-->

Header Ads

Βιομηχανία διώξεων: Μετά τον Λαφαζάνη, έχουμε άλλους τέσσερις αγωνιστές σε απολογία

Σε βιομηχανία διώξεων εξελίσσεται η κατάπτυστη κυβερνητική επιχείρηση κατάλυσης κάθε ίχνους κινηματικών ελευθεριών και δημοκρατίας, διώξεις που έχουν ως αφορμή τη συμμετοχή στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας και λαϊκής περιουσίας.
Με πανομοιότυπο τρόπο, όπως αυτό του ΠανΛαφαζάνη, δυο αστυνομικοί με πολιτικά από την Γενική Ασφάλεια, επέδωσαν στο σπίτι του Κ.Ζ. κλήση σε απολογία με παρόμοιες με του Λαφαζάνη κατηγορίες.
Είναι ενδεικτικό πάντως της κυβερνοασφαλίτικης νοοτροπίας, το γεγονός ότι οι δυο αστυνομικοί με πολιτικά συμπεριφέρθηκαν σκαιότατα στους γονείς του Κ.Ζ., οι οποίοι παρέλαβαν το έγγραφο για την απολογία, αφού ο Κ.Ζ. εκείνη την ώρα απουσίαζε.
Αστυνομικοί, επίσης, επέδωσαν κλήσεις σε απολογία με πανομοιότυπες φαιδρές κατηγορίεςαπό το ίδιο Τμήμα Ασφάλειας για την προσεχή Τετάρτη και Πέμπτη στον αγωνιστή ΓιώργοΛούκα και στους αγωνιστές του Κινήματος «Δεν Πληρώνω» Παπαδόπουλο Ηλία και Παπαδόπουλο Λεωνίδα.
Πολιτικοί και νομικοί κύκλοι υπογράμμιζαν πάντως, αν όχι ως έκπληξη, οπωσδήποτε, όμως, ως βαθιά αντιδημοκρατική συμπεριφορά και ως δείγμα ασφαλίτικης νοοτροπίας, το γεγονός ότι η παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για προκαταρκτική εξέταση τόσο του Παν. Λαφαζάνη όσο και του Κ.Ζ. δεν ανετέθη σε δικαστικούς υπαλλήλους αλλά σε Ανθυπαστυνόμο και Υπαστυνόμο, οι οποίοι ανέλαβαν ανακριτικά καθήκοντα και υπηρετούν, άκουσον-άκουσον, στην Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής και συγκεκριμένα στο αμαρτωλό «Τμήμα προστασίας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».
Τόσο η Διεύθυνση Ασφάλειας όσο και κυρίως το μνημονιακό «Τμήμα προστασίας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», το οποίο εκσυγχρονίστηκε με Προεδρικό Διάταγμα το 2017 επί κυβέρνησης Τσίπρα και με υπουργό Δημόσιας Τάξης τον Νίκο Τόσκα, αποτελούν «σφηκοφωλιές» αντίδρασης και συνωμοσιών, ελέγχονται ασφυκτικά από την κυβέρνηση και διαπλέκονται στενά με ξένες ιμπεριαλιστικές υπηρεσίες.
Είναι ανατριχιαστικό ότι οι διώξεις κατά Λαφαζάνη και άλλων αγωνιστών κατασκευάστηκαν και προωθούνται από το Τμήμα της Διεύθυνσης Ασφαλείας για «την προστασία του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος», το οποίο σύμφωνα με το μνημονιακό Π.Δ. σύστασης του, στις 10/5/2011, έχει ως αποστολή, όπως γράφεται, την «καταστολή (!!!) κάθε ενέργειας που στρέφεται κατά της Ασφάλειας του κράτους και Δημοκρατικού Πολιτεύματος».
