-->

Header Ads

Απέναντι στους Καμμένους

Όταν ενοχλείται, κάνει άσεμνες χειρονομίες.
Όταν αντιπαρατίθεται, χρησιμοποιεί χυδαίες εκφράσεις.
Όταν παραχωρεί συνεντεύξεις μειώνει τους αντιπάλους του.
Και όταν δεν μπορεί να κάνει τίποτε άλλο, καταφεύγει στις μηνύσεις

Γράφει ο Κώστας Γιαννακίδης

Στην αρχή σκέφτηκα ότι ο Πάνος Καμμένος ψάχνει κάποιον τρόπο για να δώσει φύλλα στον «Φιλελεύθερο». Δεν υπάρχει καλύτερη διαφήμιση για μία εφημερίδα. Εκατομμύρια να πλήρωνε ο εκδότης Θανάσης Μαυρίδης, τέτοια προβολή δεν θα έπαιρνε.

Μετά όμως θυμήθηκα ότι η πολιτική ευφυΐα του Καμμένου δεν φτάνει ως εκεί. Περί αφέλειας πρόκειται. Όχι επειδή εξέθεσε για άλλη μία φορά την κυβέρνηση. Αλλά επειδή νόμιζε ότι δεν θα την εκθέσει, ότι έτσι γίνονται αυτά τα πράγματα και τούτες οι δουλειές. Είναι η καθεστωτική αντίληψη που δεν ανέχεται κριτική και που, κυρίως, θεωρεί ότι έχει το δικαίωμα να επιβάλλει τον σκασμό. Έστω και δια του φόβου.

Ο Καμμένος μήνυσε τον εκδότη και δημοσιογράφους του «Φιλελεύθερου» επειδή έγραψαν ότι ενώ η χώρα πήρε 1,6 δισ. ευρώ για τους πρόσφυγες, στη Μόρια βιώνουν ανθρωπιστική κρίση.

Όταν ο Καμμένος μηνύει τους δημοσιογράφους το κάνει χωρίς αίσθηση πολιτικού τακτ, χωρίς να έχει μέτρο απέναντι στα στοιχειώδη της δημοκρατίας.

Η οικογενειακή βιοτεχνία μηνύσεων και αγωγών που έχει στήσει μετά της συζύγου του, είναι πολιτικό εργαλείο, είναι η νομική διάσταση μίας αντίληψης για την επιβολή μέσω τσαμπουκά. Αυτός δεν είναι ο Καμμένος;

Όταν ενοχλείται, όπως τότε σε έναν αγώνα πόλο, κάνει άσεμνες χειρονομίες.
Όταν αντιπαρατίθεται, στη Βουλή, χρησιμοποιεί ως και χυδαίες εκφράσεις -«στα τέσσερα εσείς».

Όταν παραχωρεί τηλεοπτικές συνεντεύξεις μειώνει τους πολιτικούς του αντιπάλους πέρα από τα όρια της προσβολής.

Και όταν δεν μπορεί να κάνει τίποτα από τα παραπάνω, καταφεύγει στις αγωγές και στις μηνύσεις. Θυμηθείτε και την αγωγή κατά Protagon και Πετρουλάκη, όταν υπέστη συντριπτική ήττα ενώπιον της Δικαιοσύνης.

Πριν από δύο χρόνια ο Πάνος Καμμένος απείλησε τον «Εθνικό Κήρυκα» της Νέας Υόρκης με προσφυγή στη Δικαιοσύνη. Ο εκδότης της εφημερίδας έγραψε ένα κομψό σημείωμα με τον οποίο τον καλούσε, αφού το επιθυμεί διακαώς, να αναζητήσει το δίκιο του στην αμερικανική Δικαιοσύνη. Ασφαλώς, ούτε που το σκέφτηκε.

Εδώ όμως τα πράγματα είναι πιο εύκολα. Μία μήνυση, μία αγωγή και κάνεις τον δημοσιογράφο να αισθάνεται την ανάσα σου στην πλάτη του. Δεν είναι και λίγο να σε διώκει ποινικά ένας ισχυρός υπουργός και μάλιστα με τη νομική συνδρομή μιας γνωστής δικηγόρου, της συζύγου του.

Σε κυνηγάει η οικογένεια Καμμένου. Καλύτερα η οικογένεια Ανταμς.

Όποτε διώκονται δημοσιογράφοι γράφουμε ότι πρέπει να αλλάξει ο νόμος που σε στέλνει στο Αυτόφωρο για δυσφήμηση κλπ. Ο νόμος δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα όσο δείχνει. Το πρόβλημα είναι οι Καμμένοι. Μπορείς να καταργήσεις έναν νόμο. Οι Καμμένοι όμως θα προσπαθούν να καταργήσουν εσένα.

Protagon
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.