-->

Header Ads

Ο Πρόεδρος της Παμμακεδονικής για το δημοψήφισμα στα Σκόπια

Με άρθρο του, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Μακεδονικών Συλλόγων, Γιώργος Τάτσιος σχολιάζει με καυστικό τρόπο τα αποτελέσματα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια αλλά και τις επερχόμενες εξελίξεις.
Μόλις το 34,09% προσήλθε στις κάλπες του δημοψηφίσματος των Σκοπίων και ΑΚΥΡΩΣΕ ουσιαστικά τη Συμφωνία των Πρεσπών. Ο λαός των Σκοπίων έδειξε άριστα αντανακλαστικά στις διεθνείς πιέσεις για την κύρωση της εν λόγω Συμφωνίας. Η παρέλαση αξιωματούχων από πανίσχυρες χώρες του κόσμου για την «επιβολή» του ΝΑΙ στο δημοψήφισμα έφερε το αντίθετο αποτέλεσμα. Τουλάχιστον αφελείς κι επικίνδυνοι όσοι πίστεψαν ότι μια υπογραφή θα διέγραφε τον άκρατο «μακεδονισμό» των δήθεν «μακεδόνων».

Πολλές γενιές Σκοπιανών μεγάλωσαν με το αφήγημα της ένωσης των δήθεν σκλαβωμένων γεωγραφικών περιοχών της Μακεδονίας (σε Ελλάδα και Βουλγαρία). Οι χάρτες που διδάσκονταν εδώ και δεκαετίες στα σχολικά τους βιβλία το επιβεβαιώνει αυτό. Οι Σκοπιανοί με αυτήν την Συμφωνία θα τα έπαιρναν ΟΛΑ. Θα αποκτούσαν ταυτότητα, τη δήθεν «μακεδονική». Θα αποκτούσαν Γλώσσα, μια Γλώσσα που δεν υπήρχε αλλά την βάφτισε ως «μακεδονική» η κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών. ΔΕΝ δέχτηκαν όμως να προστεθεί ο όρος «βόρεια» στο επίσημο όνομα τους κράτους τους. Ένα όνομα το οποίο όλοι καταλαβαίνουμε ότι στην καθομιλουμένη θα ήταν σκέτο «Μακεδονία». Η ισχνή προσέλευση στο δημοψήφισμα αποτελεί ισχυρό ράπισμα στον δήθεν «έντιμο συμβιβασμό» που επιχείρησαν οι κυβερνώντες των δύο χωρών.Αυτό δείχνει ότι ο λαός των Σκοπίων δεν είναι έτοιμος για ΚΑΜΙΑ συμφωνία σε ότι αφορά την ονομασία και ταυτότητα που ψευδώς τους αναγνώρισαν πλείστες χώρες. Φανερώθηκαν οι πραγματικές προθέσεις των σλάβων γειτόνων μας. Το βλέμμα τους ήταν είναι και πάντα θα είναι στραμμένο στην μπέλο μόρε (λευκή θάλασσα) όπως ονομάζουν στην σερβοβουλγαρική Γλώσσα τους το Αιγαίο.

Οι κυβερνήσεις Ελλάδας και Σκοπίων υπέγραψαν τη Συμφωνία των Πρεσπών με φόντο την κάθοδο των Σλάβων στο Αιγαίο κι όχι για την ειρηνική συνύπαρξη των δύο λαών, όπως διατείνονται ότι θα επιτευχθεί αν κυρωθεί αυτή. Μάλλον οι σχέσεις των δύο λαών ήταν καλύτερες πριν την υπογραφή της εν λόγω Συμφωνίας παρά όταν και αν αυτή κυρωθεί, καθώς τα προβλήματα που θα δημιουργήσει θα είναι τεράστια. Ευτυχώς η συντριπτική πλειοψηφία του Ελληνικού λαού το έχει αντιληφθεί πλήρως γι αυτό συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό οι πρωτοφανείς (για τα σύγχρονα Ελληνικά δεδομένα) αντιδράσεις με πορείες, συλλαλητήρια, εκδηλώσεις κτλ.

Ο κόσμος που βγαίνει στους δρόμους και αντιδρά στον ακρωτηριασμό της Ελλάδας δικαιώθηκε την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018. Ξεγυμνώθηκε ο ανένδοτος «μακεδονισμός» των γειτόνων. Τουλάχιστον τα Σκόπια λειτούργησαν «δημοκρατικά» και έκαναν δημοψήφισμα για ένα όνομα που ΔΕΝ τους ανήκει. Στην Ελλάδα που γεννήθηκε η Δημοκρατία και καλείται να παραδώσει ΔΙΚΟ ΤΗΣ όνομα και ΙΣΤΟΡΙΑ, μας εξαναγκάζουν σε υπακοή στον «μονάρχη» Τσίπρα και στις αποφάσεις του κι όποιος διαφωνεί δέχεται την κατευθυνόμενη αστυνομική βία.

serrespost
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.