Με δυο λόγια, ο Λαφαζάνης διώκεται διότι εστράφη, έλεος, «κατά της Ασφάλειας του κράτους και κατά της Δημοκρατίας» (!!!).
Το «πρακτόρικο» αυτό Τμήμα, σύμφωνα με το κατάπτυστο μνημονιακό Προεδρικό Διάταγμα,«προβαίνει στην αναζήτηση, συλλογή, επεξεργασία και αξιοποίηση πληροφοριών και στοιχείων για την δράση ατόμων και οργανωμένων ομάδων που ενεργούν πράξεις που στρέφονται κατά της ασφάλειας του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».
Με δυο λόγια, ο ΠανΛαφαζάνης και οι άλλοι αγωνιστές διώκονται με κυβερνητική εντολή από ένα αμαρτωλό Τμήμα της Ασφάλειας, Τμήμα συνωμοσιών και σκευωριών, ως, τάχα, «τρομοκράτες» που απειλούν το Κράτος και την Δημοκρατία.
Απειλούν με δυο λόγια το Κράτος των πιστωτών και της υποτέλειας και την ανύπαρκτηΔημοκρατία, που έκανε το «ΟΧΙ» του δημοψηφίσματος, «ΝΑΙ».
Αυτοί όλοι οι μνημονιακοί, που ξεπούλησαν την Ελλάδα και κατέλυσαν την Δημοκρατία, θα έπρεπε να διωχθούν και όχι ο Λαφαζάνης και οι άλλοι αγωνιστές.
Όλα δείχνουν ότι η υπόθεση της δίωξης του ΠανΛάφαζάνη έχει μεγάλο βάθος, δίνει ένα πρώτο μήνυμα κλιμάκωσης των διώξεων αντιδημοκρατικής εκτροπής και, μάλλον, θα έχει πολύ επικίνδυνη συνέχεια.
Ο ΠανΛαφαζάνης δεν διώκεται μόνο για την αντίσταση σε άδικους πλειστηριασμούς.
Δεν διώκεται, επίσης, μόνο γιατί η  Λαϊκή Ενότητα γνωρίζει συνεχή και δυναμική αυξητικήπορεία, την οποία αποκρύπτουν οι στημένες δημοσκοπήσεις του κατεστημένου.
Ο ΠανΛαφαζάνης ειδικά έχει γίνει στόχος γιατί ο ίδιος και η ΛΑ.Ε. αμφισβητούν συνολικά την αμερικανοϊσραηλινή τάξη πραγμάτων στην χώρα μας και στην περιοχή μας και την τάξη εποπτείας και λιτότητας των ξένων πιστωτών (Γερμανία, ΕΕ, ΔΝΤ) και την αμφισβητούν όχι θεωρητικά, παραπέμποντας στην μέλλουσα ζωή αλλά έμπρακτα στην βάση ενός ριζοσπαστικού και ρεαλιστικού εναλλακτικού δρόμου διεθνών πολιτικών και οικονομικών συμμαχιών και πρότασης παραγωγικής και κοινωνικής επαναθεμελίωσης και μετασχηματισμούτης χώρας.
Γι’ αυτό, όπως μας λένε αναλυτές και γνώστες προσώπων και καταστάσεων , η δίωξη κατά Λαφαζάνη εκπορεύεται από τα πιο σκοτεινά και παραδομένα κυβερνητικά κέντρα αλλά και ξένες υπηρεσίες που τρέμουν μπροστά σε ένα διαρκώς ανερχόμενο κύμα που ζητάει μια συνολική και αξιόπιστη εναλλακτική απάντηση, μαζί με έντιμα και αξιόπιστα πρόσωπα και δυνάμεις που μπορούν να την φέρουν σε πέρας.
Τα εκτρωματικά, όμως, σχέδια των σκοτεινών κέντρων που προωθούν μια νέα αντιδημοκρατική εκτροπή και ένα νέο οργιώδη αυταρχισμό, δεν θα περάσουν και θα πέσουν στο κενό.
Κ.Τ.

