδειξη είναι η αλλαγή που έγινε με την τεράστια αποχή στο Δημοψήφισμα στα Σκόπια. Έτσι το Ποτάμι που θεωρούσε ότι πρέπει να δοθεί μια ευκαιρία σε αυτή την προσπάθεια, τώρα έχει βουλευτές που δηλώνουν με ξεκάθαρο τρόπο ότι επί της ουσίας το Προσύμφωνο δεν έγινε αποδεκτό από την πλευρά των Σκοπίων και δεν έχει νόημα να υπερψηφιστεί στη Βουλή των Ελλήνων. Αυτή η αλλαγή φάσης είναι σημαντική γιατί πολλοί θεωρούσαν ότι θα αντικαταστήσει τους ΑΝΕΛ σε περίπτωση ψηφοφορίας στη Βουλή. Όμως τώρα με αυτή την αλλαγή θα πρέπει η κυβέρνηση να σκεφτεί κάτι το διαφορετικό γιατί δεν θα μπορέσει να καλύψει το κενό που έχει δημιουργήσει η τεράστια αποχή του Δημοψηφίσματος έτσι κάτι θα πάρει το Ποτάμι για τη θέση που θα πάρει και θα δούμε πώς θα το αξιοποιήσει.

Το Προσύμφωνο και η Ρωσία

Ν. Λυγερός

Μετά το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος στα Σκόπια και λόγω της τεράστιας αποχής, η Ρωσία θεωρεί άκυρο το Προσύμφωνο, διότι πολύ απλά δεν αντιπροσωπεύει την κοινή γνώμη στα Σκόπια. Προηγουμένως η στάση της ήταν διακριτική τουλάχιστον σε επίσημο επίπεδο ακόμα κι αν βέβαια ήταν αρνητική με το όλο θέμα λόγω της προοπτικής ένταξης πιο πολύ στο ΝΑΤΟ μάλιστα παρά στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Άλλωστε και το ΝΑΤΟ έχει πει ότι η ένταξη μπορεί να γίνει μόνο και μόνο αν εφαρμοστεί εξ ολοκλήρου η συμφωνία όταν καταλήξουν βέβαια. Η Ρωσία ξέρει ότι τώρα προσπαθεί η κυβέρνηση των Σκοπίων να περάσει το όλο θέμα στη Βουλή χωρίς βέβαια να υπολογίσει την τεράστια αποχή και αυτό ενοχλεί τη ρώσικη διπλωματία πλέον ανοιχτά αφού απείλησε μάλιστα να φέρει το θέμα στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών, πράγμα το οποίο είχε γίνει και με το Σχέδιο Ανάν το 2004. Σε κάθε περίπτωση τώρα η Ρωσία άνοιξε ένα μέτωπο που είναι δύσκολο να κλείσει με τρικλοποδιές και πολιτικάντικες κινήσεις. Το θέμα της αποχής έχει πάρει διαστάσεις που δεν μπορούν να καλύψουν μόνο με διπλωματικά λόγια. Άρα οι φανατικοί του προσυμφώνου έχουν άλλο ένα πρόβλημα να λύσουν και δεν μπορούν να πουν ότι και η Ρωσία είναι ακροδεξιά. Σε κάποια φάση θα πρέπει να γίνει κατανοητό απ΄ όλους ότι το Προσύμφωνο είναι απαράδεκτο διότι καταπατά την Ιστορία και τα Έθνη.

