-->

Header Ads

Οι εικονοκλάστες του Ελληνισμού

Ν. Λυγερός

Στο πλαίσιο του σκοπιανού πολλοί πιστεύουν ότι υπάρχει μία αντιπαράθεση μεταξύ λαών. Στην προκειμένη περίπτωση έχουμε κάτι το διαφορετικό, δεν έχουμε μία αντιπαράθεση πάνω σε ένα θέμα ιστορικό αντιθέτως έχουμε άτομα που δεν πιστεύουν στην ιστορία και από τις δύο πλευρές και θεωρούν ότι μπορούν να λύσουν τα προβλήματα με μία γεωγραφική προσέγγιση σε ένα πολιτικό πλαίσιο. Πιο βαθιά ανακαλύπτουμε ότι πρόκειται για εικονοκλάστες του Ελληνισμού, οι οποίοι θεωρούν ότι αυτή η οντότητα επειδή σχετίζεται με τον Χρόνο και την ιστορία είναι επικίνδυνη για την ιδεολογία τους αφού προβλέπει την ύπαρξη Ηρώων και θυσιών.
Οι εικονοκλάστες του Ελληνισμού είναι μία ιδεολογία η οποία έχει ως στόχο να αφοπλίσει πρώτον τον Ελληνισμό και στη συνέχεια να τον αφανίσει από μία περιοχή, έτσι ώστε να επιβάλει την βάρβαρη θρησκεία της, η οποία δεν είναι τίποτα άλλο από τη συντήρηση του παρόντος χωρίς να υπάρχει πλαίσιο για το παρελθόν και το μέλλον, επειδή το μόνο που έχει σημασία είναι η κυριαρχία της ιδεολογίας. Η εικονομαχία ήταν το χειρότερο πλήγμα που έχει υποστεί η πίστη μας και όμως τα κατάφεραμε. Και τώρα ζούμε κάτι το ανάλογο το οποίο είναι ένα πλήγμα εναντίον του Ελληνισμού αλλά θα είμαστε εδώ ακόμα και μετά.


Η Ελλάδα δεν είναι μόνο χώρος

Ν. Λυγερός

Η Ελλάδα δεν είναι μόνο μία χώρα κατοίκων. Στην Ελλάδα υπάρχει ένας λαός που έχει βαθύ παρελθόν και δεν λειτουργεί με την έννοια της γεωγραφίας αλλά και της ιστορίας. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι μιλούμε για πατρίδα και μιλάμε για πάτρια εδάφη και όχι για χώρο και χώρα. Όσοι έχουν μία προσέγγιση που δεν χρησιμοποιεί την έννοια της ιστορίας, επειδή λειτουργούν μόνο και μόνο γεωγραφικά, έχουν την εντύπωση ότι ο χώρος χωρίς Χρόνο υπάρχει για να καθορίσει έναν πληθυσμό. Μόνο που αυτό ισχύει αν αυτός δεν έχει μνήμη. Η Ελλάδα δεν είναι μόνο ο χώρος διότι είναι Χρόνος του Ελληνισμού, ο πυρήνας της Ελλάδας είναι ο Ελληνισμός και αυτός δεν λειτουργεί στο πλαίσιο του χώρου και της γεωγραφίας αλλά στο πλαίσιο του Χρόνου και της ιστορίας. Όσοι λοιπόν βλέπουν τους Έλληνες απλώς ως κατοίκους μιας χώρας και ψηφοφόρους ενός κόμματος, δεν κάνουν μόνο ένα λάθος στρατηγικό. Εκφυλίζουν την έννοια του Ελληνισμού διότι επί της ουσίας δεν ανέχονται την ύπαρξη της ιστορίας.Άλλο εξουσία, άλλο ηγεσία

Ν. Λυγερός

Δεν έχουν ηγεσία αλλά μόνο εξουσία επειδή δεν πιστεύουν στον άνθρωπο αλλά μόνο στη συλλογικότητα. Το πρόβλημα είναι ότι αυτή δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις χωρίς ηγεσία και αυτή η εξουσία είναι μία εκφυλισμένη μορφή ενός κόμματος που δεν μπορεί να αποτελέσει μία κυβέρνηση διότι ποτέ δεν έμαθε να ασχολείται με τους άλλους. Όταν ένα σύστημα δεν πιστεύει στην ιστορία αλλά μόνο στην ιδεολογία δεν μπορεί να ενσωματώσει τα γεγονότα που προέρχονται από θυσίες και πράξεις ηρωισμού διότι αυτά υπάγονται σε ανθρώπινες πρωτοβουλίες οι οποίες είναι ελεύθερες και ανεξάρτητες από συστημικές προσεγγίσεις. Ο εκφυλισμός της πράξης που περιορίζει την κίνηση δεν αποτελεί αλλαγή φάσης και κατά συνέπεια μία εξουσία χωρίς ηγεσία θέλει μόνο να συντηρήσει τον εαυτό της, να τον προφυλάξει από τις αλλαγές και οδηγείται σιγά-σιγά στην εξόντωση όλων αυτών που θεωρεί ότι είναι εχθροί της. Αυτό σημαίνει ότι έχουμε πια ένα σύστημα χωρίς εξέλιξη το οποίο μετατρέπεται σε θρησκεία χωρίς πίστη διότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα στην Ανθρωπότητα.


Μη σοβαρό κράτος

Ν. Λυγερός

Λόγω του σκοπιανού ακούμε πολύ συχνά μία αντιπαράθεση μεταξύ της έννοιας του κράτους και του κρατιδίου. Προσπαθούν μερικοί να μας εξηγήσουν ότι επειδή πρόκειται για ένα κρατίδιο δεν έχει μεγάλη σημασία το τι γίνεται. Στην πραγματικότητα πρέπει να σκεφτούμε ότι η σοβαρότητα ενός κράτους δεν προέρχεται από το μέγεθός του αλλά από την αντίληψή του. Ένα πολύ όμορφο παράδειγμα αποτελεί η Τουρκία που είναι ένα κράτος το οποίο προσποιείται ότι είναι σοβαρό λέγοντας ότι έχει μία κρατική οντότητα εδώ και δεκαετίες. Όμως η Τουρκία δεν λέει την αλήθεια όσο αφορά την χρονολογία γέννησής της. Παντού, σε όλους διατυμπανίζει ότι γεννήθηκε με τη Συνθήκη της Λωζάνης το 1923. Στην πραγματικότητα ξεχνά ότι όσοι θυμούνται έχουν πρόσβαση και στη συνθήκη Σεβρών, όπου η Τουρκία υπογράφει ως Τουρκία και όχι ως οθωμανική αυτοκρατορία . Όταν λοιπόν ένα κράτος προσπαθεί να αλλάξει τη χρονολογία του πόσο σοβαρό μπορεί να είναι σε σχέση με τα άλλα τα οποία έχουν ένα βαθύ παρελθόν, λειτουργούν με την ιστορία και δεν περιορίζονται σε γεωγραφικές έννοιες για να προσδιορίσουν τον εαυτό τους.

lygeros.org
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.