Δήλωση του Παν. Λαφαζάνη, Γραμματέα του Π.Σ. της ΛΑ.Ε.

Παν. Λαφαζάνης: Βιομηχανία κατασκευασμένων διώξεων σκοτεινών εποχών έχει στήσει η κυβέρνηση


«Με θλίψη και αποτροπιασμό πληροφορήθηκα ότι, μαζί με εμένα, κλήθηκε με πανομοιότυποτρόπο και με τις ίδιες περίπου κατηγορίες για να απολογηθούν στην Ασφάλεια και άλλους αγωνιστές του κινήματος κατά των πλειστηριασμών σπιτιών και λαϊκής περιουσίας.
Είναι προφανές ότι έχει στηθεί βιομηχανία μακάβριων διώξεων που πλήττουν βάναυσα την καρδιά της όποιας δημοκρατίας έχει απομείνει σε αυτόν τον τόπο.
Γιατί δεν μπορούμε να μιλάμε για δημοκρατία όταν αυτή αφορά μόνο όσους στηρίζουν το σημερινό ληστρικό σύστημα και μετατρέπουν πραξικοπηματικά τα μεγάλα «ΟΧΙ» σε «ΝΑΙ», ενώ φιμώνονται και διώκονται όσοι/ες αντιστέκονται και αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια, τις εποπτείες, την λιτότητα, την δικτατορία των πιστωτών, την υποτέλεια και την αποικιοποίηση της χώρας μας.
Αυτή η βιομηχανία διώξεων με κατασκευασμένες κατηγορίες, που παραπέμπουν στις πιο σκοτεινές και ανώμαλες περιόδους της ελληνικής ιστορίας, αποφασίσθηκε, σύμφωνα με τις πληροφορίες μου, στα άδυτα του Μαξίμου και των κυβερνητικών παραμάγαζων και σε συνεργασία με ξένες υπηρεσίες.
Οι αποφάσεις γι’ αυτές τις ανυπόστατες διώξεις όχι μόνο δείχνουν πανικό και αδιέξοδο αλλά και βαθύ φόβο.
Τον  βαθύ φόβο ενός ολόκληρου συστήματος που τρέμει την ραγδαία ανοδική πορεία της ΛΑ.Ε, την οποία επιχειρεί με ψεύτικες δημοσκοπήσεις να αποκρύψει και να στήσει ένα δοτό ανύπαρκτο διπολικό σκηνικό.
Τον βαθύ φόβο, επίσης, ενός συστήματος που τρέμει μπροστά στο ενδεχόμενο να γενικευθούν οι λαϊκές αγωνιστικές αντιδράσεις κατά των πιστωτών και των εγχώριων υπαλλήλων τους και να αμφισβητηθεί η αμερικανοϊσραηλινή και Γερμανική τάξη πραγμάτωνστην χώρα και την περιοχή μας.
Σημειώνω με ιδιαίτερη ανησυχία, για τον χαρακτήρα του καθεστώτος που έχει εγκαθιδρυθεί στην χώρα, το γεγονός ότι η ανάκριση επί των βαρύτατων αλλά διάτρητων κατηγοριών που μου απευθύνονται, ανετέθη όχι σε δικαστικούς υπαλλήλους αλλά σε αστυνόμους του μνημονιακού αμαρτωλού «Τμήματος Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» της Διεύθυνσης Ασφάλειας, που συγκροτήθηκε τον δεύτερο μνημονιακό χρόνο και το οποίο, αν και πλήρως αναρμόδιο, συνέταξε κάτω από κυβερνητική καθοδήγησηκαι την δικογραφία σε βάρος μου και σε βάρος άλλων αγωνιστών και την απέστειλε στην εισαγγελία.
Αποτελεί τον τέλειο εξευτελισμό κάθε έννοιας Συνταγματικής τάξης και κάθε ίχνους δημοκρατικής νομιμότητας να εκλαμβάνονται οι κινητοποιήσεις για την προάσπιση των σπιτιών των πολιτών ως απειλή κατά της ασφάλειας του Κράτους και ακόμα να θεωρείται η αγωνιστική μου δράση ως υπονόμευση, τάχα, του «Δημοκρατικού Πολιτεύματος».
Αποτελεί όνειδος εγώ και η ΛΑ.Ε. να τοποθετούμαστε από τους κυβερνώντες«αρχιπραξικοπηματίες» στα πρόσωπα και τις οργανώσεις με τρομοκρατικό, τάχα, χαρακτήρα, που απειλούν, τάχα, την δημοκρατία.
Μόνο στην χούντα του Παπαδόπουλου και του Ιωαννίδη είχα υποστεί διώξεις για την κινηματική μου δράση, η οποία και τότε θεωρείτο ως υπονόμευση του κράτους και της καθεστηκυίας τάξης.
Είναι τραγικό αλλά βλέπουμε στην χώρα να επανέρχονται εικόνες μιας εποχής, όπου η ξενοκρατία, ο δοσιλογισμός, οι σκευωρίες της Ασφάλειας και οι πρέσβεις ύπατοι αρμοστές,ήταν το σήμα κατατεθέν των υποτελών ολιγαρχικών κυβερνήσεων.
Οι μέρες μια κυβέρνησης, που επιχειρεί να εκδικηθεί αυτούς που δεν γονάτισαν και δεν προσκύνησαν τη νέα τάξη των μνημονίων και της υποτέλειας, είναι μετρημένες, σε όσες διώξεις και αν καταφεύγει.
Όπως έρχεται γρήγορα και ο χρόνος λήξης ενός άθλιου συστήματος που κατέστρεψε την χώρα και επιχειρεί να ξεπλυθεί από τα χάλια μιας εξουσίας, που έχει μετονομάσει ως «αριστερά» την παχυδερμία και την καρεκλοθηρία