Η στριμωγμένη κυβέρνηση

Ν. Λυγερός

Με τη δημοσίευση των πρακτικών των συνομιλιών των ηγετών των Σκοπίων, η κυβέρνηση στην Ελλάδα έχει υποστεί μεγάλο κόστος για όλα όσα έλεγε ενώ ήξερε ότι είχε ήδη παραχωρήσει πολλά στοιχεία διότι δεν είχε ούτε επιχειρήματα ούτε βέβαια ανταλλάγματα. Όμως η κυβέρνηση που στριμώχτηκε πολύ στενά με αυτές τις πληροφορίες προσπαθεί να τα βάλει τώρα με την αντιπολίτευση. Το γελοίο της υπόθεσης είναι ότι προσπαθεί να μας πει ότι αυτή επηρέασε τα Σκόπια ενώ δυσκολεύεται να επηρεάσει την Ελλάδα όπου δραστηριοποιείται. Επίσης ενώ μιλούμε για διαπραγματεύσεις που κράτησαν μήνες και ήταν μάλιστα μυστικές, η κρατική προπαγάνδα επιχειρεί να δημιουργήσει μια αναλογία. Το θέμα είναι ότι όλοι καταλάβαμε ότι ακόμα και η αντιπολίτευση δεν είχε μια ξεκάθαρη θέση στις αρχές του 2018 και απλώς στη συνέχεια τάχθηκε υπέρ της θέλησης του ελληνικού λαού. Κατά συνέπεια είναι ο τελευταίος που επηρέασε το όλο θέμα με τα Συλλαλητήρια του και τις διαμαρτυρίες του. Αν θέλει λοιπόν η εξουσία να κατηγορήσει κάποιον δεν είναι βέβαια την αντιπολίτευση, ούτε καν τη συγκυβέρνηση, αλλά τον ίδιο τον ελληνικό λαό δηλαδή το ίχνος του Ελληνισμού στην εποχή μας.

Οι σκοπιανές αποκαλύψεις

Ν. Λυγερός

Έχοντας πρόσβαση στις συνομιλίες των ηγετών της FYROM, βλέπουμε ότι αποκαλύπτουν στοιχεία για τα οποία ήμασταν σίγουροι μέσω στρατηγικής ανάλυσης αλλά τώρα έχουμε και τις αποδείξεις. Έτσι φαίνεται ότι για τα Σκόπια που σκέφτονται ακόμα ανατολίτικα και ούτε καν βαλκανικά, το θέμα της ένταξης στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο NATO είναι ένα πρόσχημα για να λυθεί το θέμα τους όχι μόνο όσον αφορά το όνομα αλλά και στη γλώσσα και στην εθνότητα. Το εντυπωσιακό είναι ότι η επίσημη Ελλάδα, δηλαδή η κυβέρνηση είχε συμφωνήσει για την παραχώρηση της ταυτότητας από τον πρώτο γύρο διαπραγμάτευσης και στη συνέχεια ακολούθησε το θέμα της γλώσσας χωρίς να υπάρχει κάποιο ουσιαστικό αντάλλαγμα, πράγμα που σημαίνει πρακτικά ότι ήταν κι η δική της άποψη. Ενώ αυτό δεν είχε βγει στην επιφάνεια και το αγνοούσαν τα πρώτα Συλλαλητήρια στη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Έχει επίσης ενδιαφέρον το πόσο μαλθακή θεωρούν τα Σκόπια, την συγκεκριμένη κυβέρνηση από την οποία μπορούν να πάρουν τα μέγιστα, ενώ τελικά φοβούνται την αντιπολίτευση. Επιπλέον οι Σκοπιανοί λένε από μόνοι τους ότι ο χρόνος λειτουργεί υπέρ της Ελλάδας, ενώ τόσο καιρό από την κρατική προπαγάνδα στην χώρα μας, ακούμε ακριβώς το αντίθετο. Πιο συγκεκριμένα λένε: «με τον καιρό οι περιστάσεις γίνονται όλο και πιο δυσμενείς για εμάς» και ακόμα «πρέπει να λύσουμε το ζήτημα όσο έχουμε ακόμη την ευκαιρία» ή ακόμα «με κάθε αναβολή η κατάσταση γίνεται όλο δυσκολότερη». Και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι η Ελλάδα διαθέτει κυρίαρχη στρατηγική. Μόνο που αυτή η κυβέρνηση δεν την χρησιμοποίησε, διότι ήθελε και θέλει να μειώσει τον Ελληνισμό.

Στη Βουλή η μήνυση για εσχάτη προδοσία

Ν. Λυγερός

Ήδη το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος στα Σκόπια αποτελεί ένα χτύπημα για τους φανατικούς του Προσυμφώνου των Σκοπίων αλλά τώρα βλέπουμε επίσημα και μια κατηγορία για εσχάτη προδοσία κατά του ΥπΕξ, την οποία είχε καθυστερήσει ο Υπουργός Δικαιοσύνης για δυόμιση μήνες και είναι ο νέος Υπουργός Δικαιοσύνης που απέστειλε το κείμενο όπως προβλέπεται στη Βουλή των Ελλήνων. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μπορεί να συσταθεί, μετά από τη σύμφωνη γνώμη 30 τουλάχιστον βουλευτών, μια εξεταστική επιτροπή για τη διερεύνηση ποινικών αδικημάτων του Υπουργού Εξωτερικών. Αυτή η εξέλιξη έχει ενδιαφέρον όχι τόσο πολύ για το αποτέλεσμα γιατί το πιο πιθανό είναι να υπάρξει πολιτική προστασία του συγκεκριμένου, ο οποίος δεν εκλέχτηκε, αλλά για την απάντηση που αποτελεί σε δηλώσεις του όσον αφορά στην επιτυχία σε διπλωματικό επίπεδο του Προσυμφώνου. Τα Συλλαλητήρια που γέμισαν κάθε πόλη της Ελλάδας τόσο με όγκο όσο και με πλήθος, το Δημοψήφισμα στα Σκόπια ουσιαστικά απέρριψε την πρόταση του και αυτά τα δύο δεδομένα αποδεικνύουν ότι το Προσύμφωνο είναι μια αποτυχία για τον Υπουργό Εξωτερικών όπως και να θέλει να το ερμηνεύσει. Έτσι αυτή η μήνυση έρχεται απλώς να δηλώσει με τον δικό της τρόπο ότι το Προσύμφωνο είναι απαράδεκτο για τον Ελληνισμό επειδή δεν σέβεται την ιστορία και τον πολιτισμό μας κι ότι είναι αντιδημοκρατικό γιατί οι λαοί δεν το θέλουν κι ότι αποτελεί ακόμα και νομικά μια παραβίαση των όσων προβλέπονται από το Σύνταγμα το οποίο υπηρετούν επίσημα τόσο οι πολίτες όσο και οι πολιτικοί.

Η βιασύνη του Ζάεφ

Ν. Λυγερός

Η βιασύνη του Ζάεφ όπως το αποδεικνύουν τα πρακτικά των δύο συναντήσεων των αρχηγών των πολιτικών κομμάτων των Σκοπίων, δεν οφείλεται σε εξωτερικές πιέσεις, αλλά στην παρουσία μιας συγκεκριμένης ιδεολογίας στην εξουσία της Ελλάδας που δεν έχει κανένα πρόβλημα να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας. Έτσι είναι ενδιαφέρουσα η αναφορά του Ζάεφ όταν λέει ότι ο αρχηγός της αντιπολίτευσης στην Ελλάδα έχει σπουδάσει στη Δύση κι ότι πρέπει τα Σκόπια να βιαστούν να συμφωνήσουν με τον Πρωθυπουργό της Ελλάδας. Το ερώτημα είναι απλό. Ο Ζάεφ προωθεί την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δεν έχει αντιληφθεί ότι πρόκειται για δυτικές δυνάμεις; Και θέλει να κάνει μια συμφωνία με κάποιον που έχει σπουδάσει στην Ελλάδα, δηλαδή στην Ανατολή; Μπορεί η Ελλάδα να βρίσκεται ελάχιστα πιο ανατολικά από τα Σκόπια αλλά δεν είναι αυτό που την χαρακτηρίζει όπως το απέδειξε και η Συμφωνία της Γιάλτας. Άρα βλέπουμε με ξεκάθαρο τρόπο ότι ο Ζάεφ ήθελε να αξιοποιήσει τα ιδεολογικά αντανακλαστικά της κυβέρνησης της Ελλάδας για να περάσει τις ιδέες του. Άλλωστε λέει σε αυτές τις συναντήσεις ότι ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας διαφωνεί με τη γραφή του ονόματος στα λατινικά και ότι προτείνει το όνομα Δημοκρατία της Μακεδονίας ή Άνω Μακεδονία κατά το πρότυπο του Μαυροβουνίου και της Λευκορωσίας. Κατά συνέπεια ποια ήταν η υποτίθεται δυσκολία σε αυτές τις διαπραγματεύσεις αφού και ο Πρωθυπουργός πρότεινε το Μακεδονία σκέτο. Στην ουσία το πρόβλημα εμφανίστηκε με τα Συλλαλητήρια στην Ελλάδα κι αναγκάστηκε να αφήσει την πρόταση του και να επιλέξει το πιο διπλωματικό όνομα Βόρεια Μακεδονία ενώ αποτελεί έναν συμβιβασμό για τον ίδιο. Γι’ αυτόν τον λόγο βιάζεται ο Ζάεφ να συμφωνήσει μαζί του.

