-->

Header Ads

«Σιωπή» από τον ΣΥΡΙΖΑ για το χάος στους καταυλισμούς

Από την Τιτή Ντολαπτσή

Μεγάλη απόσταση χωρίζει την αντίληψη της κυβέρνησης από τις απάνθρωπες συνθήκες που βιώνουν δεκάδες χιλιάδες πρόσφυγες στη Μόρια και στους άλλους καταυλισμούς, όταν αυτή αρκείται να χαρακτηρίζει την κατάσταση απλά «δύσκολη»!

Αυτό που συμβαίνει σήμερα στους καταυλισμούς είναι όνειδος για ένα ευρωπαϊκό κράτος δικαίου και αξιών. Η πλήρης απαξίωση της ανθρώπινης ζωής για ευάλωτες ομάδες, ηλικιωμένους, γυναίκες και παιδιά.

Oπως είναι ευρέως γνωστό, τεράστια ευρωπαϊκά κονδύλια έχουν διατεθεί για τη φιλοξενία και την περίθαλψη αυτών των ανθρώπων, με το σύνολό τους να αγγίζει τα 1,6 δισ., προκειμένου αυτοί να ζουν σε κανονικές-ανθρώπινες συνθήκες.

Όλοι θυμόμαστε την πολιτική σπέκουλα του ΣΥΡΙΖΑ, προτού ανέλθει στην εξουσία, που στηρίχτηκε στην ευαισθησία των Ελλήνων για το δράμα των προσφύγων, οι οποίοι σήμερα βρίσκονται να βιώνουν τις πλέον απάνθρωπες καταστάσεις στους καταυλισμούς τους, όπως όλο και περισσότερες διεθνείς οργανώσεις με εκθέσεις τους επισημαίνουν.

Όλοι θυμόμαστε τους χαρακτηρισμούς του πρώτου καταυλισμού της Αμυγδαλέζας και τις συχνές διαμαρτυρίες των νεολαίων του κόμματος σε συνεργασία με κοινωνικά ευαίσθητους «ακτιβιστές» για τις συνθήκες κράτησης των παράνομων μεταναστών. Σήμερα οι ίδιοι άνθρωποι σιωπούν εκκωφαντικά απέναντι σε όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας και αναφέρονται για τη Μόρια αλλά και για άλλους καταυλισμούς.

Όλα αυτά γιατί; Για να εξυπηρετηθούν και να βολευτούν «ημέτεροι» με παχυλά συμβόλαια και προμήθειες; Γιατί δυστυχώς εκεί παίζεται το παιχνίδι.

Η σημερινή κυβέρνηση με τη γνωστή διαπραγματευτική ανικανότητα που τη διακρίνει κατάφερε να οδηγήσει την Ελλάδα να γίνει χώρα εγκλωβισμού χιλιάδων ψυχών που είδαν ως λύση για την επιβίωσή τους τη φυγή προς την Ευρώπη.

Με τεράστιες συνέπειες για τις τοπικές κοινωνίες των νησιών που υφίστανται το δυσβάστακτο βάρος της ανεπαρκούς πολιτικής του κ. Τσίπρα στο Προσφυγικό, καθώς και τη συνεχιζόμενη παγκόσμια δυσφήμηση της χώρας που υποσκάπτει άμεσα τις προσπάθειες για ανάκαμψη του τουρισμού και της οικονομίας, την ώρα που η χώρα πασχίζει να κερδίσει ξανά την αξιοπρέπειά της.

Ωστόσο, όσο στοργική και αν είναι η αμεριμνησία για κάποιους, να γνωρίζουν ότι σύντομα θα κληθούν να λογοδοτήσουν και να σταθούν ενώπιον των μεγάλων ευθυνών και παραλείψεών τους στο θέμα του Προσφυγικού. Και αυτή η ώρα, σύντροφοι, κοντοζυγώνει!

Δημοκρατία

Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.