iskra


Λαφαζάνης: Δεν πάω για απολογία, δεν τους νομιμοποιώ, δεν τους αναγνωρίζω!

Μεγάλη συγκέντρωση στην ΓΑΔΑ ενάντια στις διώξεις, για δημοκρατία και ανατροπή

Ο Παν. Λαφαζάνης, εκλήθη να δώσει εξηγήσεις σήμερα Τετάρτη (26/9) στις 11 π.μ, στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών (ΓΑΔΑ) και ειδικότερα στο «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» (εφεξής “Τμήμα) για κατηγορίες που αφορούν την συμμετοχή του στις κινητοποιήσεις ενάντια στους πλειστηριασμούς λαϊκής περιουσίας και περιλαμβάνουν περίπου τον μισό ποινικό κώδικα, μέχρι και παραβίαση του νόμου περί οπλοφορίας και οπλοχρησίας, πυροτεχνημάτων και κροτίδων.
Ο Παν Λαφαζάνης δεν προσήλθε, ως πολιτική επιλογή, να απολογηθεί, «φτύνοντας» και το «Τμήμα» και την κυβέρνηση που αποφάσισε αυτήν την κατάπτυστη βαθύτατα αντιδημοκρατική διαδικασία δίωξης.
Ο Παν. Λαφαζάνης, μιλώντας σε μεγάλη συγκέντρωση αλληλεγγύης έξω από την ΓΑΔΑ, τόνισε στους συγκεντρωμένους ότι «δεν προσέρχομαι σε απολογία, δεν νομιμοποιώ, δεν αναγνωρίζω ένα «αμαρτωλό», εμφυλιακού τύπου «Τμήμα». Δεν νομιμοποιώ, δεν αναγνωρίζω σκευωρίες και κυβερνητικές αντιδραστικές μεθοδεύσεις ενάντια στα κινήματα αι τις δημοκρατικές ελευθερίες».
Ο Παν. Λαφαζάνης αφού τόνισε ότι «μόνο στην Τουρκία γίνονται πολιτικές διώξεις ενάντια σε επικεφαλής δημοκρατικού πολιτικού κόμματος», ζήτησε την παραίτηση της Όλγας Γεροβασίλη και της Κατερίνας Παπακώστα, που καλύπτουν την αντιδημοκρατική εκτροπή, ενώ ζήτησε την άμεση διάλυση και κλείσιμο του αμαρτωλού «Τμήματος για την Προστασία του κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος».
Ο Παν. Λαφαζάνης στην ομιλία του κατήγγειλε το κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ για “διγλωσσία και υποκρισία”. Γιατί, όπως είπε, ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι οποιοδήποτε κόμμα αλλά κυβέρνηση και οι διώξεις αποφασίστηκαν από την κυβέρνηση και τα άδυτα του Μαξίμου και εκτελούνται από το αμαρτωλό “Τμήμα” που κατασκεύασε την δικογραφία και όχι από την Δικαιοσύνη. Ο ΣΥΡΙΖΑ, λοιπόν, αντί να ρίχνει στάχτη στα μάτια του ελληνικού λαού, θα έπρεπε εδώ και τώρα να σταματήσει τις διωκτικές διαδικασίες”.
Ο Παν. Λαφαζάνης χαιρέτησε, επίσης, το γεγονός ότι σχεδόν όλα τα αριστερά, προοδευτικά, πατριωτικά δημοκρατικά αντιμνημονιακά κόμματα εξέφρασαν την αντίθεση τους στις διώξεις και την αγωνιστική θετική τους στάση στην προάσπιση των λαϊκών ελευθεριών, των κινημάτων και της δημοκρατίας“.
Το γεγονός αυτό τόνισε ο Παν. Λαφαζάνης “δείχνει ότι όλοι εμείς στον αριστερό αντιμνημονιακό χώρο μπορούμε να συγκροτήσουμε ένα μεγάλο μέτωπο δημοκρατίας, απαρχή για ένα μεγάλο μέτωπο προοδευτικής ανατροπής στην χώρα”.

