-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Ο Τζορτζ Σόρος και η ΜΚΟ των δουλεμπόρων

Ο δισεκατομμυριούχος μαζί με τον γνωστό «φιλάνθρωπο» Φρανκ Γκιούστρα, πίσω από την ERCI και τις βρόμικες μπίζνες στο Αιγαίο

Σκοτεινούς υποστηρικτές «διαθέτει» η ΜΚΟ ERCI, 30 μέλη της οποίας ταυτοποιήθηκαν τις προηγούμενες ημέρες για την εμπλοκή τους σε οργανωμένο εγκληματικό δίκτυο που δρούσε τουλάχιστον από τα τέλη του 2015 στη Μυτιλήνη, με στόχο τη διευκόλυνση παράνομης εισόδου μεταναστών στην Ελλάδα. Τα ίχνη των υποστηρικτών οδηγούν, όπως αποκαλύπτει σήμερα η «δημοκρατία», για άλλη μία φορά στον δισεκατομμυριούχο Τζορτζ Σόρος, ο οποίος φαίνεται ότι βρίσκεται πίσω από πολλά... επικίνδυνα σχέδια σε κάθε γωνιά του πλανήτη, τα οποία φυσικά εξυπηρετούν τα οικονομικά συμφέροντά του.

Τα σχέδια αυτά απλώνονται και στη χώρα μας. Συγκεκριμένα, βασικός υποστηρικτής της MKO ERCI είναι το ίδρυμα Radcliffe Foundation, ιδρυτής του οποίου είναι ο Φρανκ Γκιούστρα, Καναδός επιχειρηματίας που αναφέρεται συχνά και ως φιλάνθρωπος, ο οποίος επισκέφτηκε τη Λέσβο το καλοκαίρι του 2016, για να συναντήσει μετανάστες και πρόσφυγες.

Ομως ο Γκιούστρα, μεταξύ άλλων, είναι και στενός συνεργάτης του Τζορτζ Σόρος, καθώς μαζί συμμετέχουν στο διεθνές think tank International Crisis Group, στόχος του οποίου θεωρητικά είναι η αποτροπή και η επίλυση των πολεμικών συρράξεων. Φαίνεται ότι το συγκεκριμένο think tank είναι ιδιαιτέρως σημαντικό για τον Σόρος, αφού στο διοικητικό συμβούλιο έχει συμπεριλάβει και τον γιο του Αλεξάντερ Σόρος, ενώ από την άλλη και ο Φρανκ Γκιούστρα τονίζει σε συνεντεύξεις και σάιτ την ενεργή συμμετοχή που έχει σε αυτό.

Η δράση της συγκεκριμένης ΜΚΟ, καθώς και δεκάδων άλλων που «ξεφύτρωσαν» σαν τα μανιτάρια το καλοκαίρι του 2015 στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, γεννά πολλά ερωτήματα για τον πραγματικό ρόλο τους, που πάντως ακόμα δεν έχουν απαντηθεί. Μάλιστα, πέρυσι τον Αύγουστο ο ανεξάρτητος βουλευτής Αχαΐας Νίκος Νικολόπουλος είχε καταθέσει ερώτηση στη Βουλή σχετικά με τις περίεργες δράσεις της ΜΚΟ ERCI, ζητώντας να μάθει αν ευσταθούν καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες ο ιδιοκτήτης της είναι και ιδιοκτήτης της εταιρίας ένοπλων μισθοφόρων Aspida, που συνοδεύουν πλοία στη Σομαλία, στην Ερυθρά Θάλασσα, στον Ινδικό Ωκεανό και αλλού!

Η Aspida Maritime Security ιδρύθηκε το 2010, για να παρέχει αρχικά άοπλη συνοδεία πλοίων και μέσα σε λίγο χρονικό διάστημα, όπως εξάλλου υπερηφανεύονται τα στελέχη της: «Αποκτήσαμε το οπλοστάσιό μας και ξεκινήσαμε να κάνουμε ένοπλες συνοδείες».

Όλη η αλήθεια για τις συλλήψεις στη Μυτιλήνη

Τον σκοτεινό ρόλο των ανεξέλεγκτων ΜΚΟ, που με τον μανδύα της φιλανθρωπίας βρήκαν πρόσφορο έδαφος στη διάρκεια της προσφυγικής κρίσης για να βγάλουν μαύρο χρήμα, επαναφέρει στο προσκήνιο το σκάνδαλο με το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών που εξαρθρώθηκε στη Μυτιλήνη. Σύμφωνα με την Αστυνομία, το κύκλωμα δρούσε πίσω από τη βιτρίνα της ΜΚΟ ERCI, η οποία είχε αναπτύξει δήθεν ανθρωπιστική δράση.

