-->

Header Ads

Καμία παραχώρηση

Οι Σκοπιανοί με την αποχή από το δημοψήφισμα έδειξαν τον αλυτρωτισμό τους

Από τον Παναγιώτη Κωστόπουλο

Στο δημοψήφισμα των Σκοπίων φάνηκε ξεκάθαρα σε ποιους ήθελε η κυβέρνηση των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ να παραχωρήσει γην και ύδωρ για το θέμα της Μακεδονίας μας. Οι Σκοπιανοί με την αποχή τους απέδειξαν ότι γυρίζουν την πλάτη στην προοπτική εισόδου τους στην Ε.Ε. και στο ΝΑΤΟ, και πως αυτή η συμφωνία -η οποία, αν και αποτελούσε αυτοκτονία για την Ελλάδα και ανέλπιστο δώρο γι’ αυτούς- δεν καλύπτει τις απίθανες αλυτρωτικές βλέψεις τους.
Αυτό επιβεβαιώνει για άλλη μια φορά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι έτοιμος να υποχωρήσει σε κάθε είδος επιθετικού εθνικισμού, ενώ, αντιθέτως, στρέφεται φανατικά εναντίον του ελληνικού λαού, όπως εκφράστηκε με τα συλλαλητήρια και την αντίδραση στην κατάπτυστη Συμφωνία των Πρεσπών, που έχει συγκεκριμένα χαρακτηριστικά πατριωτισμού και όχι σοβινισμού, όπως θέλουν να τον παρουσιάσουν.

Έτσι, κατά καιρούς, η κυβέρνηση συζητά για πιθανές παραχωρήσεις με κάθε γείτονα: με το θνησιγενές κράτος των Σκοπίων, που επιθυμεί να εδραιώσει την ύπαρξή του ως κλεμμένο κομμάτι της ιστορίας της πατρίδας μας, με την Τουρκία, στην οποία ένας ημιπαράφρων κυβερνά σε καθεστώς τρόμου ανελεύθερους πολίτες και, όποτε θελήσει, στρέφει απειλές εναντίον μας, με το αλβανικό κράτος, που συμπεριφέρεται προκλητικά στην αναγνωρισμένη εθνική ελληνική μειονότητα και αναδεικνύει μεγαλοϊδεατισμούς, διατεθειμένο να ανάψει το φιτίλι στην μπαρουταποθήκη των Βαλκανίων.

Οι κυβερνητικοί υποστηρίζουν ως φιλειρηνική στάση τις συνεχόμενες υποχωρήσεις, σαν να μην έχουν καταλάβει με ποιους γειτνιάζουμε.
Όπως είναι κατανοητό, δυστυχώς, η χώρα μας είναι αναγκασμένη, βάσει της γεωστρατηγικής θέσης της, η οποία αποτελεί παράλληλα ευλογία και κατάρα, να ασκεί μια στιβαρή εξωτερική πολιτική, η οποία δεν θα αλλάζει με την αλλαγή κυβέρνησης, να διαθέτει ένα ισχυρό κράτος με αποτρεπτικούς μηχανισμούς και με ισχυρές συμμαχίες. Είναι υποχρεωμένη να περάσει το μήνυμα σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι δεν είμαστε άθυρμα στα χέρια κανενός.

Δυστυχώς, ο Τσίπρας μάς έχει διδάξει ότι τα δημοψηφίσματα μπορεί να ερμηνευτούν κατά το δοκούν, να μην υπολογίζουν οι κυβερνήσεις τη λαϊκή βούληση ή ακόμα και να μεταβάλουν το αποτέλεσμα κατά το συμφέρον τους και κατά τις επιταγές των ξένων αφεντικών.
Εμείς θα επιμείνουμε να υποστηρίζουμε, όπως προκύπτει και από τα παραπάνω, ότι είναι αρκετή η αδιάλλακτη στάση των Σκοπιανών στο δημοψήφισμα για να σταματήσει πάραυτα από την ελληνική κυβέρνηση κάθε σκέψη οποιασδήποτε παραχώρησης στη χώρα όπου κάνουν κουμάντο οι απόγονοι των σνοφιτών και οι πολεμοχαρείς του VMRO.

Δημοκρατία
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.