-->

Header Ads

Ο δεύτερος μακεδονικός αγώνας - Ο Πρωθυπουργός ενάντια στον λαό - Σκοπιανή προπαγάνδα στην Ελλάδα

Ν. Λυγερός

Ο πρώτος μακεδονικός αγώνας έγινε για ν’ απελευθερωθεί η Μακεδονία από τον κατοχικό ζυγό για να ζήσει ο Ελληνισμός μετά από αιώνες την ελευθερία του. Τώρα ο δεύτερος μακεδονικός αγώνας γίνεται για να μη χάσουμε την ιστορία. Τώρα η συνέχεια της προπαγάνδας της βαρβαρότητας θέλει να πάρει εκδίκηση για την ήττα της και χρησιμοποιεί το Σκοπιανό για να επανέλθει στο προσκήνιο. Αλλά έρχεται σε αντιπαράθεση με τον ελληνικό λαό που δεν ξεχνά τις θυσίες και τις υπερβάσεις που έκαναν οι παλαιότεροι. Βέβαια αυτοί που κοιτάζουν ριζοσπαστικά την ιστορία νομίζουν ότι όλα αρχίζουν με αυτούς, αλλά εδώ έχουμε φτάσει στο παράλογο αφού θέλουν να ξαναγράψουν την ιστορία μας μόνο και μόνο για να κολλά στο μοντέλο που επινόησαν το 1924 και ανακοίνωσαν επίσημα του 1949. Μπορεί ο κομμουνισμός να συμπληρώνει εκατό χρόνια διάρκειας ως κόμμα που ακολούθησε τη σοβιετική προπαγάνδα, αλλά ποτέ δεν κατάφερε να επιβληθεί στην Ελλάδα. Τώρα πήρε άλλες μορφές ακόμα και εκφυλισμένες για να περάσει τις ιδέες του, αλλά ο ελληνικός λαός δεν ξεχνά και δεν πρόκειται να παραδώσει το όνομα της Μακεδονίας, τη μακεδονική ιθαγένεια και να αποδεχθεί τη μακεδονική γλώσσα μόνο και μόνο επειδή το θέλει μια ιδεολογία της βαρβαρότητας. Γι’ αυτό συνεχίζουμε τον δεύτερο μακεδονικό αγώνα.

Η απεγνωσμένη ιδεολογία και η Μακεδονία

Ν. Λυγερός

Εκατό χρόνια τώρα από τις 17 Νοεμβρίου 1918 προσπαθεί μια βάρβαρη ιδεολογία ν’ αρπάξει την εξουσία. Είπε από το 1924 τι ήθελε να κάνει με την Μακεδονία και τη Θράκη αφού θεωρούσε ότι έπρεπε να είναι ανεξάρτητες από την Ελλάδα. Το ανακοίνωσε επίσημα το 1949 και τώρα το 2018 προσπαθεί με άλλη μια μορφή να το περάσει με τη Συμφωνία που υπέγραψαν οι ΥπΕξ στις Πρέσπες για να λειτουργήσει επετειακά. Κι εμείς πρέπει να αντιληφθούμε ότι δεν πρόκειται καθόλου για μία Συμφωνία μεταξύ δύο κρατών αλλά για μια ιδεολογική προσπάθεια να επιβληθεί ένας απαράδεκτος κομματισμός που δεν έχει όρια όσον αφορά στην ασέβεια προς την ιστορία των Εθνών. Το ερώτημα είναι πως μπορεί μια ιδεολογία που μισεί την Ελλάδα, μισεί την Ευρώπη και την Αμερική να θέλει να μας πείσει ότι παλεύει για την ένταξη της FYROM στην Ευρωπαϊκή Ένωση και το NATO.Στην πραγματικότητα θέλει να επιβάλλει την άποψή της με αυτόν τον έμμεσο τρόπο. Διότι ούτε η ένταξη δεν την ενδιαφέρει. Αυτό που πραγματικά την πονά είναι πως να πληγώσει τον Ελληνισμό αφαιρώντας του την έννοια της Μακεδονίας. Αυτή τη νίκη επιδιώκει για να εκδικηθεί όλα όσα έχει χάσει από τότε που δεν τα κατάφερε γιατί ούτε η Γιάλτα δεν θέλησε να εντάξει αυτά τα ερείπια ενός κομματισμού που δεν μπορεί να εξελιχθεί.