Ενθουσιασμός για Μανώλη Γλέζο

Στη συγκέντρωση έγινε με ενθουσιασμό δεκτός ο Μανώλης Γλέζος, ο οποίος μεταξύ άλλωντόνισε:
“Πριν από μερικές δεκαετίες ήμαστε με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη στην Παλαιστίνη κι αγωνιζόμαστε για την απελευθέρωση του Γιασέρ Αραφάτ.
Εκεί υποστήκαμε και την πρώτη χημική επίθεση με δακρυγόνα.
Είπες Παναγιώτη μια κουβέντα που με στεναχώρησε. Είπες ότι ευχαριστούμε τον Μανώλη τον Γλέζο.
Είναι δυνατόν να ευχαριστείς έναν αγωνιστή που παρά το γεγονός ότι έπρεπε να βρίσκομαι στο Νοσοκομείο αυτή την στιγμή, βρίσκομαι εδώ μαζί σας!
Αν ήταν δυνατό να λείπω από αυτήν την εκδήλωση, θα ήταν αδύνατον να μην σηκωθώ από το κρεβάτι, αδύνατον να μην έρθω εδώ να υποστηρίξω”.

Σαράντος Θεοδωρόπουλος: Είναι αθλιότητα και γίνεται πράξη

Στη συγκέντρωση μίλησε, επίσης, ο νομικός σύμβουλος και στέλεχος της ΛΑ.Ε Σαράντος Θεοδωρόπουλος, ο οποίος μεταξύ άλλων τόνισε:
“Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης δεν θα προσέλθει να δώσει εξηγήσεις στην Κρατική Ασφάλεια.  Δεν θα δώσει εξηγήσεις στις υπηρεσίες του κ. Τσίπρα, που με εντολές και  υποδείξεις  κατασκεύασαν  αυτή την εξωφρενική δικογραφία.
Ο Παναγιώτης Λαφαζάνης αρνείται να νομιμοποιήσει μία  πρωτόγνωρη,  καθεστωτική βία που τυποποιεί ως αδικήματα  το  δικαίωμα  του  συνέρχεσθαι και τη  δημοκρατική, πολιτική δράση των κομμάτων και των  επικεφαλής τους.
Ας πράξουν ό,τι νομίζουν.
Εδώ θα είμαστε και τότε να τους αντιμετωπίσουμε.
Η προστασία της πρώτης κατοικίας, της  οικογενειακής στέγης και της μικροϊδιοκτησίας είναι αιτήματα επιβίωσης της εργατικής τάξης και της φτωχολογιάς. Καθήκον και υποχρέωσή μας είναι να τα υπερασπιζόμαστε.
Λόγο θα δώσουμε  στον τελικό κριτή μας απέναντι στην Ιστορία, στον Ελληνικό Λαό.
Έχουν ξεπεραστεί προ πολλού τα όρια της αντισυνταγματικότητας. Ο Λαός μας καταπιέζεται με πρακτικές κωμικοτραγικού,  μα επικίνδυνου συνάμα αυταρχισμού, όπου κάθε 2-3 ημέρες οδηγούνται στην Ασφάλεια και τα κρατητήρια, όσοι διατυπώνουν κριτική και διαφωνίες.
Σε εκείνους που εξευτελίζουν την Αριστερά απαντάμε “είναι αθλιότητα και γίνεται πράξη

περισσότερα εδώ
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.