-->

Header Ads

Κώστα, έμαθες τα νέα;Στη φυλακή(!!!) ο Γιάννος και η σύζυγός του μετά τις απολογίες τους 
Στη φάκα άλλος ένας άνθρωπος του Σημίτη (που... δεν πήρε χαμπάρι τις μίζες) 


Δεν κατάφεραν τελικά να πείσουν τους εισαγγελείς το «χαϊδεμένο παιδί» του Σημίτη και η σύζυγός του για τις μίζες και τα τρελά λεφτά στις ελβετικές τράπεζες

Ο κύβος ερρίφθη! Ο Γιάννος Παπαντωνίου και η σύζυγός του Σταυρούλα Κουράκου οδηγούνται στη φυλακή για μίζα 2.800.000 ελβετικών φράγκων, που αφορά τα εξοπλιστικά προγράμματα. Λίγο μετά τις 11 χθες το βράδυ ανακριτές και εισαγγελέας αποφάσισαν την προφυλάκιση του πρώην υπουργού και της συζύγου του μετά τις μαραθώνιες απολογίες τους.

Το ζεύγος Παπαντωνίου βγήκε από τα γραφεία των ανακριτών Διαφθοράς φορώντας χειροπέδες. «Η εργαλειοποίηση της ελληνικής Δικαιοσύνης θέτει σε κίνδυνο την ίδια μας τη δημοκρατία. Το δόγμα Πολάκη εφαρμόζεται γενικά» δήλωσε ο Γιάννος Παπαντωνίου λίγο πριν μπει στην κλούβα της Αστυνομίας.

Για 16 ώρες ο πρώην υπουργός έδωσε μάχη για να πείσει τους ανακριτές Διαφθοράς ότι δεν ήταν αυτός ο τελικός αποδέκτης του μαύρου χρήματος που φέρεται ότι διακινήθηκε με πλειάδα τραπεζικών λογαριασμών και offshore εταιριών, για να προωθήσει την υπογραφή της σύμβασης εκσυγχρονισμού των έξι φρεγατών τύπου S του Πολεμικού Ναυτικού στη γαλλική εταιρία Thales το 2003, καθώς και εκείνη που αφορούσε τα αντισταθμιστικά ωφελήματα που απέρρεαν από αυτήν.

Δεύτερος μετά τον Ακη|

Είναι ο δεύτερος υπουργός του ΠΑΣΟΚ, μετά τον Ακη Τσοχατζόπουλο, που παίρνει την άγουσα για τον Κορυδαλλό κατηγορούμενος για τα εξοπλιστικά προγράμματα. Είναι ακόμη ένας άνθρωπος του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, που θα βρεθεί πίσω από τα σίδερα της φυλακής. Ανακριτές και εισαγγελέας δεν πείστηκαν από τους ισχυρισμούς του πρώην υπουργού ότι οι τραπεζικές κινήσεις που καταγράφονται στο βαρύτατο κατηγορητήριο ήταν... αθώες και τον έκριναν ομόφωνα προσωρινά κρατούμενο. Η απολογία του Γιάννου Παπαντωνίου ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Δευτέρας και έπειτα από 12 ώρες διεκόπη λόγω κόπωσης, ενώ συνεχίστηκε χθες για ακόμη τέσσερις ώρες. Οι ερωτήσεις των ανακριτών ήταν δεκάδες και επίμονες, καθώς κλήθηκε να εξηγήσει τις δαιδαλώδεις διαδρομές του «βρόμικου χρήματος» αλλά και τα στοιχεία που συμπεριλαμβάνονται στην ογκωδέστατη δικογραφία.

Ο κατηγορούμενος επιχείρησε να αποδομήσει το κατηγορητήριο, ισχυριζόμενος ότι οι τραπεζικές κινήσεις που καταγράφονται στις σελίδες του ήταν... αθώες. Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η γαλλική εταιρία έβαζε χρήματα σε τραπεζικό λογαριασμό που διατηρούσε στη Γενεύη εταιρία συμφερόντων του εκπροσώπου της Thales στην Ελλάδα. Τα χρήματα φέρεται ότι μεταφέρονταν σε εξωχώριες του εκπροσώπου στην Κύπρο και στη συνέχεια γίνονταν αναλήψεις τμηματικά. Αμέσως μετά τα επίμαχα ποσά εμφανίζονται να κατατίθενται σε τραπεζικούς λογαριασμούς φιλικού προσώπου του πρώην υπουργού -και συγκατηγορουμένου του-, ο οποίος ανέλαβε να τα νομιμοποιήσει μέσω του τραπεζικού συστήματος. Ο εκπρόσωπος της γαλλικής εταιρίας δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή για να δώσει τη δική του εκδοχή για την υπόθεση, ενώ πληροφορίες αναφέρουν ότι επιχειρηματίας, φίλος του πρώην υπουργού, που σύμφωνα με τις ανακριτικές Αρχές βοήθησε στην «εξαγωγή» των χρημάτων στο εξωτερικό, απολογήθηκε πριν από λίγες ημέρες και αφέθηκε ελεύθερος με χρηματική εγγύηση ύψους 500.000 ευρώ, καθώς και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα.

Στη μαραθώνια απολογία του ο Γιάννος Παπαντωνίου φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως δεν είχε οποιαδήποτε σχέση με τον εκπρόσωπο της Thales στην Ελλάδα, κάνοντας λόγο για δόλιες συρραφές και επιμένοντας ότι οι αναλήψεις που γίνονται από τον εκπρόσωπο δεν ταυτίζονται χρονικά με τις αντίστοιχες καταθέσεις του φιλικού του προσώπου.

Η ζημιά για το Δημόσιο

Σύμφωνα με την κατηγορία, η επίμαχη σύμβαση ζημίωσε το Ελληνικό Δημόσιο με 400.000.000 ευρώ. Επιπλέον, στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης βρίσκεται και ποσό ύψους 2.242.229 ελβετικών φράγκων, οι αποδέκτες του οποίου εξακολουθούν να παραμένουν άγνωστοι.

Για το συγκεκριμένο ποσό έχουν υποβληθεί αιτήματα δικαστικής συνδρομής σε Ελβετία, Βέλγιο, Ολλανδία και Αμερική. Παράλληλα και έχει ζητηθεί από τη Βουλή η άδεια για την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του κ. Παπαντωνίου για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας. Η ολοκλήρωση της απολογίας του Γιάννου Παπαντωνίου σήμανε την έναρξη των εξηγήσεων της συζύγου του Σταυρούλας Κουράκου, η οποία πέρασε το κατώφλι των ανακριτών Διαφθοράς Ηλιάνας Ζαμανίκα και Γιώργου Ευαγγέλου λίγο μετά τη 1 το μεσημέρι και επίσης δέχθηκε βροχή ερωτήσεων για την υπόθεση του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, κατά τη διάρκεια της πεντάωρης απολογίας της η σύζυγος του Γιάννου Παπαντωνίου αρνήθηκε κατηγορηματικά την εμπλοκή της σε οποιαδήποτε αξιόποινη πράξη. Η κυρία Κουράκου φέρεται ότι ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχει κάποια ύποπτη ροή χρήματος που να κατέληξε στους λογαριασμούς τους δικούς της και του συζύγου της.

Την ίδια ώρα, ο Γιάννος Παπαντωνίου παρέμενε έξω από το γραφείο των ανακριτών, διαβάζοντας τη δική του πολυσέλιδη απολογία, προκειμένου να την υπογράψει. Λίγο πριν από τις 8 χθες το βράδυ το ζεύγος Παπαντωνίου κλήθηκε να απαντήσει ενώπιον της εισαγγελέως σε διευκρινιστικές ερωτήσεις σχετικά με την κατηγορία.

Ο ρόλος της Τουλουπάκη

Η αρχή του τέλους για το ζεύγος Παπαντωνίου σήμανε όταν αποχώρησε από τη θέση της εισαγγελέως Διαφθοράς η Ελένη Ράικου και ανέλαβε στη θέση της η Ελένη Τουλουπάκη. Λέγεται μάλιστα ότι από τις πρώτες μέρες της θητείας της διαπίστωσε χάος γύρω από την υπόθεση του Γιάννου, ελλείψεις στοιχείων και χαμένους φακέλους. Με κόπο έβαλε σιγά σιγά την υπόθεση και πάλι σε σειρά και με συντονισμένες ενέργειες εξασφάλισε ντοκουμέντα από το εξωτερικό. Κάπως έτσι φτάσαμε στη χθεσινή προφυλακιση. 

Η αντίδραση Πολάκη και η εκτεθειμένη Ξαφά

«ΜΟΥΡΜΟΥ ΚΙ ΑΧΝΙΑ ΑΠΟΨΕ... Είμαι καλό παιδί...» ήταν η ανάρτηση του Παύλου Πολάκη στο facebook αμέσως μόλις μεταδόθηκε η είδηση της προφυλάκισης του Γιάννου Παπαντωνίου και της συζύγου του για τις μίζες στα εξοπλιστικά.

Ο κ. Πολάκης είχε βρεθεί στη δίνη του κυκλώνα από την αντιπολίτευση για τις δηλώσεις του για φυλακίσεις πολιτικών που εμπλέκονται σε σκάνδαλα. Μάλιστα χθες το πρωί η Φώφη Γεννηματά είχε σταθεί σ' αυτές τις δηλώσεις του κ. Πολάκη όταν ρωτήθηκε για την υπόθεση του Γιάννου Παπαντωνίου και ανέφερε σχεδόν υπερασπιζόμενη τον πρώην υπουργό του ΠΑΣΟΚ ότι «έχουμε εμπιστοσύνη στην ελληνική Δικαιοσύνη και πιστεύουμε ότι οι λειτουργοί της δεν θα λάβουν υπόψη τους τα μηνύματα των υπουργών αυτής της κυβέρνησης που λένε ότι για να κερδίσουν εκλογές πρέπει να βάλουν κάποιον φυλακή».

Η είδηση της προφυλάκισης βρήκε τη Μιράντα Ξαφά, η οποία προ ημερών είχε πλέξει το εγκώμιο του «συγγραφέα» Γιάννου Παπαντωνίου, στα τηλεοπτικά πλατό της ΕΡΤ να υπερασπίζεται την περικοπή των συντάξεων ως «διαρθρωτικό μέτρο».

Δημοκρατία

Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.