Οικονομικά τεχνάσματα και Μακεδονία

Ν. Λυγερός

Το γεγονός ότι προσπαθεί η εξουσία να καλύψει τις θέσεις της για το Σκοπιανό, προβάλλοντας οικονομικά αποτελέσματα, δεν έπεισε κανέναν Έλληνα εκτός βέβαια από τα κομματόσκυλα που παπαγαλίζουν ό,τι ακούν, διότι δεν έχουν καμιά κριτική σκέψη. Όσοι όμως βλέπουν την πραγματικότητα της Ευρωπαϊκής Ένωσης αλλά και της Ευρωζώνης, αντιλαμβάνονται με τρομαχτικό τρόπο το μέγεθος της κυβερνητικής προπαγάνδας, διότι τίποτα δεν μπορεί ν’ αποτελέσει οποιοδήποτε επιχείρημα. Βέβαια κανείς σοβαρός αναλυτής που ξέρει πώς λειτουργεί μια ιδεολογία που έχει σοβιετικό υπόβαθρο, δεν περίμενε κάτι το ιδιαίτερο. Διότι άλλο είναι τα λόγια για τους ψηφοφόρους που επί του πρακτέου είναι μόνο εικονικά κι άλλο τα οικονομικά μοντέλα που χρειάζονται πραγματικές γνώσεις. Έτσι όσοι πιστεύουν ότι μπορεί να πετύχει ανταλλάγματα σε οικονομικό επίπεδο επειδή άφησε το θέμα της Μακεδονίας, κάνουν ένα τραγικό λάθος. Πρώτον διότι θέλουν να δώσουν ακόμα περισσότερα στο Σκοπιανό και δεύτερον δεν πρόκειται να διαχειριστούν τίποτα στον οικονομικό τομέα. Είναι λοιπόν μια αρνητική κατάσταση που πρέπει να αποφύγουμε όσο πιο γρήγορα γίνεται.

Ο Πρωθυπουργός ενάντια στον λαό

Ν. Λυγερός

Έχει ενδιαφέρον να βλέπουμε έναν Πρωθυπουργό να χάνει την ηρεμία του λόγω των αντιδράσεων του ελληνικού λαού για κάτι το οποίο προκάλεσε ο ίδιος με το θέμα της Συμφωνίας. Έχει ξεχάσει επίσης ότι σε αυτόν τον λαό υπάρχουν και οι ψηφοφόροι του που νιώθουν ότι τους κορόιδεψε γιατί ποτέ δεν τον επέλεξαν για να κάνει κάτι τέτοιο. Επίσης το γεγονός ότι θέλει να μειώσει την αξία των Συλλαλητηρίων, ενώ ποτέ δεν ήταν τόσο ισχυρά και πολλά σε όλη την Ελλάδα αλλά και στην ομογένεια. Ο Πρωθυπουργός θα έπρεπε να κάνει ανάδραση, διότι η απαξίωση και η καταδίκη της έκφρασης του ελληνικού λαού δεν ταιριάζει με κάποιον που υποτίθεται ότι ξέρει από αυτές τις κινήσεις. Βέβαια εδώ τα πράγματα είναι εντελώς διαφορετικά, αφού δεν πρόκειται για κομματική οργάνωση, όπως έχει συνηθίσει. Είναι ο απλός λαός από όλα τα στρώματα που έρχεται στα Συλλαλητήρια. Έτσι οι κατηγορίες περί ακραίων στοιχείων είναι μάλλον κόκκινο χιούμορ που δεν ταιριάζει σε αυτό το αξίωμα. Λίγη σοβαρότητα δεν βλάπτει ειδικά προς το τέλος μιας θητείας, διότι θα υπάρξει και αξιολόγηση η οποία θα δείξει ότι πρόκειται για την πλειοψηφία του ελληνικού λαού που απορρίπτει την απαράδεκτη Συμφωνία, διότι αμφισβητεί την ιστορία του Ελληνισμού.
Από το Σκοπιανό στο πολιτικό κόστος

Ν. Λυγερός

Μετά από τα συλλαλητήρια για το όνομα της Μακεδονίας που όλο και πληθαίνουν παντού στην Ελλάδα και με αυθόρμητο τρόπο, βλέπουμε όλο και περισσότερες δημοσκοπήσεις που αμφισβητούν άμεσα τα λεγόμενα του ΥπΕξ, αφού όλα είναι κατά της διαχείρισης του Σκοπιανού, κατά της Συμφωνίας που υπέγραψε και βέβαια κατά της εξουσίας που επιτρέπει όλες αυτές τις κινήσεις κατά του Ελληνισμού. Το αποτέλεσμα είναι πολύ απλό και εμφανίζεται άμεσα με την έννοια του πολιτικού κόστους. Αυτό βέβαια αποτελεί την πρώτη αποτυχία γιατί οι πρώτες εκτιμήσεις της κυβέρνησης ήταν ότι ο ελληνικός λαός όχι μόνο θα ήταν γενικά αδιάφορος για το θέμα του Σκοπιανού, αλλά στην ουσία θα ήταν χαρούμενος για την επίλυσή του και κατά συνέπεια θα δημιουργούσε ένα θετικό πλαίσιο για τις επόμενες εκλογές. Έλα που ο λαός είναι ξεροκέφαλος και δεν παρακολουθεί εύκολα μαθήματα ακραίας προπαγάνδας, διότι στην Ελλάδα δεν υπάρχουν γκουλάκ για να συμμορφωθεί ο ελληνικός λαός. Έτσι παραμένει άτακτος και συνεχίζει την αντίσταση του εκεί όπου άλλοι θα είχαν γονατίσει από τέτοια πίεση εκ μέρους της εξουσίας, μόνο που ο ελληνικός λαός παραδοσιακά δεν φοβάται τις αρχές, αφού δίνει σημασία μόνο στις αξίες. Και τώρα βλέπει η εξουσία πως χάνει σιγά σιγά τους ψηφοφόρους της γι’ αυτό αγανακτεί.

