ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Ο Άρειος Πάγος είπε «ναι» στην έκδοση του Mr Bitcoin στη Ρωσία

“Πράσινο φως” για την έκδοση του Αλεξάντερ Βίνικ γνωστού και ως Μr Bitcoin στη Ρωσία άναψε ο Αρειος Πάγος επικυρώνοντας την απόφαση του συμβουλίου Εφετών Θεσσαλονίκης.
Το ζήτημα στο εξής είναι σε ποια χώρα θα εκδοθεί ο Βίνικ δεδομένου ότι εκζητείται από τις ΗΠΑ και την Ρωσία, ενώ εκκρεμεί και αντίστοιχο αίτημα από τις γαλλικές αρχές. Διευκρινίζεται, ότι τον τελικό λόγο έχει σύμφωνα με την νομοθεσία ο υπουργός Δικαιοσύνης, ο οποίος θα αποφανθεί εάν θα εκδοθεί ή όχι στην Ρωσία και στην περίπτωση που ταχθεί υπέρ της έκδοσης σου σε ποία χώρα θα εκδοθεί.

Ο Mr Bitcoin, ο οποίος εκζητείται από την Ρωσία για το αδίκημα της απάτης μέσω ηλεκτρονικού υπολογιστή, δήλωσε ενώπιον του συμβουλίου του Αρείου Πάγου ότι επιθυμεί την έκδοσή του στην Ρωσία και πως ό,τι έχει να πει θα το αναφέρει ενώπιον της Ρωσικής Δικαιοσύνης.

Ο 'Αρειος Πάγος, με προηγούμενη απόφαση του, τάχθηκε υπέρ της έκδοσης του στις αμερικανικές δικαστικές αρχές οι οποίες τον εκζητούν, ενώ στις 19 Σεπτεμβρίου θα συζητηθεί στον 'Αρειο Πάγο και το αίτημα των γαλλικών αρχών.

Ο συνήγορος του Βίνικ Ηλίας Σπυρλιάδης, δήλωσε ότι «με την σημερινή απόφαση του Αρείου Πάγου ο υπουργός Δικαιοσύνης έχει μία δυνατότητα παραπάνω να χρησιμοποιήσει, ώστε να αποφασίσει την έκδοση του Βίνικ στην Ρωσία, η οποία άλλωστε είναι και η χώρα καταγωγής του».

Εύα Καραμανώλη
Euro2day

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια