-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Η προστασία της Ιστορίας μας - Ο νέος Μακεδονικός αγώνας σε νέα φάση

Από ευρήματα στην Θεσσαλονίκη κατά τις εργασίες κατασκευής του μετρό 
Ν. Λυγερός

Δεν φτάνει που πρέπει να παλέψουμε για τα αυτονόητα, επειδή ραγιάδες και ιδεολόγοι που δεν πιστεύουν στην έννοια του Έθνους θέλουν να μας απαγάγουν το όνομα της Μακεδονίας, πρέπει να ασχολούμαστε και με τα βιβλία της ιστορίας του Δημοτικού για να είμαστε σίγουροι ότι δεν θα αλλοιωθούν από τις αλλαγές που προτείνουν διάφοροι φανατικοί της λήθης που θέλουν να μειώσουν την Επανάσταση του 1821, ενώ ετοιμαζόμαστε να κάνουμε την επέτειο των 200 ετών, που δεν δίνουν σημασία στην Αρχαιότητα επειδή θεωρούν ότι είναι υπερεκτιμημένη.
Οι ίδιοι θέλουν ν' ασχοληθούν με την πτώση των κομμουνιστικών καθεστώτων αλλά όχι για να πουν ότι ήταν απελευθέρωση των λαών από μια βαρβαρότητα. Γενικότερα θέλουν να περιορίσουν τη συμβολή των ηρώων του Ελληνισμού, διότι πολύ απλά η ιδεολογία τους δεν πιστεύει στην έννοια του ήρωα αφού πιστεύουν μόνο στη χειραγωγημένη μάζα. Και αυτό συνεχίζεται στο γυμνάσιο και στο λύκειο, αφού περιορίζουν ή τουλάχιστον προσπαθούν τα ιστορικά γεγονότα που αφορούν την πολιτική ιστορία όπου φαίνεται ξεκάθαρα ο ρόλος των μεγάλων προσωπικοτήτων. Είναι λοιπόν ευθύνη μας για τη συνέχεια του Έθνους αλλά και για την προστασία των αθώων που εύκολα μπορούν να μετατραπούν σε συνεργάτες της βαρβαρότητας αν χειραγωγηθούν να προστατέψουμε την Ιστορία μας από ανθρώπους που θεωρούν ότι πέθανε αλλιώς είναι σαν να αφήνουμε εικονοκλάστες να διαχειρίζονται τις εκκλησίες μας.

Ο νέος Μακεδονικός αγώνας σε νέα φάση

Ν. Λυγερός

Με τη λήξη του Δημοψηφίσματος στα Σκόπια, ο νέος Μακεδονικός αγώνας θα περάσει αναγκαστικά σε νέα φάση διότι θα ενεργοποιηθεί και η εκλογική αναμέτρηση που αναμένεται να είναι τριπλή σε κάθε περίπτωση. Έτσι το Σκοπιανό που ήταν στο περιθώριο αρχικά τουλάχιστον κατά τα λεγόμενα της κρατικής προπαγάνδας που αφορούσε μόνο ακραίους τουλάχιστον μέσω του σταλινικού λόγου. Τώρα όμως πρέπει να παραδεχτεί και η κυβέρνηση και η συγκυβέρνηση ότι όλοι πια ασχολούνται με το Σκοπιανό κι ότι χάρη στο Σκοπιανό ποτέ δεν υπήρξε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον για τον Μακεδονικό αγώνα. Αν μετρήσουμε πόσες εκδηλώσεις, διαλέξεις και βέβαια Συλλαλητήρια αυτή τη χρονιά τότε θα ξαφνιαστούμε από την αντίδραση και την αντίσταση του Ελληνικού λαού ενώ κανένας δεν το είχε προβλέψει. Η δράση του διαμόρφωσε απόψεις και γνώμες που ήταν αρχικά ουδέτερες κι ήμασταν μόνο στην αρχή δίχως το κείμενο του Προσυμφώνου. Τώρα όμως μετά το κείμενο και μετά το Δημοψήφισμα στα Σκόπια, ο αγώνας θα γίνει ακόμα πιο έντονος και πιο πρακτικός με άμεσες πολιτικές επιπτώσεις διότι τώρα το Σκοπιανό θα είναι στο προσκήνιο και κανείς δεν θα μπορεί να κρυφτεί πίσω από τις οδηγίες του κόμματος αφού η ευθύνη ειδικά για όσους είναι βουλευτές ή θα είναι βουλευτές θα είναι προσωπική και χωρίς δικαιολογίες πια.

www.lygeros.org
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.