Σκοπιανή προπαγάνδα στην Ελλάδα

Ν. Λυγερός

Όχι μόνο έχουμε Έλληνες πολιτικούς που δεν λένε τίποτα επίσημα, αφήνουμε να αναπτυχθεί η σκοπιανή προπαγάνδα μέσω βάρβαρης ιδεολογίας. Διότι ξέρουμε ότι και στα Σκόπια το δημοψήφισμα θα είναι στημένο σαν το Σχέδιο Ανάν, αφού ακόμα και η ερώτηση δεν θα είναι «Είστε υπέρ της ονομασίας Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», αλλά «Είστε υπέρ της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του ΝΑΤΟ υποστηρίζοντας την ονομασία Δημοκρατία της Βόρειας Μακεδονίας», πράγμα που σημαίνει ότι εκμεταλλεύονται αυτές τις δύο υπερδομές για να μπερδέψουν τους κατοίκους της FYROM. Το υπόβαθρο αυτής της σκοπιανής προπαγάνδας, δεν είναι τίποτα άλλο από μία βάρβαρη ιδεολογία που δεν κατάφερε να εξελιχθεί. Κατά συνέπεια ακόμα και η κρατική τηλεόραση χρησιμοποιείται για να περάσουν τα μηνύματα του Πρωθυπουργού της FYROM. Πρέπει όμως να καταλάβουμε ότι επί της ουσίας η σκοπιανή προπαγάνδα δεν είναι τίποτα άλλο από τα λεγόμενα του 1949 στις Πρέσπες και τίποτα άλλο. Έτσι η ιδεολογία για να καταφέρει να ξεπεράσει τα προβλήματα που έχει με τον ελληνικό λαό, πλάθει τεχνητά ένα λαό, για να φαίνεται μια αντιπαράθεση και στη συνέχεια μια διαπραγμάτευση. Αλλά ο ελληνικός λαός δεν έπεσε στην παγίδα και αντιμετωπίζει αυτή την ιδεολογία ως έχει.

Η FYROM δεν είναι εχθρός για την Ελλάδα

Ν. Λυγερός

Δεν υπάρχει κανένας Έλληνας που να θεωρεί ότι η FYROM είναι ένας αξιόλογος εχθρός ή ακόμα και απλός εχθρός. Όλοι βλέπουν τα προβλήματα που υπάρχουν με την Τουρκία ή ακόμα και με την Αλβανία. Στην ουσία αν τα Σκόπια μπορούν να λειτουργήσουν ως πρωτεύουσα είναι μόνο και μόνο επειδή Έλληνες πολιτικοί τους δίνουν σημασία. Το ίδιο ισχύει και σε οικονομικό επίπεδο. Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι η εχθρότητα είναι πλαστή σε κρατικό επίπεδο. Η πραγματικότητα είναι εντελώς διαφορετική διότι η FYROM δεν είναι κράτος-έθνος. Η ύπαρξη της είναι καθαρά ιδεολογική και γι’ αυτό τον λόγο η FYROM δέχεται ενισχύσεις από πολιτικούς που δεν πιστεύουν στην ιστορία και θεωρούν μάλιστα ότι η Ελλάδα την καταπατά. Αντιλαμβανόμαστε λοιπόν ότι η εχθρότητα της FYROM προέρχεται από τους εχθρούς της Ελλάδας που κατοικούν στην Ελλάδα. Με άλλα λόγια υπάρχει η εκδικητική ιδεολογία που προέρχεται από το 1924 και θα ενισχυθεί δραματικά το 1949. Αν δεν υπολογίζουμε αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε να καταλάβουμε το διακύβευμα της υπόθεσης. Αν το Σκοπιανό υπάρχει δεν είναι λόγω αντιπαράθεσης λαών αλλά λόγω βάρβαρης ιδεολογίας που μισεί την ιστορία. Και αυτή είναι ο πραγματικός εχθρός του Ελληνισμού.

lygeros.org
Edit

Δεν υπάρχουν σχόλια

Παρακαλούμε σχολιασμούς επί της ουσίας.
Τα σχόλια σας δεν περνάν από έλεγχο γιατί πιστεύουμε ότι δεν θα θίγουν κάποιον προσωπικά με βρισιές και συκοφαντίες.
Τέτοιου είδους σχόλια δεν περνάν από έλεγχο, αλλά θα διαγράφονται μετά την δημοσίευση.
Παρακαλούμε να γράφετε σε πεζά και όχι κεφαλαία
-------------------------------------------------------------------------
Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ ουδεμία ευθύνη εκ του νόμου φέρει για τα άρθρα - αναρτήσεις που δημοσιεύονται και απηχούν τις απόψεις των συντακτών τους. Σε περίπτωση που θεωρείτε πως θίγεστε από κάποιο εξ αυτών ή ότι υπάρχει κάποιο σφάλμα, επικοινωνήστε μέσω, φόρμας επικοινωνίας.
Ευχαριστούμε

Από το Blogger.