Η υπόθεση διαθέτει στοιχεία κατασκοπευτικού θρίλερ και ξεκινά τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν στελέχη του Λιμενικού Σώματος εντόπισαν κοντά στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης ένα πράσινο τζιπ, στο οποίο επέβαιναν ένας 24χρονος με γερμανική υπηκοότητα και μία 23χρονη με καταγωγή από τη Συρία. Το τζιπ, όπως αποδείχτηκε, ανήκε στη ΜΚΟ ERCI, έφερε ασύρματο αλλά και διπλές πινακίδες, αφού κάτω από αυτές που φαίνονταν υπήρχαν άλλες, οι οποίες μάλιστα είχαν διακριτικά του Ελληνικού Στρατού!

Οι δυο τους οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα, τους απαγγέλθηκαν κατηγορίες για τη χρήση πλαστής πινακίδας και ασυρμάτου και αφέθηκαν ελεύθεροι. Κατόπιν παραγγελίας της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Μυτιλήνης, ακολούθησε έρευνα που έβγαλε λαβράκι. Πριν από λίγες ημέρες ο Γερμανός και η Σύρια, καθώς και ένας Ελληνας, συνελήφθησαν για τη συμμετοχή τους στο κύκλωμα, που αριθμεί συνολικά 30 άτομα, όλα τους μέλη της ΜΚΟ. Απώτερος σκοπός της οργάνωσης ήταν σύμφωνα με την Αστυνομία «η αποκόμιση κέρδους από τη λειτουργία της ως ΜΚΟ, παρά τον μη κερδοσκοπικό χαρακτήρα της, είτε με την αποδοχή δωρεών υλικών αντικειμένων είτε με επιχορηγήσεις ή με την κατάθεση χρηματικών ποσών από ιδιώτες ή συλλογικούς φορείς σε συγκεκριμένο τραπεζικό λογαριασμό και σε ιστότοπο δωρεών (donations)».

Οι εμπλεκόμενοι, κατά το κατηγορητήριο, συμμετείχαν σε κλειστές - κρυπτογραφημένες ομάδες κοινωνικής δικτύωσης και επικοινωνίας και λάμβαναν πληροφορίες και στοιχεία εμπιστευτικού χαρακτήρα για τις προερχόμενες από την Τουρκία προσφυγικές ροές. Ανάλογες πληροφορίες συνέλεγαν μέσω παράνομης παρακολούθησης των επικοινωνιών ελληνικών και ξένων Αρχών (Λιμενικό Σώμα - FRONTEX κ.λπ.) καθώς και μέσω κατόπτευσης του θαλάσσιου χώρου με τη χρήση σύγχρονων μέσων (μονοκιάλια, διόπτρες κ.λπ.).

Όπως δήλωσε ο Χαράλαμπος Πέτσικος, ο συνήγορος του Γερμανού και της Σύριας, οι πελάτες του είναι αθώοι και δεν έχουν καμία σχέση με όσα τους καταλογίζουν οι αστυνομικές Αρχές: «Από τη δικογραφία δεν προκύπτει κάτι ενοχοποιητικό σε βάρος τους. Χαρακτηριστικό για το πόσο άδικη είναι η δίωξη είναι το γεγονός ότι τις ημερομηνίες κατά τις οποίες φέρονται να έχουν τελέσει αξιόποινες πράξεις στην Ελλάδα δεν βρίσκονταν καν στην Ελλάδα. Και αυτό μπορούμε να το αποδείξουμε με έγγραφα τα οποία έχουμε στη διάθεσή μας. Κατά τη γνώμη μου η υπόθεση αυτή δεν είναι καθόλου δεμένη» είπε ο κ. Πέτσικος. Για το περιστατικό που σημειώθηκε τον περασμένο Φεβρουάριο στο αεροδρόμιο της Μυτιλήνης ανέφερε ότι οι πελάτες του «τυχαία έκαναν βράδια τη συγκεκριμένη ημέρα με τζιπ της οργάνωσης, χωρίς να γνωρίζουν αν υπήρχαν άλλες πινακίδες».

Δημοκρατία
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.