Ο κρητικός αγώνας

Ν. Λυγερός

Ο κρητικός αγώνας δικαιώνεται σε πολλά επίπεδα αυτήν την περίοδο. Διότι παλεύει για το θέμα του Σκοπιανού, επειδή δεν έχει ξεχάσει τη συνεισφορά του στο Μακεδονικό Αγώνα και είναι μια από τις πιο δυναμικές περιοχές της Ελλάδας που δίνει το στίγμα της για το όνομα της Μακεδονίας. Παλεύει για το θέμα των υδρογονανθράκων και πετυχαίνει και την μονογραφή του Υπουργού Ενέργειας για τις θαλάσσιες περιοχές Δυτικά Κρήτης και Νότιο Δυτικά Κρήτης, πράγμα το όποιο είναι ένα βήμα παραπέρα για την αξιοποίηση των ορυκτών πόρων της περιοχής χάρη στη συμφωνία με την Exxon Mobil, Total και Ελληνικά Πετρέλαια ως κοινοπραξία. Αυτό είναι σημαντικό και τοπικά αφού η Περιφέρεια Κρήτης θα έχει την ελευθερία διαχείρισης του 5 % των απολαβών του Ελληνικού Δημόσιου σε αυτή την συμφωνία αλλά και το 20% για θέματα εκπαιδευτικά και περιβαλλοντικά. Επίσης σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το Υπουργείο Πολιτισμού ανακήρυξε το 2019 ως έτος Ερωτόκριτου του Κορνάρου, πράγμα που προωθεί όχι μόνο αυτόν τον συγγραφέα αλλά ολόκληρη την Κρήτη με την παράδοσή της γιατί ερμηνευτές σαν τον Ψαραντώνη έχουν παίξει ένα τεράστιο ρόλο για την ανάδειξη αυτού του έργου σε πολλαπλά επίπεδα, όπου και να έπαιξαν στον κόσμο, πράγμα το οποίο του έδωσε μια εξωστρέφεια στην Κρήτη, η οποία αναγνωρίζεται σε εθνικό επίπεδο με την ανακήρυξη του έτους αλλά και με τη συνέχεια του φακέλου για την ένταξη του Ερωτόκριτου στο Εθνικό Ευρετήριο που αποτελεί προαπαιτούμενο για την ένταξή του στην άυλη κληρονομιά της Ανθρωπότητας.

Προσύμφωνο και πολιτικάντικες κινήσεις

Ν. Λυγερός

Υπάρχουν πολιτικοί που είναι έτοιμοι για τα πάντα αν μπορούν ν’ αρπάξουν μία θέση και ειδικά μία καρέκλα στη Βουλή των Ελλήνων ακόμα και αν πρέπει να αλλάξουν πολλές φορές κόμμα. Το πιο αστείο είναι όταν το κάνουν αυτό και συνεχίζουν να λένε ότι έχουν τις ίδιες αρχές. Βέβαια το πιο γελοίο είναι να λένε ότι ακολουθούν τις αρχές του πρώτου κόμματος με το οποίο πολιτεύτηκαν ενώ βρίσκονται σε ένα κόμμα που είναι αντίπαλο. Έχουν όμως και δικαιολογίες αφού μερικά κόμματα είναι έτοιμα να κάνουν μυστικές συμμαχίες για να πάρουν την εξουσία ακόμα κι αν χρειάζεται να παλέψουν με την ίδια τους την παράταξη. Όμως με το προσύμφωνο όλες αυτές οι πολιτικάντικες κινήσεις είναι παρά πολύ επικίνδυνες διότι πρόκειται για ένα εθνικό θέμα το οποίο δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί μόνο και μόνο για αυτές τις απαράδεκτες κινήσεις. Άλλωστε είναι ένας τρόπος να δούμε πόσο αναξιόπιστοι είναι αυτοί οι πολιτικοί. Διότι αν μπορούν να προσπεράσουν με τόση ευκολία εθνικά θέματα για να προωθήσουν την καριέρα τους, πώς μπορούμε να τους εμπιστευτούμε για άλλα θέματα που είναι πιο βασικά και ακόμα πιο εύκολα για αυτούς να τα εγκαταλείψουν. Ας μάθουν λοιπόν ότι τα εθνικά θέματα όπως είναι το απαράδεκτο προσύμφωνο λειτουργούν καταλυτικά για την αξιολόγηση των εκφυλισμένων πολιτικών.

