-->
ΚΑΥΤΑ ΘΕΜΑΤΑΔιαβάστε τα πολύ ενδιαφέροντα Πατήστε εδώ

Header Ads

Αυτός ήταν και είναι ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Τσίπρας- Μαρτυρία ενός πρώην συνεργαζόμενου με τον ΣΥΡΙΖΑ

Το δικό μου πολιτικό Mea Culpa

Γιώργος Θωμαΐδης

Αν το 2012 ως ψυχίατρος, είχα την πείρα και τη γνώση που έχω τώρα, σχετικά τις ανθρώπινες εμμονές και ιδεοληψίες, δεν θα είχα ποτέ πιστέψει τις υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, ότι θα ακολουθούσε την εθνική γραμμή για το όνομα της ΠΓΔΜ. Ήταν ήδη από τότε εμφανές, ότι ο λεγόμενος "αντι-εθνικισμός", κυμαινόμενος από άρνηση του εθνικού ως ενεργό αδιαφορία, ήταν η μόνη σταθερή συνεκτική δύναμη του a la Αλέξη Συνασπισμού, ο οποίος διοικούσε τον ΣΥΡΙΖΑ. Ωστόσο, συστηματικά παραλλάχθηκε με εθνικά χρώματα, καθώς η Μακεδονία ήταν το 2012 η περιοχή όπου έλαβε κατά μέσο όρο τα χαμηλότερα ποσοστά, όπως -και περισσότερο- θα συμβεί και τώρα.

Με την τωρινή μου πείρα, θα είχα αναγνωρίσει ότι κάτι τόσο βαθιά εμπεδωμένο, θα εκφραζόταν μόλις είχε την ευκαιρία -πόσο μάλλον το συμφέρον- , με ένταση και περιφρόνηση προς τους άλλους. Διότι και άλλοι, ο Σημίτης, ο ΓΑΠ, ο Σαμαράς, ο Κωνστ. Καραμανλής, είχαν πιεστεί για την ΠΓΔΜ, αλλά ήταν ανυποχώρητοι πέραν μιας γεωγραφικής ονομασίας, για "μακεδονικός" στην εθνότητα και στη γλώσσα: Όχι αναγκαία διότι ήταν σκληροτράχηλοι διαπραγματευτές, αλλά διότι είναι αυτονόητο, ότι αλλαγές στην εθνική πολιτική, μπορεί να γίνουν μόνο με ευρεία συναίνεση και όχι σε συνάξεις ενός δυο ατόμων, απουσία της ελληνικής διπλωματίας, η οποία ουδέποτε ενημερώθηκε.

Όσο και εάν ακούγεται αυτοκαταστροφικό, η ιδεοληψία στον άνθρωπο -δεξιό ή αριστερό- είναι ισχυρότερη από την αίσθηση του πραγματικού και δεν θεραπεύεται φυσικά με την απόκτηση εξουσίας. Πόσο μάλλον αν η ιδεοληψία, οδηγεί στην είσοδο βαθιά ανασφαλών ανθρώπων, χωρίς εγγυημένα βασικά επαγγελματικά πιστοποιητικά, που με το ζόρι μιλούν αγγλικά και θα ήταν άεργοι ή άνεργοι σε μια αξιοκρατική αγορά εργασίας, στα σαλόνια των διεθνών ευνοιών και χρηματοδοτήσεων. Και φυσικά, χάριν του παραδειγματισμού του πως μπορεί το σύστημα να εναγκαλισθεί "κακά παιδιά", που δεν έχουν τα αναγκαία ψυχικά αποθέματα για λογικά δομημένη αντίσταση και όχι παρορμητικούς, εντυπωσιακούς σπασμούς. Για αυτό, άλλωστε, ο ΣΥΡΙΖΑ έδειξε από το 2014 ήδη (όταν και παραιτήθηκα) στις περιφερειακές εκλογές, ότι δεν είχε προβλήματα με τον ισχυρό του Πειραιά, για αυτό και όχι λίγα τα τότε καλά λόγια του Κων. Μητσοτάκη, φίλου αρχαίου της οικογένειας του ισχυρού του κάτω λιμανιού.

Mea culpa λοιπόν, επιστημονικά και όχι ιδεοληπτικά όπως "επιβεβαιώνονται" οι φανατικοί της άλλης πλευράς, από τους οποίους οι πιο πολλοί αγνοούν πλήρως το γίγνεσθαι στην κεντρική πολιτική. Με την πρόσκληση, όσο και όπως μπορούμε, να διεκδικήσουμε το ελάχιστο βασικές διευθετήσεις για το όνομα και τη γλώσσα, πριν οι ραδιουργίες Τσίπρα, Καμμένου και μελών του ΚΙΝΑΛ και του Ποταμιού, προχωρήσουν τα σχέδιά τους σχετικά με τη συμφωνία ΠΓΔΜ-ΣΥΡΙΖΑ.

Στη φωτογραφία, απεικονίζεται ο γράφων, με μια τεράστια ελληνική σημαία (2Χ3). Ως νέο μέλος του ΣΥΡΙΖΑ,με προέλευση από το Κέντρο και τα Κινήματα, με την πλευρά του Ενωτικού Κοινωνικού Μετώπου, το οποίο συσπείρωνε ριζοσπάστες πολίτες από το Κέντρο, την Κεντροαριστερά αλλά και την Κεντροδεξιά, οι οποίοι αναζητούσαν μια πολιτική έκφραση πέρα από τα κινήματα, τα οποία είχαν κλείσει τον (τότε) κύκλο της πολιτικής τους εξέλιξης.

Στις συγκεντρώσεις του ΣΥΡΙΖΑ -και ειδικά του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης- δεν υπήρχαν μεγάλες ελληνικές σημαίες, αλλά μόνο μικρές, οι οποίες είχε επιβληθεί να είναι "διακριτικές", αυτές της ΚΟΕ.. Αποφασίσαμε λοιπόν κάποιοι στο ΕΚΜ, με δική μου πρωτοβουλία, να τονίσουμε την εθνική στροφή που με πολύ κόπο είχε περάσει το ΕΚΜ στον ΣΥΡΙΖΑ, ως απόλυτη προϋπόθεση συνεργασίας.Ήταν τόσο παράξενο αυτό για τα παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, που αρχικά -όπως μας είπαν κατόπιν αστεϊζόμενοι- μιλούσαν στα κινητά για να δουν αν αυτοί με τις δυο τεράστιες σημαίες ήταν ... χρυσαυγίτες (έχω πολύ κοντά μαλλιά, ως γνωστόν). Όταν η συγκέντρωση έληξε (και οι σημαίες είχαν το αποτέλεσμά τους), στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, μια από τις γραμματείς μου είπε: "Αυτό" (τη σημαία), "μην την αφήσεις εδώ. διότι δεν θα αρέσει και πολύ". Λίγους μήνες μετά τις δεύτερες εκλογές, έμαθα ότι, σε συνεργασία Αθήνας- Θεσσαλονίκης, είχα χαρακτηρισθεί και προγραφεί ως εθνικιστής, αντίθετα επιπλέουν μια χαρά όσες και όσοι χαρακτήριζαν την ΠΓΔΜ ως "Μακεδονία".
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.

Από το Blogger.