-->

Header Ads

Λέσβος: Κατέστρεψαν τον σταυρό που ενοχλούσε τους αλληλέγγυους!

Βλάσφημοι και ιερόσυλοι προκαλούν την οργή Ελλήνων πολιτών, χωρίς να υπολογίζουν σωστά τις συνέπειες των πράξεών τους...

Τελικά, για άγνωστους μέχρι στιγμής λόγους, καταστράφηκε ο σταυρός που πριν λίγο καιρό είχε ξεσηκώσει τους αλληλέγγυους (των λαθρομεταναστών) ΜΚΟ που δραστηριοποιείται στην Λέσβο, οι οποίοι θεωρούσαν πως η θέα του σταυρού προκαλούσε τα θρησκευτικά συναισθήματα των λαθρομεταναστών.
Φαίνεται πως κάποιοι δεν άντεχαν να αντικρίζουν το Σύμβολο του Χριστιανισμού, και προχώρησαν στην διαδικασία καταστροφής του. Ευχής έργο θα ήταν να βοηθήσουν στις έρευνες για την ανεύρεση των υπευθύνων και οι διάφορες ΜΚΟ αλλά και οι διάφοροι αλληλέγγυοι των κατατρεγμένων (λαθρο)μεταναστών.

Ο σταυρός είχε τοποθετηθεί στις αρχές Σεπτεμβρίου και είχε προκαλέσει τις αντιδράσεις πολιτών και ιδιαίτερα μελών της Κίνησης "Συνύπαρξη και Επικοινωνία στο Αιγαίο", οι οποίοι χαρακτήριζαν την πράξη "προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας". Ας σημειωθεί ότι στην ακτή αυτή συχνάζουν στη διάρκεια του καλοκαιριού εκτός των Ελλήνων και πολλοί αιτούντες άσυλο που διαμένουν στη Λέσβο.

Οι αντιδράσεις αυτές προκάλεσαν με τη σειρά τους άλλες αντιδράσεις από μερίδα ντόπιων, που έφθασαν στα όρια επιθέσεων κατά της προέδρου της "Συνύπαρξης" και άλλων. Κι ενώ το θέμα είχε ξεχαστεί και παρέμενε μόνο το αίτημα της "Συνύπαρξης" προς τις αρμόδιες αρχές, "να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων", ήρθε σήμερα η καταστροφή του από αγνώστους.

Ας σημειωθεί ότι το σημερινό γεγονός, από την ώρα που έγινε γνωστό, προκάλεσε έντονες διαμαρτυρίες από ομάδα Μυτιληνιών, κάποιοι εκ των οποίων ετοιμάζονται να ανακατασκευάσουν τον σταυρό. Η όλη κατάσταση πάντως, σύμφωνα με τις αρχές, μαζί με όλα όσα έχουν προηγηθεί ως αποτέλεσμα της παρουσίας μεγάλου αριθμού αιτούντων άσυλο στο νησί, συντείνει σοβαρά στη δημιουργία σοβαρών προβλημάτων κοινωνικής συνοχής στη Λέσβο.

Η πολιτεία, μέσω των αρμοδίων οργάνων της (Αστυνομία, ΕΥΠ, Λιμενικό κ.α.) οφείλει να βρει άμεσα τους υπεύθυνους αυτής της επαίσχυντης ενέργειας που προσβάλει τα χριστιανικά ήθη…
Εκτός και εάν η κυβέρνηση πιστεύει πως η πράξη αυτή πρέπει να μείνει ατιμώρητη, για να μην εξωθήσει σε έκνομες ενέργειες τους αλληλέγγυους και τους λαθρομετανάστες που βρίσκονται στο ελληνικό ακριτικό νησί του Αιγαίου, στην Λέσβο, νησί που βρίσκεται η γνωστή Ιερά Μονή του Ταξιάρχη Μανταμάδου, στην οποία φιλοξενείται η εικόνα του Αρχάγγελου Μιχαήλ.

Για την καταστροφή του Σταυρού σχετικό Δελτίο Τύπου εξέδωσε το πολιτικό κόμμα «Δύναμη Ελληνισμού»:

ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΣΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥΣ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ
Άγνωστοι κατέστρεψαν χθες τον τσιμεντένιο σταυρό στη θέση Απελή Μυτιλήνης, για τον οποίο οι αλληλέγγυοι της Λέσβου είχαν αποστείλει επιστολή προς τον Δήμαρχο της Λέσβου και προς τον Λιμενάρχη της Μυτιλήνης, ζητώντας τους το ασύλληπτο: «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, της τοποθέτησης ενός μεγάλου τσιμεντένιου σταυρού στη θέση Απελή Μυτιλήνης διότι θεωρούσαν ότι η:
«Η πράξη αυτή είναι παράνομη , αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού , σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας». Σημείωναν παράλληλα στην επιστολή τους ότι «με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι ( προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες ) να προσέρχονται για κολύμβηση».
Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην ίδια μας την χώρα. Επειδή κάποιοι ενοχλούνται με το Ιερό Θρησκευτικό Σύμβολο της Ορθοδοξίας μας και θεωρούν ότι «νευριάζουν» οι αλλόθρησκοι, το διέλυσαν.
Ο Σταυρός του Κυρίου αποτελεί για τη χριστιανική πίστη κορυφαίο σύμβολο θυσίας και αγιασμού.
Είναι το αγιότερο σημείο και το προσφιλέστερο σύμβολο της Ορθοδόξου Χριστιανικής Θρησκείας. Και «κάποιοι» είχαν το θράσος να το καταστρέψουν.

Καλούμε τις τοπικές, αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές όπως προβούν στην άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και να απαγγελθούν κατηγορίες καθότι εμφιλοχωρούν ζητήματα ευθείας παραβίασης του Συντάγματος βάσει του Άρθρου 3 και της διάταξης του Άρθρου 181 ΠΚ σχετικά με την προσβολή συμβόλων. Επιπλέον να μην λησμονούμε ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ισχύει και για τους Ισλαμιστές όχι μόνο για τους Ορθόδοξους Ιερείς.

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιάκωβο, στην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Καλογήρου και στον φιλόθρησκο λαό της νήσου.

kostasxan

Λέσβος: Γκρέμισαν το Σταυρό που ενοχλούσε τους μουσουλμάνους που έκαναν το μπάνιο τους!

Άγνωστοι γκρέμισαν χτες το βράδυ στην περιοχή Απελλή της Λέσβου ένα μεγάλο λευκού χρώματος Σταυρό που είχε ανεγερθεί πάνω από παραλία την οποία χρησιμοποιούν Έλληνες και παράνομοι μετανάστες.

Ο Σταυρός είχε ανεγερθεί περίπου στις αρχές Σεπτεμβρίου και μερικές μέρες αργότερα μια από τις ΜΚΟ που δραστηριοποιούνται στη Λέσβο, έστειλε στον Λιμενάρχη Μυτιλήνης και στο Δήμαρχο Λέσβου, μια επιστολή σύμφωνα με την οποία ο Σταυρός ενοχλούσε τους μουσουλμάνους που έκαναν το μπάνιο τους!

Όπως ανέφερε στην επιστολή της η ελληνική ΜΚΟ, «η πράξη αυτή είναι παράνομη αντιαισθητική (θυμίζει τάφο) αλλά κυρίως», όπως επισημαίνει η ΜΚΟ, «προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού, σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας».

Κλείνοντας την επιστολή η ΜΚΟ ζητούσε από τον Λιμενάρχη και το Δήμαρχο «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία και η ακαταλληλότητα ύπαρξης θρησκευτικού συμβόλου σε χώρο λουομένων και η μετατροπή του σε εργαλείο επίδοξων σταυροφόρων».

Τελικά, χτες βράδυ ένα μήνα μετά την ανάδειξη του θέματος με την αποστολή της επιστολής της ΜΚΟ στις τοπικές αρχές, «άγνωστοι» ανέλαβαν «πρωτοβουλία» και με πολύ προσπάθεια όπως φαίνεται αφού ο Σταυρός ήταν κατασκευασμένος με ενισχυμένο μπετόν, κατάφεραν να τον γκρεμίσουν αν και ακόμη κρέμεται από τα σίδερα που ήταν μέσα στο μπετόν.

Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει κάποια επίσημη ανακοίνωση για το συμβάν ούτε κάποια αντίδραση από την ελληνική ΜΚΟ που ζητούσε την απομάκρυνση του Σταυρού διότι ενοχλούσε τους αλλόθρησκους παράνομους μετανάστες και πρόσφυγες. Πάντως για την ιστορία το κατεστραμμένο Σταυρό βρήκαν στη θέση όπως φαίνεται στην φωτογραφία κολυμβητές.

Ανακοίνωση κόμματος "Δύναμη Ελληνισμού" για την καταστροφή του Σταυρού στην Μυτιλήνη

Άγνωστοι κατέστρεψαν χθες τον τσιμεντένιο σταυρό στη θέση Απελή Μυτιλήνης, για τον οποίο οι αλληλέγγυοι της Λέσβου είχαν αποστείλει επιστολή προς τον Δήμαρχο της Λέσβου και προς τον Λιμενάρχη της Μυτιλήνης, ζητώντας τους το ασύλληπτο: «να αποκατασταθεί η αυθαιρεσία», όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν, της τοποθέτησης ενός μεγάλου τσιμεντένιου σταυρού στη θέση Απελή Μυτιλήνης διότι θεωρούσαν ότι η:

«Η πράξη αυτή είναι παράνομη , αντιαισθητική ( θυμίζει τάφο ) αλλά κυρίως προσβλητική για το σύμβολο του χριστιανισμού , σύμβολο αγάπης και θυσίας και όχι ρατσισμού και μισαλλοδοξίας».

Σημείωναν παράλληλα στην επιστολή τους ότι «με τον τρόπο αυτόν να αποτρέπονται αλλόθρησκοι ( προφανώς πρόσφυγες και μετανάστες ) να προσέρχονται για κολύμβηση».

Είναι αδιανόητο αυτό που συμβαίνει στην ίδια μας την χώρα.

Επειδή κάποιοι ενοχλούνται με το Ιερό Θρησκευτικό Σύμβολο της Ορθοδοξίας μας και θεωρούν ότι «νευριάζουν» οι αλλόθρησκοι, το διέλυσαν.

Ο Σταυρός του Κυρίου αποτελεί για τη χριστιανική πίστη κορυφαίο σύμβολο θυσίας και αγιασμού. Είναι το αγιότερο σημείο και το προσφιλέστερο σύμβολο της Ορθοδόξου Χριστιανικής Θρησκείας.

Και «κάποιοι» είχαν το θράσος να το καταστρέψουν.

Καλούμε τις τοπικές, αστυνομικές και εισαγγελικές αρχές όπως προβούν στην άμεση διαλεύκανση της υπόθεσης και να απαγγελθούν κατηγορίες καθότι εμφιλοχωρούν ζητήματα ευθείας παραβίασης του Συντάγματος βάσει του Άρθρου 3 και της διάταξης του Άρθρου 181 ΠΚ σχετικά με την προσβολή συμβόλων.

Επιπλέον να μην λησμονούμε ότι το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ισχύει και για τους Ισλαμιστές όχι μόνο για τους Ορθόδοξους Ιερείς.

Δηλώνουμε την συμπαράστασή μας στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μητροπολίτη Μυτιλήνης, Ερεσού και Πλωμαρίου κ.κ. Ιάκωβο, στην Περιφερειάρχη Βορείου Αιγαίου κ. Καλογήρου και στον φιλόθρησκο λαό της νήσου.

Επισυνάπτεται η φωτογραφία με τον κατεστραμμένο σταυρό.

pronews
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.