Διακλάδωση στα Σκόπια

Ν. Λυγερός

Ήταν αναμενόμενο το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος και ειδικά η τεράστια αποχή να προκαλέσει μια διακλάδωση στα Σκόπια μεταξύ των πολιτικών της ηγεσίας. Οι θέσεις των κομμάτων του Προέδρου και του Πρωθυπουργού είναι πλέον ξεκάθαρα ορθογώνιες. Τώρα το θέμα δεν είναι πια μόνο εθνικό αλλά και πολιτικό. Πιο συγκεκριμένα τώρα το κόμμα του Προέδρου θέλει να αξιοποιήσει τη διαφορά και μάλιστα να πάει η χώρα ακόμα και σε πρόωρες εκλογές για ν' αλλάξει τα δεδομένα της υπόθεσης. Από την άλλη το κόμμα του Πρωθυπουργού αφού θα αναγκαστεί να πάει σε εκλογές θα προτιμήσει να τις κάνει σε πιο σύντομο χρονικό διάστημα επίσημα επειδή υπάρχει εθνικό θέμα αλλά επί της ουσίας είναι μόνο για να κόψει τα πόδια στον αντίπαλο του που δεν θα προλάβει να ενεργοποιήσει όλο το εκλογικό σύστημα άλλωστε την ίδια ιδέα έχει στο μυαλό του και ο Πρωθυπουργός της Ελλάδας.Όμως και στις δύο περιπτώσεις, τα άλλα κόμματα δεν είναι μικρά και είναι έμπειρα για τέτοιες προκλήσεις. Σε κάθε περίπτωση δεν υπάρχει πια η δήθεν ενότητα στα Σκόπια που μας έλεγε η κρατική προπαγάνδα στην Ελλάδα. Και αυτό το βλέπουν πια και οι ξένοι παράγοντες που δεν μπορούν να έχουν τις ίδιες θέσεις για το Προσύμφωνο αφού δεν υπάρχει πια τίποτα το ενιαίο για τη συνέχεια. Η διακλάδωση έγινε.

Σε αναμονή η ΕΕ και το ΝΑΤΟ για το Σκοπιανό

Ν. Λυγερός

Το αποτέλεσμα του Δημοψηφίσματος με την τεράστια αποχή έβαλε ένα φρένο σε όλες τις διαδικασίες για την ΕΕ και το ΝΑΤΟ. Έτσι ο καθένας προσπαθεί να σώσει με το δικό του τρόπο το προσύμφωνο γιατί βλέπουν ότι υπάρχει δυσκολία να περάσει στη Βουλή των Σκοπίων λόγω της απαίτησης των 2/3. Όλοι θεωρούσαν ότι η συμφωνία ήταν δεδομένη λόγω της προπαγάνδας που υπήρχε, όμως τώρα αποδέχονται πρώτον ότι είναι προβληματική και μη δημοφιλής. Συνεχίζουν να θεωρούν ότι πρέπει να υπάρξει μία συμφωνία αλλά δεν βλέπουν ότι αυτό δεν μπορεί να γίνει με αυτή, αφού οι δύο λαοί δεν συμφωνούν. Δεν υπάρχει πια κλειδί για αυτήν τη συμφωνία. Θα γίνουν προσπάθειες νέων συμμαχιών αλλά από τώρα θεωρούν ότι δεν θα επαρκούν και κατά συνέπεια υπάρχει μόνο η διέξοδος πρόωρων εκλογών στα Σκόπια. Όμως αυτές δεν είναι σίγουρες για το αποτέλεσμα που χρειάζεται μια αναγκαία συνθήκη. Γι'αυτό ακούμε διάφορες απόψεις οι οποίες είναι γενικόλογες και δείχνουν ότι δεν έχουν γνώσεις περί Βαλκανίων. Διότι μπορεί οι χώρες να είναι μικρές στα Βαλκάνια αλλά όλες έχουν ένα βαθύ παρελθόν, εκτός βέβαια από τα Σκόπια που αποτελούνται εθνικά από ένα συνονθύλευμα

www.lygeros.org
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.