ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Σκοπιανός στρατιωτικός: "Αν οι Αλβανοί αποφασίσουν να χωρίσουμε, τότε τελειώσαμε"

"Δεν έχουμε ούτε τανκς, ούτε αεροπλάνα ούτε και στρατιώτες!"

Ο "στρατηγός" Στογιάντσο Ανγκέλοφ των Σκοπίων, ο οποίος συμμετείχε στη σύγκρουση του 2001, μίλησε για την ψηφοφορία στο Κοινοβούλιο για τις συνταγματικές αλλαγές και για την αλλαγή του ονόματος της χώρας.

Στην εκπομπή ‘Μόνο Αλήθεια’ δήλωσε ότι εάν η διαδικασία της ένταξης της χώρας είχε αποκλεισθεί τότε οι Αλβανοί θα έκαναν προσπάθεια να διαχωριστούν από τη «Μακεδονία».

«Σύμφωνα με το παράδειγμα του (αλβανικού) ‘Οικονομικού Επιμελητηρίου της Βορειοδυτικής ‘Μακεδονίας’ (βορειοδυτική επικράτεια των Σκοπίων), ποιος εγγυάται ότι δεν θα προκύψουν όπως οι ποδοσφαιρικές τους ενώσεις και άλλα θεσμικά όργανα δικά τους (των Αλβανών) και τέλος να διεκδικήσουν το δικό τους Κοινοβούλιο;

Τι θα κάνουμε εμείς;
Θα στείλουμε τα τανκς που δεν έχουμε;
Θα σηκώσουμε τα αεροσκάφη που δεν έχουμε;
Ή τους στρατιώτες που δεν υπάρχουν από τότε που καταργήθηκε η υποχρεωτική θητεία;

Οι Αλβανοί που πολέμησαν το 2001 ζητούσαν δικαιώματα, τώρα πια, μιλούν για Μεγάλη Αλβανία», δήλωσε ο Ανγκέλοφ.

Πρόσθεσε ότι πρέπει να θεωρήσουμε ότι βρισκόμαστε τώρα στον 21ο αιώνα και δεν μπορεί κανείς να συζητήσει για πόλεμο μεταξύ μας, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

The Hellenic Information TeamΥΠΕΞ πΓΔΜ: Η Ρωσία θέλει να υπονομεύσει την αλλαγή του Συντάγματος


Με μια σκληρή ανακοίνωση το υπουργείο Εξωτερικών των Σκοπίων απέρριψε κατηγορηματικά τις ρωσικές κατηγορίες για χειραγώγηση της ψηφοφορίας στη Βουλή, κατηγορώντας τη Μόσχα ότι προσπαθεί να υπονομεύσει τη διαδικασία.

«Οι ρωσικοί ισχυρισμοί είναι παντελώς αβάσιμοι και αναληθείς και έχουν ως ξεκάθαρο στόχο να υπονομεύσουν την ιστορικής σημασίας για τη “Μακεδονία” πολιτική διαδικασία» τονίζει στην ανακοίνωσή του το υπουργείο Εξωτερικών της πΓΔΜ, όπως μεταδίδει το ειδησεογραφικό πρακτορείο ΜΙΑ.

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι η «Μακεδονία» παραμένει προσηλωμένη στην ευρωατλαντική ενσωμάτωσή της, ενώ παράλληλα θέλει να ενισχύσει τις σχέσεις της με τη Ρωσία, στη βάση της παραδοσιακής φιλίας μεταξύ των δύο χωρών.

Υπενθυμίζεται ότι χθες το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, εξαπέλυσε σφοδρή επίθεση στις ΗΠΑ σχετικά με την έκβαση της ψηφοφορίας στη βουλή της πΓΔΜ για τη συνταγματική αναθεώρηση, καταγγέλλοντας ότι παραβιάστηκαν όλοι οι κανόνες «τόσο από νομικής όσο και από ηθικής άποψης», σε μια διαδικασία η οποία οργανώθηκε και χειραγωγήθηκε από την Ουάσιγκτον.

liberal

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια