ΤΡΟΧΑΔΗΝ

6/recent/ticker-posts

Header Ads Widget

Κινδυνεύουμε από σεισμούς λόγω γεωτρήσεων για φυσικό αέριο;

Αντώνιος Φώσκολος

Μετά από την απάντησή μου στους οικολόγους πράσινους στο θέμα της υποτιθέμενης ρύπανσης του θαλάσσιου περιβάλλοντος από το φυσικό αέριο, ανέκυψε το θέμα της αλληλεπίδρασης των σεισμών στην εκμετάλλευση των κοιτασμάτων βιογενούς φυσικού αερίου, που υπάρχουν δυτικά και νοτιοδυτικά της Κρήτης και αντίστροφα η δημιουργία σεισμών από την εκμετάλλευση των υδρογονανθράκων. Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα ο καθηγητής Άκης Τσελέντης που είναι και πρόεδρος του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών για να μειώσει την αξία της περιβαλλοντικής μελέτης που έκανε η Ελληνικής Διαχειριστικής Εταιρείας Υδρογονανθράκων (ΕΔΕΥ).
Η απάντησή μου στο θέμα της υποτιθέμενης αστοχίας σε μια πλατφόρμα εκμετάλλευσης φυσικού αερίου από ένα σεισμό δόθηκε σε προηγούμενο μου άρθρο που δημοσιεύτηκε στο SLPress.gr. Η περιβαλλοντική ζημιά, αν ποτέ γίνει, διότι μέχρι σήμερα δεν έχει συμβεί σε κανένα μέρος του κόσμου όπου γίνονται υπεράκτιες εκμεταλλεύσεις σε συγκλίνουσες λιθοσφαιρικές πλάκες, θα είναι μηδενική.

Και ο λόγος είναι ότι το φυσικό αέριο, όπως όλα τα αέρια, δεν διαλύονται στο νερό. Άρα και στην περίπτωση που ένας μετεωρίτης πέσει, που αλλού, στις πλατφόρμες εκμετάλλευσης και παραγωγής φυσικού αερίου στη δυτική και νοτιοδυτική Κρήτη, η περιβαλλοντική ζημιά θα είναι μηδενική.

περισσότερα εδώ

Δημοσίευση σχολίου

0 Σχόλια