ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Sic transit gloria mundi


Ο τίτλος εγράφη στα (τόσο αντιπαθή για τον Γαβρόγλου) λατινικά και σημαίνει «έτσι παρέρχεται η δόξα του κόσμου»


Δεν ήταν λίγοι αυτοί που το 2015 καταδέχτηκαν να πάνε έως τις κάλπες για να συνεισφέρουν στην καταστροφή του έθνους ψηφίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ. Αυτό το κόμμα κατά δήλωσή του είναι της «Αριστεράς και της προόδου», αλλά απεδείχθη ότι ανήκει στη συνομοταξία του ειδικού τέλους στις σακούλες των σούπερ μάρκετ.

Η επιλογή δεν έγινε στα κουτουρού. Πρώτα και κύρια, το συριζιάνικο κουκί ερρίφθη για να διευκολυνθεί ο Αλέξης να καταργήσει τον ΕΝΦΙΑ (η ανιδιοτέλεια της ψήφου εμφανίζεται στην επόμενη στάση του τρόλεϊ). Υστερα, αφού ο βιρτουόζος της αγγλικής θα καταργούσε τον απεχθή, επονείδιστο και κακορίζικο ΕΝΦΙΑ, θα ζητούσε πολεμικές αποζημιώσεις από τους Γερμανούς και θα ελευθέρωνε τη χώρα από την κατοχή των πιστωτών.

Αντ’ αυτών, οι κορυβαντιώντες (ένεκα ενθουσιασμού με τα λαχούρια του Βαρουφάκη) εκλογείς έλαβαν ωραιότατα λουκέτα που τοποθετήθηκαν στις τράπεζες, οι οποίες έκλεισαν για να ξανανοίξουν με κάπιταλ κοντρόλ. Επίσης, είδαν και ωραιότατες φωτό και πλάνα με σχεδόν ολόκληρο το υπουργικό συμβούλιο να κοντεύει να πάθει λουμπάγκο από τις υποκλίσεις στη Μέρκελ, όποτε… τρακάριζαν τη μαντάμα καγκελάριο στα ευρωπαϊκά και τα διεθνή fora.

Πήραν και κάτι άλλο οι ψηφοφόροι, αλλά δεν τους άρεσε: γενναιότατες αυξήσεις στους φόρους! Ο ΟΟΣΑ, που δεν αποκλείεται να ελέγχεται από τη Μαύρη Διεθνή της υπογείου και αενάως συνωμοτούσας Δεξιάς, απεφάνθη με έκθεσή του ότι στην Ελλάδα τις σωτήριες αριστερές χρονιές 2015 και 2016 καταγράφηκε η μεγαλύτερη αύξηση φόρων ως ποσοστό του ΑΕΠ - σχεδόν κατά 3 ποσοστιαίες μονάδες. Αυτό δεν ήταν αποτέλεσμα του ακήρυχτου πολέμου που διεξάγει ο καπιταλισμός εναντίον του Καρανίκα, αλλά των φόρων που επιβλήθηκαν σε εισοδήματα και κατανάλωση.

Τώρα που η μέθη των υποσχέσεων εξατμίστηκε στη φωτιά της ανέχειας, διαβάσαμε στη «δημοκρατία» ότι σε μια έρευνα της ΓΣΕΕ προέκυψε ότι το 89% των Ελλήνων πιστεύει ότι η λιτότητα θα συνεχιστεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι η έρευνα διεξήχθη από τις 28 έως τις 30 Αυγούστου, μετά την τόσο διαφημισμένη «έξοδο από τα Μνημόνια».

Sic transit gloria mundi.

Παναγιώτης Λιάκος
Δημοκρατία


Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια